Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: «Αρχή μας να αποφύγουμε τις οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις»



Γ. Κατρούγκαλος: «Αρχή μας να αποφύγουμε τις οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις»
Τι εννοεί ο Κατρούγκαλος λέγοντας ‘’οριζόντιες μειώσεις’’?
Δηλαδή οι ‘’ΚΑΘΕΤΕΣ’’ είναι πιθανές?
Μέχρι πόσα είναι οι ‘’χαμηλοσυνταξιούχοι’’? 500? 400? 300?
Ποιες είναι οι ‘’αξιοπρεπείς συντάξεις’’? 700? 600? 500?
Με ποιο σύστημα αναφοράς τα υπολογίζουν? Γερμανικό? Βουλγαρικό? Μαλτέζικο?
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ επομένως, και τίποτα δεν θα είναι έκπληξη.
    Οι δύο πολιτικές αρχές της κυβέρνησης είναι η αποφυγή των οριζόντιων μειώσεων και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων, τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, εν όψει της αυριανής παρουσίασης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό.
    Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι το πόρισμα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, καθώς οι τελικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό θα ληφθούν από την κυβέρνηση. Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:
    «Η παράδοση (  Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου) του πορίσματος της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η ταυτόχρονη παράδοσή του στους κοινωνικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης, εγκαινιάζει τον δημόσιο διάλογο για το σημαντικότατο αυτό ζήτημα.
    » Οφείλω να καταστήσω σαφές ότι η πρόταση της Επιτροπής έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα, τις προτάσεις που θα διατυπωθούν κατά τον δημόσιο διάλογο και τις βασικές πολιτικές της αρχές, όπως είναι η διατήρηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος, η αποφυγή οριζόντιων μειώσεων και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων με ειδική μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου