Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τασούλας σε Καμμένο για τους μισθούς στις Ενοπλες Δυνάμεις: Πότε θα δώσετε το υπόλοιπο 50% των αποδοχών που χάθηκε;



Τασούλας σε Καμμένο για τους μισθούς στις Ενοπλες Δυνάμεις: Πότε θα δώσετε το υπόλοιπο 50% των αποδοχών που χάθηκε;
Πότε ? Ποτέ ! ποτέ ! ΠΟΤΕ ! ΠΟΤΕ!
Πάντα επίκαιρο σύνθημα
    Ερώτηση προς τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας αναφορικά με τη δέσμευση του πρώτου για άμεση εφαρμογή της σχετικής απόφασης του ΣτΕ για τη δρομολόγηση της καταβολής του υπολοίπου 50 % των απωλεσθεισών αποδοχών του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των αποστράτων.
Η ερώτηση του κ. Τασούλα
    Όπως είναι γνωστό με το άρθρο 86 του Ν. 4307/2014 (ΦΕΚ 246  Α) αποκαταστάθηκαν κατά το ήμισυ (50%) οι απώλειες των αποδοχών του στρατιωτικού προσωπικού των  Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των αποστράτων.
     Ήδη και μετά την εφάπαξ καταβολή αναλογούντος ποσού στην μισθοδοσία του Δεκεμβρίου του 2014, από τις 27 Ιανουαρίου του 2015 συνέχισε η υλοποίηση της ανωτέρω ρύθμισης που ολοκληρώνεται σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις.
    Η σημερινή Κυβέρνηση με διαβεβαιώσεις του κ.Υπουργού Εθνικής Αμύνης είπε πως στόχος της είναι η άμεση εφαρμογή της σχετικής απόφασης του ΣτΕ για την δρομολόγηση της καταβολής του υπολοίπου 50 % των απωλεσθεισών αποδοχών (εκτιμάται στο ποσόν των 50 εκ. Ευρώ).
    Η άμεση εφαρμογή ως υπόσχεση του κ.Υπουργού Εθνικής Αμύνης ελέχθη στις προγραμματικές δηλώσεις το Φεβρουάριο του 2015 και επίσης στις προγραμματικές δηλώσεις του Οκτωβρίου του 2015. Συγκεκριμένα ξαναείπε πως «στόχος είναι να τακτοποιήσουμε άμεσα αυτόν τον ανοιχτό λογαριασμό. Ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευθεί  από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο Υπουργείο των Οικονομικών, προκειμένου να πληρωθούν στους εν ενεργεία και στα εν αποστρατεία στελέχη μας» (πρακτικά Βουλής της 6/10/2015).
    Την επόμενη όμως ημέρα των διαβεβαιώσεων αυτών ο ίδιος ο κ.Πρωθυπουργός με δηλώσεις του μετά την  παρακολούθηση της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», είπε πως η δέσμευση δε θα υλοποιηθεί άμεσα αλλά στο ορατό μέλλον. «Δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του ΣτΕ. Ξέρουμε τις δυσκολίες. Σας διαβεβαιώνω πως είναι στις προτεραιότητές μας στο ορατό μέλλον».
    Επειδή η λέξη άμεσα δεν είναι συνώνυμη με την έκφραση στο ορατό μέλλον παρακαλούμε τον κ.Υπουργό Εθνικής Αμύνης να μας διευκρινίσει πότε ακριβώς θα υλοποιηθεί από την Κυβέρνηση η καταβολή του υπολοίπου 50% των απωλεσθεισών αποδοχών του προσωπικού των Ε.Δ. (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) σύμφωνα με το ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου