Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Η Ρωσία αλλάζει τη τακτική βομβαρδισμού της στη Συρία



Η Ρωσία αλλάζει τη τακτική βομβαρδισμού της στη Συρία
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
 Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
Βαλεντίνος Βασιλέσκου στο Réseau International
    Η Τουρκία, απελπισμένη επειδή η Ρωσία κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες κατά του ΙΚ, εφηύρε την περασμένη εβδομάδα, ένα σενάριο στο οποίο ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο  Orlan-10 (60 χιλιόμετρα ακτίνα δράσης) φέρεται να καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία, «ξεχνώντας» να πει ότι το μη επανδρωμένο αεροπλάνο συνετρίβη στα συριακά σύνορα, 80 χλμ από τη ρωσική βάση Hmeymimτης στη Λατάκια  που βρίσκεται πέρα ​​από την ακτίνα ελέγχου του, και ότι προήλθε από μια κουρδική περιοχή.
    Πέρυσι, πριν από το ξεκίνημα των βομβαρδισμών της τουρκικής αεροπορίας εναντίον των Κούρδων, οι ΗΠΑ είχαν παρέχει όπλα στους τελευταίους , μεταξύ των οποίων υπήρχαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη χαμηλής ταχύτητας και που πετούν σε χαμηλό υψόμετρο. Υπάρχει επομένως μια αυξημένη πιθανότητα ότι το μη επανδρωμένο αεροπλάνο να είναι ένα από εκείνα που παραδόθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στους Κούρδους μαχητές.
    Το σύστημα που δημιούργησαν οι Ρώσοι στη Συρία για τη συλλογή και την επεξεργασία των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του ολοκληρωμένου συστήματος C4I (διοίκηση, έλεγχος, επικοινωνίες, υπολογιστές, πληροφορίες και διαλειτουργικότητα), εκπλήρωσε όλες τις υποσχέσεις του. Έδωσε στους Ρώσους τη δυνατότητα, στη διάρκεια των πρόσφατων επιδρομών στα βορειοανατολικά της πόλης του Χαλεπίου, να καταστρέψουν δύο άρματα μάχης και τα τρία Toyota pickups του ΙΚ που είχαν ανιχνεύσει τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης Dozor 600.
Η Ρωσία στη Συρία έχει δημιουργήσει ένα φοβερό σύστημα περισυλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών
    Μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία, ο ρωσικός στρατός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι βομβαρδισμοί έχουν δημιουργήσει πλέον σημαντικά ρήγματα στον εφοδιασμό σε καύσιμα και πυρομαχικά στον εχθρό. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν σχεδόν χίλια κομμάτια πυροβολικού και τεθωρακισμένων οχημάτων που ανήκαν στους ισλαμιστές αντάρτες. Οι επιδρομές στα στρατόπεδα εκπαίδευσης έχουν εξουδετερώσει μερικές χιλιάδες μαχητές, ενώ χιλιάδες άλλοι αντάρτες προτίμησαν να λιποτακτήσουν, περνώντας τα τουρκικά σύνορα.
    Ωστόσο, το ξέσπασμα μιας μεγάλης επιθέσης σε ολόκληρη την επικράτεια από τα συριακά στρατεύματα απαιτεί την τροποποίηση του σχήματος περισυλλογής πληροφοριών, με ιδιαίτερη επικέντρωση στα τεθωρακισμένα οχήματα και στα φορτηγάκια Toyota που δίνουν μεγάλη κινητικότητα στους ισλαμιστές αντάρτες . Ο στόχος είναι συνεπώς να τους αναγκάσουν να συγκεντρώνονται, να μπλοκάρονται σε θέσεις όπου θα απομονωθούν και θα περικυκλωθούν εύκολα από το συριακό στρατό. Οι Ισλαμιστές αντάρτες θα εξουδετερωθούν τότε από βόμβες υψηλής ακρίβειας.
Το ελικόπτερο Mi-24, έπαθα πανικό μαζί με τους αντάρτες στη Συρία
    Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να διαιρεθεί το σύνολο του εδάφους που καταλαμβάνεται από τους ισλαμιστές αντάρτες σε 20-28 περιοχές των 50 x 30 χιλιομέτρων η κάθε μία, εντός των οποίων θα περιπολούν μόνιμα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με μεγάλη αυτονομία και σε υψηλά υψόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα φέρει στη Συρία άλλα 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης Dozor 600 που έχουν αυτονομία για σχεδόν 24 ώρες.
    Με αυτές τις τροποποιήσεις σχετικά με το ρόλο των UAVs, είναι επίσης απαραίτητο να προσαρμοστεί η μέθοδος της χρήσης στη μάχη των μαχητικών ρωσικών αεροσκαφών Su-24M, Su-34 και Su-25 SM.
     5-7 ελεύθερες περιοχές μάχης σε μεγάλο υψόμετρο θα εφαρμοστούν επάνω από τα κατεχόμενα εδάφη από τους ισλαμιστές αντάρτες. Κάτω από κάθε ζώνη των ρώσικων βομβαρδιστικών θα τοποθετηθούν 4 ζώνες αναγνωρίσεων μέσω των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Κάθε φορά που ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος  ανιχνεύει ένα ή περισσότερα κινούμενα οχήματα που ανήκουν στους ισλαμιστές, οι συντεταγμένες τους θα μεταδοθούν στο βομβαρδιστικό αεροπλάνο παρόν στην περιοχή.
    Ο χρόνος μεταξύ της ανίχνευσης και του κτυπήματος του στόχου δεν υπερβαίνει τα 3-5 λεπτά αντί των 15 λεπτών που απαιτούνται, αν το βομβαρδιστικό έπρεπε να απογειωθεί από το αεροδρόμιο μετά από την ειδοποίηση. Ανάλογα με το επίπεδο και τη συχνότητα των δραστηριοτήτων των ανταρτών, κατά τη διάρκεια μίας μοναδικής πτήσης στη ζώνη, ένα βομβαρδιστικό αεροπλάνο θα μπορεί να πραγματοποιήσει 4-8 επιθέσεις σε στόχους που βρίσκονται 40-50 χιλιόμετρα το ένα από το άλλο.
    Χάρη σε αυτή την αλλαγή στην τακτική, οι προγραμματιστές  των ρωσικών επιχειρήσεων ελπίζουν να αυξηθεί ο αριθμός των αεροπορικών επιδρομών από τις 80-90 την ημέρα σήμερα, σε σχεδόν 300 την ημέρα.
Βαλεντίνος Βασιλέσκου
 Μετάφραση Ρουμανικά-Γαλλικά, Avic - Διεθνές Δίκτυο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου