Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ξεκαθάρισμα στο ΕΣΡ -Τι θα γίνει με τη βασιλομήτορα ?



Η κυβέρνηση ετοιμάζει ξεκαθάρισμα στο ΕΣΡ -Τι θα γίνει με τη βασιλομήτορα ?
    Δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών έχει πάρει η κυβέρνηση ωστόσο το εμπόδιο είναι η αρμόδια για τις αδειοδοτήσεις Αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
    Το ΕΣΡ συνεχίζει να λειτουργεί με 4 από τα 7 προβλεπόμενα μέλη, καθώς τα 3 (μεταξύ αυτών και ο πρόεδρός της) έχουν αποχωρήσει. Προκειμένου λοιπόν η κυβέρνηση να αποφύγει ενστάσεις επί των αδειοδοτήσεων λόγω της μειωμένης σύνθεσης του ΕΣΡ, ετοιμάζεται να συγκαλέσει την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να οριστούν τα νέα μέλη. Τη σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων θα κάνει ο Νίκος Βούτσης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέλη του ΕΣΡ που θα «ξεκαθαριστούν» είναι και η Λίνα Αλεξίου, δημοσιογράφος και μητέρα της πρώην Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία αυτή τη στιγμή εκτελεί χρέη Προέδρου του ΕΣΡ.
    Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε κατηγορήσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην προηγούμενη βουλή, ότι παρακωλύει το έργο της αντικατάστασης του ΕΣΡ και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το κάνει λόγω της μητέρας της Λίνας Αλεξίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου