Κυριακή 13 Απριλίου 2014

10.Ντροπή για την απαξίωση του Έλληνα Αξιωματικού

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
του Αναστασίου Φέγγου
http://www.syndesmosee.org/
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
    Είδα στις ειδήσεις το άγημα απόδοσης τιμών για την κα Μέρκελ και διαπίστωσα ότι οι στολές του προσωπικού που το αποτελούσε ήταν αξιωματικού της ΣΣΕ. Οι εύλογες απορίες μου (με την επιφύλαξη να έχει γίνει αλλαγή της στολής του Έλληνα οπλίτη) είναι:
Σε ποίο στρατό του κόσμου συγκροτείται άγημα από αξιωματικούς;
Οι 10 αξιωματικοί βαθμού υπολοχαγού πληρώνονται από τον λαό για να υποβάλουν τα σέβη τους σε ένα αρχηγό άλλου κράτους;
Ήταν άχρηστοι να εκπαιδεύσουν οπλίτες για αυτή τη δουλεία;
Γιατί δεν βάλαμε άγημα με στρατηγούς για περισσότερο κύρος;
Έτσι εννοεί η κυβέρνηση την παραγωγική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού;
Ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι ενήμερος και αν ναι ποίες οι προθέσεις του θα βάλει και τους Ιπτάμενους της Ικάρων ; την Σχολή Δοκίμων;
Θα γυρίσει ο υπολοχαγός στην ΣΣΕ να διδάξει τους Ευέλπιδες; Τι θα τους μάθει υποταγή και υποτέλεια;
ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ στον θεσμό του Έλληνα Αξιωματικού;           
    Θα ήθελα να δηλώσω ότι Αξιωματικοί υπάρχουν και στην ΑΔΙΣΠΟ τη  ΣΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ και μπορούν να τους βάλλουν για ομορφιά σε διάφορα σημεία των πόλεων ή ξενοδοχείων, αφού όπως φαίνεται ότι η κυβέρνηση τους πέρασε για θυρωρούς.           
     Μετά τον οικονομικό εξευτελισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ήρθε και ο ηθικός εξευτελισμός για να καταρρακώσει πλήρως το ηθικό. Η ερώτηση όμως είναι και παραμένει όταν το παιδί σου θα πάει να κάνει βολή ή άσκηση με πραγματικά πυρά τι αξιωματικούς θέλεις;  Όταν πληρώνεις δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς καταρρακώνεις και μηδενίζεις αυτούς που χειρίζονται τα οπλικά συστήματα;           
    Αν ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί ένοπλές δυνάμεις να το θέσει στην βουλή και τον λαό και να τις διαλύσουμε. Αν όμως συνεχίζουν να υπάρχουν δεν έχει κανένας δικαίωμα να προκαλεί την αυτοδιάλυση των. Στο κάτω, κάτω εγώ πληρώνω σαν φορολογούμενος και δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τα λεφτά μου.
Αναστάσιος Β. Φέγγος
Σχης ε.α., Υποψήφιος ευρωβουλευτής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Συνάδελφε, επειδή το είδα κι' εγώ και μου έκανε αλγεινή εντύπωση, σε πληροφορώ ότι, όχι μόνο δεν έχουν αλλάξει οι στολές των οπλιτών (γι' αυτό να μήν έχεις καμία απολύτως επιφύλαξη), αλλά οι στολές είναι αυτές που φέρονται από τους Αξιωματικούς που υπηρετούν ΜΟΝΟΝ στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Απόδειξη είναι η γαλανόλευκη ζώνη, την οποία φέρουν ΜΟΝΟ οι συγκεκριμμένοι Αξιωματικοί. Επίσης, θέλω να σε πληροφορήσω, ότι υπάρχει γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ένα Ειδικό Τμήμα { ο Ε.Λ.Α.Τ. (Ειδικός Λόχος Αποδώσεως Τιμών)}. Στο Τμήμα αυτό υπήρξα ο πρώτος Διοικητής. Πρωτοσυγκροτήθηκε το 1981 για λίγο, και στη συνέχεια διαλύθηκε προκειμένου, κατόπιν παρέμβασής μου, να υπάρξει Νομοθετική ρύθμιση για το θέμα ακριβώς των στολών την οποία θα έφεραν οι οπλίτες, ώστε να μήν υπάρχει παραποίηση στολής, διότι έπρεπε να φέρουν τις στολές και των Τριών Κλάδων των Ε.Δ. Κατόπιν επανασυγκροτήθηκε, δεν γνωρίζω πότε ακριβώς, και είναι αυτό το Τμήμα το οποίο βλέπουμε στις υποδοχές "υψηλών" προσώπων. Τώρα γιατί ειδικά για τη φράου Μέρκελ και μερικούς άλλους πρέπει να υποβαθμίζουν κατ' αυτό τον τρόπο το κύρος των Ελλήνων Αξιωματικών, και πού το βρήκε γραμμένο αυτός ο "κύριος" που έδωσε αυτές τις εντολές, αυτό απομένει σε εμάς να τους το δείξουμε όταν θα έλθει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή