Τρίτη 22 Απριλίου 2014

2.” Νέο σκάνδαλο επι δημαρχιας Παπαγεωργόπουλου: Είχαν κρυμμένες κλήσεις 16,5 εκατομμυρίων ευρώ. “

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.” Νέο σκάνδαλο επι δημαρχιας Παπαγεωργόπουλου: Είχαν κρυμμένες κλήσεις 16,5 εκατομμυρίων ευρώ. “
Από το 1997 μέχρι το 2009? Τις βρήκαν το 2014 ? Τώρα έχουμε 2014 νομίζω.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ????? Τις κλώσσαγαν ?
    Για ένα νέο σκάνδαλο επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης έγινε λόγος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ συνολικού ύψους 16,5 εκατομμυρίων ευρώ, που χρονολογούνται από το 1997 μέχρι το 2009, είχαν καταχωνιαστεί σε συρτάρια και ντουλάπες του δήμου και δεν αποστέλλονταν στους παραβάτες.
    Όπως προέκυψε γινόταν μια σκανδαλώδης επιλεκτική αποστολή των κλήσεων για περίπου δέκα χρόνια, χωρίζοντας σε δύο κατηγορίες τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Οι καταχωνιασμένες κλήσεις ανακαλύφθηκαν στα μέσα του 2011 και έκτοτε η διοίκηση Μπουτάρη ανέλαβε να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» της διαχείρισης και της είσπραξης των προστίμων.
    Το θέμα έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο ύστερα από αναφορές και παράπονα παραβατών που παρέλαβαν τώρα κλήσεις παρελθόντων ετών, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών της σημερινής διοίκησης, Χασδάι Καπόν, να παραθέτει το ιστορικό της υπόθεσης που έχει απασχολήσει τη δημοτική αρχή.
    Το γεγονός αυτό μάλιστα είχε δημιουργήσει σε μεγάλο μέρος των παραβατών την πεποίθηση πως οι κλήσεις είχαν διαγραφεί και δεν ίσχυαν, όπως άλλωστε τους υπόσχονταν οι παράγοντες της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, κλείνοντάς τους το μάτι.
    Μετά την ανακάλυψη των κλήσεων, η Δημοτική Αρχή ακολούθησε μια σειρά από κινήσεις, σε συνεννόηση με τους νομικούς συμβούλους του δήμου αλλά και τον Συνήγορο του Πολίτη, διερευνώντας τις δυνατότητες που είχε στη διάθεσή του για τον χειρισμό και τη λύση του προβλήματος.
Θα γίνει άμεσα η αποστολή των κλήσεων
    Με τη σύμφωνη γνώμη και της ανεξάρτητης αρχής αποφασίστηκε τελικά να αποσταλούν οι κλήσεις στους παραβάτες, όπως είναι υποχρέωση του δήμου και προβλέπεται από τον νόμο.
    «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να το κάνουμε, στο πλαίσιο και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών», είπε ο κ. Καπόν, προσθέτοντας πως αυτές τις μέρες αποστέλλεται η τρίτη και τελευταία παρτίδα των συγκεκριμένων κλήσεων. Στην τοποθέτησή του για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος διατύπωσε ενστάσεις για το γεγονός ότι κάποιοι δημότες καλούνται να πληρώσουν σήμερα για παραβάσεις που έχουν γίνει σε βάθος πολλών χρόνων, στηλιτεύοντας παράλληλα το γεγονός ότι σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία η παραγραφή των κλήσεων για παραβάσεις ΚΟΚ γίνεται με τη συμπλήρωση 20 ετών από την ημερομηνία της παράβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου