Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (21/4/24)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η ρωσική Αεράμυνα απέτρεψε επίθεση σε Μόσχα και Τούλα - Κατέρριψε δύο ουκρανικά Αερόστατα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733697/i-rosiki-aeramyna-apetrepse-epithesi-se-mosxa-kai-tula-katerripse-dyo-oukranika-aerostata

-----------------------------------------------------

Μία έγκυος σκοτώθηκε από ουκρανικό βομβαρδισμό στο Μπέλγκοροντ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733636/mia-egkyos-skotothike-apo-oukraniko-vomvardismo-sto-belgorod

-----------------------------------------------------

Καταστράφηκε ολοσχερώς από ρωσική πυραυλική επίθεση το μεγαλύτερο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο της Ουκρανίας

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/kievo-olosxeris-katastrofi-gia-to-megalytero-thermoilektriko-ergostasio-vinteo/

-----------------------------------------------------

 «Επιστρέψαμε» λένε με μια φωτογραφία στελέχη της Wagner – Περισσότεροι από 7.000 εθελοντές μπαίνουν από την Λευκορωσία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/epistrepsame-lene-me-mia-fotografia-stelexi-tis-wagner/

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή του Χαρκόβου (100 χλμ. ΒΔ, Κουπιάνσκ

Ξεκίνησε η εκκένωση του Χαρκόβου - Αδειάζουν τα προάστια ενόψει ρωσικής επιθέσεως

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ksekinise-i-ekkenosi-tou-xarkovou-adeiazoun-ta-proastia-enopsei-rosikis-epithesis/

-----------------------------------------------------

Καντίροβ (Τσετσενία): Αποκρούστηκε σφοδρή επίθεση των Ουκρανών στα σύνορα - Υποτίμησαν τραγικά τον εχθρό τους

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/726734/kadyrov-tsetsenia-apokroystike-sfodri-epithesi-ton-oukranon-sta-synora-ypotimisan-tragika-ton-exthro-tous?dicbo=v2-FXDoWBO

-----------------------------------------------------

Η ρωσική Ομάδα Μάχης «Δύση» κτύπησε τρεις ουκρανικές Ταξιαρχίες στην περιοχή του Χαρκόβου

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733680/i-rosiki-omada-maxis-dysi-xtypise-treis-oukranikes-taksiarxies-sto-kharkiv

-----------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ. Βως  Μπάκχμουτ)

            Συνεχίσθηκαν οι μάχες περιορισμένης κλίμακος Νοτιοδυτικά του Σβάτοβο (45 χλμ. ΝΑ του  Κουπιάνσκ), κοντά στην Σερχίιβκα (12 χλμ. ΝΔ του Σβάτοβο).

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα (65 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ)
Γάλλοι Λεγεωνάριοι στο Σλαβιάνσκ;

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7234844_galloi-legeonarioi-sto-slabiansk-i-rosiki-fsb-exontose-oykranoys

-----------------------------------------------------

Σφοδρό πλήγμα στο Σλαβιάνσκ: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν περιοχή στην οποία είχαν αναπτυχθεί  100 Στελέχη της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/sfodro-pligma-sto-slaviansk-oi-rosoi-eksaerosan-100-stelexi-tis-gallikis-legeonas-ton-ksenon/

            Μικρής κλίμακος μάχες συνεχίσθηκαν στο Νέβσκυ (30 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), στο Τέρνυ (17 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα), την  Γιαμπoλίβκα (15 χλμ. ΒΔ της Κρεμίνα), την Γιαμπoλίβκα (15 χλμ. ΒΔ της Κρεμίνα) και την Μπιλοχορίβκα (12 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

            Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, στις περιοχές της Γιαμπoλίβκα και του Τέρνυ, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτίθενται με Τμήματα επιπέδου Ομάδος Μηχανοκίνητου Πεζικού. Στην περιοχή της Μπιλοχορίβκα, ενεργούν Μονάδες της 123 Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Πεζικού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LNR).

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

            Μάχες μικρής κλίμακος συνεχίσθηκαν κοντά στο Σίβερσκ ( 30 χλμ. ΒΑ του Μπάκχμουτ), Βερχνοκαμιάνσκυ (5 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σεβέρσκ), την Ροζντολίβκα (19 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάχμουτ) και την Βουίμκα (20 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ).

Δεν σημειώθηκε αξιόλογη μεταβολή στην διάταξη της Γραμμής Επαφής στην ευρύτερη περιοχή Βορείως του Μπάκχμουτ.

            Σημαντικές μάχες εξακολουθούν να διεξάγονται Νοτιότερα στην περιοχή του Τσάσιβ Γιάρ.

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν την ρίψη θερμοβαρικών βομβών στο Τσάσιβ Γιαρ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-rosoi-ksekinisan-tin-ripsi-thermovarikon-vomvon-sto-tsasiv-giar/

-----------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί αποχωρούν από το Ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ – Συνεχές ρωσικό «σφυροκόπημα» 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-oukranoi-apoxoroun-apo-to-anatoliko-tsasiv-giar-synexes-rosiko-sfyrokopima-vinteo/

-----------------------------------------------------

Οι Ρώσοι «κατακλύζουν» το Τσάσιβ Γιαρ από Βόρεια και Ανατολικά – Μάχες από σπίτι σε σπίτι

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-rosoi-kataklyzoun-to-tsasiv-giar-apo-voreia-kai-anatolika-maxes-apo-spiti-se-spiti/

Διείσδυσαν οι Ρώσοι και Εντός του Τσάσιβ Γιαρ;

            Οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και στην περιοχή του οικισμού του Τσάσιβ Γιαρ, Δυτικά του Μπάχμουτ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ρωσικές Ομάδες Εφόδου κατάφεραν να προχωρήσουν βαθιά εντός της αμυντικής διατάξεως του ουκρανικού Στρατού. 

            Δεδομένα που ανάρτησε η ουκρανική πλατφόρμα Deep State αναφέρουν πως οι ρωσικές Μονάδες προέλαυσαν ακόμη και 1,5 χιλιόμετρο προς τον οικισμό Τσάσιβ Γιαρ, φθάνοντας το κανάλι Βόρειο Ντονιέτσκ-Ντονμπάς.

            Αναφέρεται πως κατόρθωσαν να διασπάσουν την ουκρανική αμυντική γραμμή Βορείως αυτού του καναλιού σε μία δασώδη περιοχή, γεγονός που ανάγκασε το ουκρανικό Πυροβολικό να ταχθεί στις Ανταλλακτικές  θέσεις, στο βάθος της τοποθεσίας. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, οι Ρώσοι Στρατιώτες βρέθηκαν πίσω από τις ουκρανικές Μονάδες της περιοχής εγκλωβίζοντάς τες.

            Όταν και εάν οι Ρώσοι καταλάβουν αυτήν την δασώδη περιοχή έξω από το Τσάσιβ Γιάρ θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην κατάληψη του οικισμού.

            Παράλληλα, κατόρθωσαν να προελάσουν και σε τμήμα της Ανατολικής όχθης του καναλιού, όπως και σε μικρό τμήμα του καναλιού, Νοτιοδυτικά του Τσάσιβ Γιάρ.

            Οι μάχες συνεχίσθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή του Τσάσιβ Γιάρ. Συγκεκριμένα στην Μποχντανίβκα (6 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), το Ιβανίβσκυ (6 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ), στο Κανάλ Μικροραγιόν (το Ανατολικότερο τμήμα του Τσάσιβ Γιάρ), το Νόβιϊ Μικροραγιόν (το Νοτιοανατολικότερο τμήμα του Τσάσιβ Γιάρ) και Νοτιοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ, στην Κλιστσίϊβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

            Σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους, οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποιούν βομβαρδισμούς με βαριές Βόμβες Ολισθήσεως εναντίον ουκρανικών αμυντικών θέσεων και Αποθηκών Πυρομαχικών μέσα και γύρω από το Τσάσιβ Γιάρ.  Δημοσίευσαν μάλιστα και οπτικό υλικό, το οποίο  παρουσιάζει ένα ρωσικό Αεροσκάφος Su-25 να εκτελεί προσβολές στόχων για την υποστήριξη Μονάδων της Ρωσικής 98 Μεραρχίας Αλεξιπτωτιστών (VDV) η οποία μάχεται κοντά στην περιοχή του Τσάσιβ Γιάρ.

-----------------------------------------------------

Η ρωσική Αεροπορία μετατρέπει σε «κρανίου τόπο» τα ουκρανικά οχυρά στο Τσάσιβ Γιαρ 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/i-rosia-metatrepei-se-kraniou-topo-ta-oukranika-oxyra-sto-tsasiv-giar-vinteo/

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)

            Οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν σημαντικές τακτικές επιτυχίες στην περιοχή Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα, δεδομένου ότι έφθασαν στα περίχωρα του Οτσερέτγιουνυ (Oτσερετίνο) (18 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα) και εισήλθαν στο Καλίνοβο (7 χλμ. ΒΑ του Οτσερέτγιουνυ). 

            Παρά το γεγονός ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις ανεκατέλαβαν ορισμένες θέσεις στην περιοχή, οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν τρία περίπου χιλιόμετρα κατά μήκος της σιδηροδρομική γραμμή μέχρι τα Νοτιοανατολικά προάστια του Οτσερέτγιουνυ και, αφού απώθησαν τις ουκρανικές Δυνάμεις από μία ντάτσα (αγρόκτημα) που κατείχαν Νοτιοανατολικά του Οτσερέτγιουνυ, κινήθηκαν Ανατολικότερα και εισήλθαν στο Νοτιοανατολικό Νοβοκαλίνοβο (10 χλμ. Βορείως της Αβντίϊβκα).

            Κατέλαβαν επίσης ορισμένες θέσεις στην περιοχή Νοτιοδυτικά του Οτσερέτγιουνυ και Δυτικά του Μπερντούτσι (10 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα)

            Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους, οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν εισέλθει ήδη στο Οτσερέτγιουνυ και, επί πλέον, προελαύνουν Νοτίως και Νοτιοδυτικά του Νοβοκαλίνοβο, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στο Ουμάνσκυ (10 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα) και το Ναταίλοβο (12 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα).

            Οι ρωσικές Δυνάμεις κατόρθωσαν να σημειώσουν αυτές τις επιτυχίες, διότι απέκρουσαν όλες τις Αντεπιθέσεις που πραγματοποίησαν οι  ουκρανικές Δυνάμεις στην περιοχή του Μπερντούτσι.

            Οι μάχες συνεχίζονται και στις περιοχές της Νοβομπακχμουτίβκα (13 χλμ. Βορειοανατολικά της Αβντίϊβκα), της Σεμενίβκα (9 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα) και 6 χλμ. Βορείως του Ουμάνσκυ, της Γιασνομπροντίβκα (20 χλμ. Δυτικά της Αβντίϊβκα), του Νεβέλσκυ (13 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και του Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα).

Απόψεις Ρώσου Αναλυτή

            Αναλύοντας τις πρόσφατες Επιχειρήσεις στις περιοχές του Τσάσιβ Γιάρ, της Αβντίϊβκα   και του Οτσερέτγιουνυ, Ρώσος εκπαιδευτής της Ομάδος Δυνάμεων «Storm-Z» επεσήμανε ότι οι ρωσικές επιτυχίες εναντίον των ήδη υποβαθμισμένων σε αμυντικές δυνατότητες ουκρανικών Δυνάμεων, οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην Τακτική που εφαρμόζουν, κατά τις επιθετικές τους ενέργειες οι ρωσικές Δυνάμεις.

            Οι Ρώσοι πραγματοποιούν  «επικίνδυνες» Επιχειρήσεις φθοράς. Δηλαδή μετωπικές επιθέσεις που υποστηρίζονται από Βαρύ Πυροβολικό και Αεροπορικές επιδρομές χωρίς να προελαύνουν πρώτα από τα πλευρά της αμυντικής διατάξεως. Η Τακτική αυτή, είναι μεν αποτελεσματική, δημιουργεί όμως μεγάλες απώλειες στις ρωσικές Δυνάμεις, τις οποίες ο αναλυτής δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψιν, δεδομένου ότι τις χαρακτηρίζει, ως πραγματικότητα του πεδίου της μάχης.

            Η παραπάνω Τακτική εφαρμόσθηκε με μεγάλη επιτυχία στην περιοχή του Οτσερέτγιουνυ.  Οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν πρώτα εναντίον των ουκρανικών Δυνάμεων Ανατολικά του Οτσερέτγιουνυ, δηλαδή στις περιοχές του Μπερντούτσι, του  Νοβοκαλίνοβο και του Κεραμίκ (6 χλμ. Βορειοανατολικά του Οτσερέτγιουνυ) με αποτέλεσμα να τις εμπλέξουν και να τις απομονώσουν από εκείνες που αμύνονταν στην περιοχή του Οτσερέτγιουνυ. Η ενέργεια αυτή επέτρεψε στις ρωσικές Δυνάμεις να προελάσουν ταχέως προς το Οτσερέτγιουνυ και να εισέλθουν σ’ αυτό.

ΣΧΟΛΙΟ:  Η ανάλυση του Ρώσου εκπαιδευτή της «Storm-Z» είναι ενδεικτική της ικανότητος των ρωσικών Δυνάμεων να επιτυγχάνουν σχετικά γρήγορα τακτικά πλεονεκτήματα σε όλο και περισσότερες περιοχές της πρώτης γραμμής. Σε αυτή την επιτυχία συμβάλλει και το γεγονός ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις σε όπλα και Πυρομαχικά, με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς η αμυντική τους δυνατότητα.

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Μαρίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα)

            Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν Δυτικά του Σολόντκυ (15 χλμ. Ανατολικά του Ουγκλεντάρ), προς το Ουγκλεντάρ

            Οι μάχες συνεχίσθηκαν και στις περιοχές των χωριών Κρασνοχορίβκα (5 χλμ. βορείως της Μαρίνκα), Πομπιέντα (5 χλμ. Νοτιοδυτικά της Μαρίνκα), Νοβομιχαϊλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα και 20 χλμ. ΒΑ του Ουγκλεντάρ) και το Βόντιανυ (7 χλμ. Βορειοανατολικά του Ουγκλεντάρ).

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Νοβομιχαϊλίβκα και τώρα προελαύνουν προς Ουγκλεντάρ (20 χλμ. ΝΔ της Νοβομιχαϊλίβκα) και την Κοστιαντινίβκα (70 χλμ. ΒΑ του Ουγκλεντάρ)

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7236623_oi-rosoi-katelaban-pliros-tin-nobomihailobka-kai-tora-ormoyn-me

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

Εισέχουσα της Βρεμίβκα -Τομέας Πριγιούτνυ – Σταρομαγιόρσκυ (Ανήκει

στην Δυτική πλευρά της Περιφέρειας του  Ντονιέτσκ)

            Συνεχίστηκαν οι μάχες στις περιοχές του Σταρομαγιόρσκυ (12 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα) και του Ουροζάϊνυ (5 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σταρομαγιόρσκυ)

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότγιουνυ [(Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της Περιφέρειας της  Ζαπορίζια)]

            Συνεχίστηκαν οι μάχες κοντά στο Ρομπότγιουνυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ), το Βέρμποβο (9 χλμ. Νοτιονατολικά του Ραμπότγιουνυ) και την Μάλα Τοκμάτσκα (12 χλμ. ΒΑ του Ρομπότγιουνυ).

            Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικού στρατιωτικού ιστοτόπου, οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν έως και 400 μέτρα πέραν του Ρομπότγιουνυ.

            Στις περιοχές των Ρομπότγιουνυ και Βέρμποβο ενεργούν Μονάδες της Ρωσικής 7 Μεραρχίας Αλεξιπτωτιστών (VDV). Η κυρία όμως Δύναμη των Ρώσων στην περιοχή είναι το 1430 Σύνταγμα Πεζικού.

Τρεις ουκρανικές Ταξιαρχίες κινδυνεύουν με περικύκλωση στο Ρομπότγιουνυ

            Στην περιοχή γύρω από τον οικισμό του Ρομπότγιουνυ οι Ουκρανοί αμυνόμενοι βρίσκονται σε δυσμενή θέση αφού απειλούνται συνεχώς από τα ρωσικά Στρατεύματα, με περικύκλωση. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα Ουκρανοί Στρατιώτες εγκλωβίζονται σε μικρές περιοχές και αναγκάζονται να παραδοθούν στις ρωσικές Δυνάμεις.

            Οι 65 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, η 121 και η 126 Ταξιαρχίες Πεζικού  του ουκρανικού Στρατού κινδυνεύουν να περικυκλωθούν από τις ρωσικές δυνάμεις.

            Καθημερινά, Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη του ρωσικού Στρατού απογειώνονται για να σαρώσουν την περίμετρο, και να εντοπίσουν εχθρικούς στόχους, κυρίως το Πυροβολικό και να μεταφέρουν τις συντεταγμένες τους στο ρωσικό Πυροβολικό.

            Τις τελευταίες ημέρες λαμβάνουν χώρα σκληρές συγκρούσεις. Σύμφωνα με ρωσικό μέσο

            «Τα στρατεύματά μας ξεκίνησαν Επιθετικές Επιχειρήσεις, διείσδυσαν εντός της εχθρικής αμυντικής γραμμής και προελαύνουν σταθερά. Αυτήν την στιγμή ο εχθρός αμύνεται σθεναρά και μεταφέρει Εφεδρείες στην πρώτη γραμμή. Ωστόσο υφίσταται μεγάλες απώλειες και πολλές φορές αναγκάζεται να υποχωρήσει». 

-----------------------------------------------------

 Περιοχή Χερσώνας

Ένα βήμα μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία η Ρωσία - Οι Mυστικές Yπηρεσίες έκαναν σαμποτάζ στους ... σαμποτέρ της Χερσώνας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/732043/ena-vima-brosta-apo-ti-megali-vretania-i-rosia-oi-mystikes-ypiresies-ekanan-sampotaz-stous-sampoter-tis-kherson?ref=storyteller

-----------------------------------------------------

Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Βρετανούς για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιθέσεως στο Κinburn Spit, τον Νοέμβριο 2023

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-rosoi-katigoroun-tous-vretanous-gia-ton-sxediasmo-kai-tin-ektelesi-tis-epithesis-sto-kinburn-spit/

Συνεχίσθηκαν οι μάχες στην περιοχή του Κρίνκυ (30 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας και 2 χλμ. από τον Δνείπερο ποταμό).

-----------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν τις γέφυρες της Οδησσού και μεγάλη εγκατάσταση αποθηκεύσεως φυσικού αερίου στην παραμεθόριο με την Ρουμανία πόλη Στρίι

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/isopedotikoi-rosikoi-vomvardismoi-dialyoun-tis-energeiakes-ypodomes-se-oli-tin-oukrania/

-----------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί έπληξαν ρωσικό Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στην χερσόνησο της Κριμαίας

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7235954_oi-oykranoi-eplixan-rosiko-stratiotiko-aerodromio-sti-hersoniso

-----------------------------------------------------

Ρωσικό πολεμικό πλοίο στην Σεβαστούπολη απέκρουσε επίθεση με Πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον του

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733729/rosiko-polemiko-ploio-apekrouse-epithesi-me-pyraylous-sti-sevastoypoli

            Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα ουκρανικά πλήγματα συνεχίζουν να υποβαθμίζουν την ικανότητα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) να επιχειρεί στην Μαύρη Θάλασσα. Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκυ δήλωσε ότι οι ουκρανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών αναφέρουν ότι η Ρωσία μεταφέρει τα εξοπλισμένα με Πυραύλους «Kalibr» πλοία της από την Μαύρη Θάλασσα στην Κασπία Θάλασσα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, Πλοίαρχος Ντμίτρο Πλέντεντσουκ, δήλωσε ότι ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει διαθέσιμα μόνο τρία από τα έξι εξοπλισμένα με Πυραύλους «Kalibr» Υποβρύχια και ότι τα Υποβρύχια αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην Βόρεια Μαύρη Θάλασσα λόγω του ότι τα ύδατα της περιοχής είναι αβαθή.

-----------------------------------------------------

Ρωσικό σφυροκόπημα και νέες εκρήξεις στην Οδησσό

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733672/rosiko-sfyrokopima-kai-nees-ekrikseis-stin-odisso

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε το πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ – Ο Ζελένσκυ παίρνει 60 δισ.$

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ipa-egkrithike-to-paketo-voitheias-stin-oukrania-apo-tin-vouli-ton-antiprosopon-vinteo/

-----------------------------------------------------

Ρωσική οργή για το αμερικανικό «πακέτο» στην Ουκρανία - «Χορηγία στην τρομοκρατία» δηλώνει η Ζαχάροβα - «Νέο εμφύλιο» ευχήθηκε στις ΗΠΑ ο Μεντβέντεφ

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7236586_rosiki-orgi-gia-amerikaniko-paketo-stin-oykrania-horigia-stin-tromokratia-dilonei-i

-----------------------------------------------------

Mετά τους Κάμερον και Μπορέλ και ο Τζόνσον θεωρεί τον πόλεμο στην Ουκρανία «επένδυση για τις ΗΠΑ»

https://www.pronews.gr/kosmos/meta-tous-n-kameron-kai-z-mporel-kai-o-m-tzonson-theorei-ton-polemo-stin-oukrania-ependysi-gia-tis-ipa/

-----------------------------------------------------

Λάρρυ Τζόνσον (πρώην CIA): Τα 61 δις. δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο - Ο Ουκρανικός Στρατός έχει ηττηθεί

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733705/johnson-proin-cia-ta-61-disek-den-tha-allaksoun-tin-katastasi-sto-metopo-o-oukranikos-stratos-exei-ittithei

-----------------------------------------------------

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς στο περιβάλλον Ζελένσκυ καταγγέλλει Αγγλογερμανός επιχειρηματίας

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/neo-skandalo-diafthoras-sto-perivallon-v-zelenski-kataggellei-agglogermanos-epixeirimatias/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

-----------------------------------------------------

Ρωσία: Η δήμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας - Είναι ένα παράλογο βήμα από τις ΗΠΑ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733689/rosia-i-dimefsi-ton-rosikon-periousiakon-stoixeion-anoigei-to-kouti-tis-pandoras-einai-ena-paralogo-vima-apo-tis-ipa

-----------------------------------------------------

Ρήγμα ΕΕ με ΗΠΑ βλέπει η Washington Post  λόγω της αμερικανικής επιμονής για κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων υπέρ της Ουκρανίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733720/rigma-ee-ipa-wapo-eksorgismenoi-oi-evropaioi-me-tin-amerikaniki-apofasi-katasxesis-rosikon-periousiakon-stoixeion-gia-tin-oukrania

-----------------------------------------------------

Οι Αμερικανοί Στρατηγοί αποκαλύπτουν: Ανέπαφο το 90% της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας – Αδύναμες οι επιθέσεις των Ουκρανών

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/732135/oi-amerikanoi-stratigoi-apokalyptoun-anepafo-to-90-tis-rosikis-polemikis-aeroporias-adynames-oi-epitheseis-ton-oukranon

-----------------------------------------------------

Λαβρόφ: «Το Χάρκοβο είναι ο επόμενος στόχος μας – Θα συνεχίσουμε την Στρατιωτική Επιχείρηση μέχρι τέλους»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/s-lavrof-to-xarkovo-einai-o-epomenos-stoxos-mas-tha-synexisoume-tin-stratiotiki-epixeirisi-mexri-telous/

-----------------------------------------------------

Πρώην αξιωματούχος του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας ζητά την κατάρριψη ρωσικών Πυραύλων από το έδαφος της Πολωνίας

https://www.freepen.gr/2024/04/blog-post_948.html

ΣΧΟΛΙΟ: Η ανταπόδοση των πληγμάτων από την Ρωσία που θα σημάνει  την έναρξη του Γ’ΠΠ, δεν λαμβάνεται υπόψιν από τον «εισηγητή». Προφανώς εξομοιώνει την Ρωσία με το Ιράν.

-----------------------------------------------------

Οι Βρετανοί επισπεύδουν την κατασκευή του όπλου - λέιζερ DragonFire για να το δώσουν στους Ουκρανούς

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/732116/oi-vretanoi-epispeydoun-to-oplo-leizer-dragonfire-gia-na-to-dosoun-stous-oukranoys?ref=storyteller

-----------------------------------------------------

Η Ουκρανία μόλις παρέλαβε το πρώτο Επιθετικό Αεροσκάφος από την Ευρώπη - Οι Ρώσοι δεν ανησυχούν, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του Αεροσκάφους

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7236630_i-oykrania-molis-parelabe-proto-epithetiko-aeroskafos-apo-tin?utm_source=push_notification&utm_medium=website&utm_campaign=article

-----------------------------------------------------

Ποιος εξέπληξε τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733717/den-einai-pia-thema-gia-gelia-poios-ekseplikse-tis-oukranikes-enoples-dynameis-stin-proti-grammi

-----------------------------------------------------

Defense TV: Το «PATRIOT» είναι δύσκολο να εντοπίσει τα ρωσικά Su-35 λόγω ειδικών δολωμάτων

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733709/defense-tv-to-patriot-einai-dyskolo-na-entopisei-ta-rosika-su-35-logo-eidikon-dolomaton

-----------------------------------------------------

Η Ρωσία αυξάνει κατά 250 % την παραγωγή του Εκτοξευτή Θερμοβαρικών Πυραύλων TOS-1A

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7236500_theloyn-na-toys-kapsoyn-me-thermobarika-blimata-i-rosia-ayxanei

-----------------------------------------------------

Το άτρωτο ρωσικό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) προστατεύει τα βαριά φλογοβόλα TOS Solntsepyok από τις επιθέσεις ουκρανικών Drones

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733470/to-atroto-rosiko-systima-ew-prostateyei-ta-varia-flogovola-apo-tis-epitheseis-oukranikon-drones

-----------------------------------------------------

ΝΥΤ για τις απώλειες των Αρμάτων Abrams στην Ουκρανία: Η Ρωσία καταστρέφει το πιο δυνατό σύμβολο στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733676/sokarismenoi-oi-nyt-gia-ta-abrams-stin-oukrania-i-rosia-xtypa-aneleita-ena-apo-ta-pio-dynata-symvola-stratiotikis-isxyos-ton-ipa

-----------------------------------------------------

Η Ρωσία θωρακίζει τα διυλιστήριά της από επιθέσεις με Drones – Η ουκρανική στρατηγική και τα αντίμετρα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733663/rosia-thorakizei-ta-diylistiria-tis-apo-epitheseis-me-drones-oi-oukranikes-epitheseis-kai-ta-antimetra

-----------------------------------------------------

Αρεστόβιτς: «Στην Ουκρανία κυνηγάμε τους άντρες για να πολεμήσουν. Στην Ρωσία πάνε από μόνοι τους»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/o-arestovits-stin-oukrania-kynigame-tous-antres-gia-na-polemisoun-stin-rosia-pane-apo-monoi-tous/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

-----------------------------------------------------

Ουκρανός άνδρας τρέχει στον αυτοκινητόδρομο για να γλιτώσει την αναγκαστική στρατολόγηση

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/vinteo-oukranos-andras-trexei-ston-aytokinitodromo-gia-na-glitosei-tin-anagkastiki-stratologisi/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

-----------------------------------------------------

Ουκρανοί Στρατιώτες εκτελούν Αστυνομικούς κατά την διάρκεια ελέγχου – Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/oukranoi-stratiotes-ekteloun-astynomikous-kata-tin-diarkeia-elegxou-enas-nekros-kai-enas-sovara-traymatias/

-----------------------------------------------------

Ο παράλογος νόμος για την Επιστράτευση ήταν προϋπόθεση για την νέα βοήθεια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733747/apokalypsi-o-paralogos-nomos-gia-tin-epistratefsi-stin-oukrania-itan-proypothesi-gia-ti-nea-voitheia-tou-nato

-----------------------------------------------------

Τραγικό: Οι Νεοσύλλεκτοι Ουκρανοί σκοτώνονται από τις πρώτες μέρες – InfoBRICS: Αντιμέτωπη με κατάρρευση η Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/732126/tragiko-oi-neosyllektoi-oukranoi-skotonontai-apo-tis-protes-meres-infobrics-antimetopi-me-katarrefsi-i-oukrania

-----------------------------------------------------

Ουκρανός Αιχμάλωτος Πολέμου εξηγεί πως παραδόθηκε σε ένα… Drone, ώστε να επιβιώσει!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/vinteo-oukranos-aixmalotos-polemou-eksigei-pos-paradothike-se-ena-drone/

-----------------------------------------------------

Οργή στην Ουκρανία για την άρση της αποστρατεύσεως – Στρατιώτες, στην Οδησσό, απειλούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους – Άλλος δηλώνει: «Θα λιποτακτήσω και θα σκοτώσω όλους τους βουλευτές»

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733332/tha-tous-pyrovoliso-olous-orgi-stin-oukrania-gia-tin-arsi-tis-apostrateias-stratiotikoi-afinoun-tis-theseis-tous-stin-odisso

-----------------------------------------------------

Σοροί Πολωνών Μισθοφόρων επιστρέφονται από την Ουκρανία για ταφή

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/soroi-polonon-misthoforon-epistrefontai-apo-tin-oukrania-gia-tafi/

-----------------------------------------------------

Σκοτώθηκε στη Ζαπορίζια ο Ρώσος δημοσιογράφος Σεμιόν Ερέμιν - Είχε καλύψει για λογαριασμό της «Ιζβέστια », ορισμένες από τις πιο αιματηρές μάχες

https://hellasjournal.com/2024/04/skotothike-sti-zaporizia-o-rosos-dimosiografos-semion-eremin-iche-kalipsi-gia-logariasmo-tis-izvestia-orismenes-apo-tis-pio-ematires-maches/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου