Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (2/6/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (2/6/2020)
    Και έρχεται ο αγαπητός κατά τα άλλα κ. Βίτσας, να μας πεί πως στον φράκτη στον Έβρο, πρέπει να υπάρξουν δίοδοι, από τις οποίες να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες, που ζητούν… άσυλο! Δεν ξέρω εάν ο κ. Βίτσας πίνει κρασάκι ή άλλα πιο δυνατά, όμως του ταιριάζει «κουτί» η ρήση των αρχαίων ημών προγόνων «Πάλι τον οίνον έπιες, πάλιν τον νούν απώλεσες»….  Κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει, πως στον Έβρο ( όπως και σε όλα τα σύνορα) υπάρχουν οι νόμιμες είσοδοι τις οποίες χρησιμποιούν όλοι όσοι θέλουν να μπούν ή να βγουν. Η ιδεοβαρεμάρα του παραμένει ανέγγιχτη. Τι μας λέει; Πως «Καλός είναι ο φράχτης, αλλά να έχει και μερικές τρύπες…»  Προφανώς, τρύπες έχει το κεφάλι του….
------------------------------------------
    Σήμερα, έχω μια ανάρτηση σύμφωνα με την οποία η αντιμετώπιση του κορονοίού από τις κυβερνήσεις, αποτελεί μια συμπαιγνία για οικονομικούς λόγους! Και τα γράφει και τόσο όμορφα και πειστικά, με αριθμητικά δεδομένα κτλ κτλ. Πάραυτα, εμένα τουλάχιστον, δεν με έπεισε.  Τότε γιατί το έβαλα; Μα για την πολυφωνία φυσικά, για να ακούγονται όλες οι γνώμες και ο καθένας να «ψωνίζει» ό τι θέλει!
------------------------------------------
    Αυτό το ε-μαιηλ που στέλνουν ΔΗΘΕΝ από την Αστυνομία, κάνει «ΜΠΑΜ» απο μακρυά πως είναι ψεύτικο! Και μάλιστα, πως δεν έχει γραφτεί από έλληνες. Γιατί, πολύ απλά, όποιος το έγραψε, δεν έχει ιδέα από ελληνική γλώσσα. Ίσως, ούτε κάν να την μιλάει. Ούτως ή άλλως, όταν σας έρχεται ε-μαιηλ του οποίου τον αποστολέα δεν γνωρίζετε, ή σας φαίνεται «περίεργος», μία ενέργεια πρέπει να κάνετε. Να το στείλετε «Εις το πύρ το εξώτερον», για να έχετε την ησυχία σας.
------------------------------------------
    Από ό τι διαβάζω, προτείνεται ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ 100% ΤΥΦΕΚΙΟ για τον Ελληνικό Στρατό. Σαφώς και πρέπει να προτιμηθεί, ακόμα και εάν άλλα παρόμοια από χώρες εκτός Ελλάδος φαίνονται λίγο καλύτερα ή λίγο φτηνότερα. Οι λόγοι, είναι ΕΘΝΙΚΟΙ! Άλλωστε, η «φιλοσοφία του τυφεκίου» έχει αλλάξει δραματικά. Κάποτε, είχαμε το Μ1. Άριστο τυφέκιο, γερό και ανθεκτικό με το μειονέκτημα να παίρνει γεμιστήρα των 8 φυσιγγίων. Πού καλύτερο στην σκόπευση, μόνο που έπρεπε από τις 8 σφαίρες οι 5 – 6 να βρούν στόχο. Μετά ήρθε το G3, συγκριτικά φτηνό όπλο, με 18 φυσίγγια στη γεμιστήρα.  Τα έριχνες όλα μαζί στο σωρό, με την ελπίδα να βρούν στόχο 2-3 απο αυτά. Και επειδή είναι και λιγάκι «ψεύτικο», πολύ εύκολα αχρηστευόταν από κάποια χτυπήματα. Κανενα πρόβλημα! Το άφηνες και έπαιρνες άλλο….
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου