Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (29/6/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (29/6/2020)
    Είπα να σας προβληματίσω λιγάκι σήμερα, και για αυτό έβαλα τα «Ηθικά Νικομάχεια» του Αριστοτέλη. Τώρα, εάν το καταλάβατε ή όχι, σίγουρα δεν φταίω εγώ. Πιθανότατα μάλιστα, να μην φταίτε ούτε και εσείς! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! Όποιος δεν κατάλαβε, δεν πειράζει, την άλλη φορά!
------------------------------------------
    Το «κολλητάρι» του Αλέξη μας, ο Ρημαδούρο δηλαδή, μας απέδειξε έμπρακτα το πώς είναι δυνατόν οι πολίτες μιας πλούσιας σε πλουτοπαραγωγικές πηγές χώρα, φτάνουν στο σημείο να πεθαίνουν από την πείνα, και συγχρόνως να πετάνε στα σκουπίδια 60.000 τόνους τροφίμων τον μήνα! Ο…. σοσιαλιδτικός παράδεισος! Ά, συγγνώμη, ξέχασα. Φταίνε οι Αμερικάνοι!
------------------------------------------
    Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πολλοί γονείς αλλά και παππούδες και γιαγιάδες, βάζουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες των ανήλικων παιδιών ή εγγονιών τους. Για να θαυμάσουν οι άλλοι το πόσο όμορφα είναι; Μα, όλα τα παιδιά είναι όμορφα, ιδιαίτερα για τους γονείς και παπούδες τους. Αυτό το ρεζιλίκι πρέπει να εκλείψει, όμως δυστυχώς, επειδή πάμπολλοι άνθρωποι στερούνται παντελώς κρίσεως, θα συνεχιστεί!
------------------------------------------
    Είναι γνωστή η λαχτάρα που οι παπούδες και γιαγιάδες έχουν, για να δούν ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ τα εγγόνια τους. Είναι η συνέχεια της ζωής τους, είναι η τελευταία χαρά που τους απομένει. Και σου έρχονται κάποιες μανάδες ( κυρίως…) που σου λένε: «Θέλεις να δείς τα εγγόνια σου; Να τα δείς από το SKYPE»! Τί τους λές τώρα; Το μόνο που μπορείς, είναι να τους πείς πως Ο ΤΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΟΥΝ!
------------------------------------------
    Φτάνει για σήμερα. Θέλω χρόνο για να μελετήσω τα «Ηθικά Νικομάχεια», μήπως και βγάλω άκρη…..
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου