Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΔΩΡΕΑΝ: Όσα θα ζήσεις με ελεύθερη είσοδο στη Θεσσαλονίκη


ΔΩΡΕΑΝ: Όσα θα ζήσεις με ελεύθερη είσοδο στη Θεσσαλονίκη
Από parallaxi
    Δείτε τι μπορείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Από συναυλίες και φεστιβάλ μέχρι και πεζοπορία υπό το φως της πανσελήνου, διαφορετικά μεταξύ τους events θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Απολαύστε!
Φεστιβάλ ιδεών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
    Το START είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και υποτροφιών για ανερχόμενους πολιτιστικούς διαχειριστές στην Ελλάδα, που επιθυμούν να προκαλέσουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο στις τοπικές τους κοινότητες. Το Bazaar of Ideas, που διοργανώνεται στις 28 και 29 Ιουνίου 2018, παρέχει μια δημόσια πλατφόρμα ανταλλαγής και συζήτησης για την κοινωνική αλλαγή μέσω πολιτιστικών δράσεων και καινοτομίας. Μια εορταστική εισαγωγή θα σας παρουσιάσει τις δραστηριότητες του START, τους συνεργάτες και τα δίκτυά του. Μια διαδραστική έκθεση φέρνει στο προσκήνιο τους δεκαπέντε υποτρόφους του προγράμματος 2017/18, τις ομάδες τους και τα έργα που έχουν δημιουργήσει σε όλη την Ελλάδα.
*Την Πέμπτη 28/6 και την Παρασκευή 29/6 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΦΟΥΑΓΙΕ M2, Η είσοδος είναι δωρεάν μετά από εγγραφή online,
Συναυλία με τον Theodore στο Ύψιλον
    Ο Τheodore επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι και παίζει για πρώτη φορά με την μπάντα του στον ωραίο ανοιχτό χώρο του Ύψιλον, την Πέμπτη 28 Ιουνίου. Μετά από την πρόσφατη περιπλάνησή του εκτός της χώρας, με συναυλίες σε ευρωπαϊκά venues και φεστιβάλ και το ντεμπούτο του στο μεγαλύτερο πολυθεματικό φεστιβάλ του κόσμου το SXSW, αλλά και στο Rockwood Music Hall της Νέας Υόρκης, ο Theodore ξεκινάει τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις από την Βόρεια Ελλάδα. Επηρεασμένες από την φύση των αντιθέσεων μεταξύ φωτός και σκιάς, οι εμφανίσεις του Theodore χαρακτηρίζονται από την εναρμόνιση του ατμοσφαιρικού και κινηματογραφικού ήχου με την ιδιαίτερη φωτιστική σκηνοθεσία. Στην συναυλία του στην Θεσσαλονίκη, ο Theodore θα παρουσιάσει υλικό από τον νέο του δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2018, μαζί με κομμάτια από τους δύο προηγούμενους δίσκους του, ‘7’ και ‘It Is But It’s Not’.
*Την Πέμπτη 28/6 στις 21:30 στο Ύψιλον, Εδέσσης 5, είσοδος ελεύθερη
Πεζοπορία στο Σέιχ-Σου με Πανσέληνο
    Στο ποιο ψηλό σημείο του Σέιχ Σου για την μοναδική Πανσέληνο! Αφού βγουν οι απαραίτητες φωτογραφίες ξεκινάει ο δρόμος της επιστροφής από άλλη διαδρομή με τερματισμό το σημείο εκκίνησης. Ώρες πεζοπορίας 3.30, χαλαρά με στάσεις για φωτογραφίες. Η διαδρομή είναι βατή για όλους και είναι δωρεάν.Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν στελέχη του Trace που θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες.
*Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις 7.45 πμ.στον κόμβο Συκεών του Περιφερειακού και συγκεκριμένα στη στροφή προς Φιλίππειο -πίσω από το γήπεδο του Αγ.Παύλου, facebook event
Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά στο Μέγαρο Μουσικής
    Δυο σπουδαίες τραγουδίστριες με κοινή αγάπη στο ελληνικό αλλά και το ξένο τραγούδι, ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια. Ένα μουσικό ταξίδι με ελληνικούς και ξένους σταθμούς, τραγούδια που αγαπήσαμε, σιγοτραγουδήσαμε και κάποια απ΄ αυτά έγραψαν ιστορία.
 *Την Παρασκευή 29/6 στις 21:30 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία, (ΠΛΑΤΕΙΑ), Είσοδος ελεύθερη
 Γιορτή Πανσέληνου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
    Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί φέτος για δεύτερη χρονιά την επιτυχημένη «Γιορτή της πανσελήνου του καλοκαιριού». Στην πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια του Μεγάρου, και κάτω από το φως του καλοκαιριάτικου φεγγαριού, ο γνωστός και αγαπητός μουσικός παραγωγός Λευτέρης Κογκαλίδης θα παρουσιάσει ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα τριών ωρών από την προσωπική του δισκοθήκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα πιο γνωστά ιταλικά και γαλλικά τραγούδια από το β’ μισό του 20ού αιώνα, που τραγουδήθηκαν και χορεύτηκαν σε όλο τον κόσμο, ενώ η διαχρονική αξία τους αγγίζει ακόμη και τη σημερινή νεολαία.
Επιμέλεια, ομιλητής Λευτέρης Κογκαλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου