Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο “Σύλλογος Φοιτησάντων και Αποφοίτων του 4ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης”στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του καθιερωμένου ετήσιου ανταμώματός του, διοργάνωσε  για πρώτη φορά  στα χρονικά των αθλητικών δραστηριοτήτων των σχολείων της πόλης μας,  αγώνα μπάσκετ ορόσημο για την ιστορία της Θεσσαλονίκης μεταξύ των βετεράνων αθλητών – μαθητών  των δύο ιστορικών σχολείων της πόλης μας, του  2ου και του  4ου  Γυμνασίου  Θεσσαλονίκης.  
    Στο  ημίχρονο του αγώνα  τιμήθηκαν  για την προσφορά  τους στο μπάσκετ ο θρυλικός προπονητής  Θόδωρος Ροδόπουλος  απόφοιτος του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και ο διεθνής διαιτητής  Στέλιος Κουκουλεκίδης  απόφοιτος του  4ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

    Στον αγωνιστικό χώρο παρευρέθηκαν, ο Λάκης Τσάβας, ο Μιχάλης Γιαννουζάκος, ο Τάκης Καρατζουλίδης, ο Αλέξανδρος Διδασκάλου,  ο Μηνάς Τουκμενίδης, ο Νίκος Κούβελας, ο Γιάννης και Θόδωρος Αστεριάδης, ο Δήμος Χριστοδουλίδης, ο Γιώργος Κούρτογλου, ο Θωμάς Γκουρνέλης και πολλοί άλλοι απόφοιτοι του 4ου αλλά και του 2ου Γυμνασίου.

    Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κύριοι Μυλόπουλος, Φωτιάδης και Μπεντούλης, απόφοιτοι των δύο Γυμνασίων, στην Γραμματεία ήταν οι Μαρβάκης Κώστας και Ζαφειριάδου Νεκταρία,  απόφοιτοι του 4ου Γυμνασίου, ο δε Ανδρίτσος Ιωάννης , του 4ου Γυμνασίου επίσης, ήταν ο Γυμνασίαρχος του αγώνα.

    Για την ιστορία, μετά από ενδιαφέροντα αγώνα, στον οποίο οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές των δύο Γυμνασίων επιβεβαίωσαν την αξία τους, έστω και μετά από αρκετά χρόνια, την νίκη πήρε το 4ο Γυμνάσιο με 40 – 31, παίρνοντας μια άτυπη «ρεβάνς» από την ήττα του 1965

    Μετά τον αγώνα, στον περιβάλλοντα χώρο της ΧΑΝΘ έγινε το ετήσιο αντάμωμα, με την συμμετοχή ζωντανής μουσικής,  κατά το οποίο τιμήθηκαν οι παρακάτω απόφοιτοι του 4ου Γυμνασίου
Ο  πρόεδρος της ΔΕΘ  - HELEXPO  κος  Αναστάσιος Τζήκας .
Ο ιατρός – καρδιολόγος  κος Πέτρος Δάρδας.
Ο χειρουργός –οφθαλμίατρος  κος Τριαντάφυλλος Αργυρόπουλος.
Ο απόφοιτος του 1950  κος Λάμπρος  Παπαλάμπρος.
Ο  επί 30 ετία καθηγητής  γυμναστής του 4ου Γυμνασίου κος  Λάζαρος Κεσίδης .

   Ιδιαίτερη συγκίνηση, προκάλεσε ο χαιρετισμός του κυρίου Λάμπρου Παπαλάμπρου, ενός από τους παλαιότερους πλέον αποφοίτους του Γυμνασίου μας.

    Η αξιέπαινη πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων, πρέπει να συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια, αφού είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς τους αποφοίτους του 4ου Γυμνασίου να θυμηθούμε τα παλιά, να συναντήσουμε παλιούς φίλους και συμμαθητές και να ζήσουμε έστω και για λίγο την ατμόσφαιρα που μόνο το 4ο Γυμνάσιο μπορούσε να δημιουργήσει.
    Εάν εξαιρέσουμε την πρώτη συγκέντρωση στο Θέατρο Κήπου ( απέναντι δηλαδή ) κατά την οποία ο αριθμός των προσελθόντων αποφοίτων ήταν μεγάλος, στις επόμενες συγκεντρώσεις ο αριθμός μειώθηκε σημαντικά, χωρίς όμως να μειωθεί ο παλμός και ο ενθουσιασμός όσων ήρθαν.
    Στην επόμενη συγκέντρωσή μας, όλοι εμείς οι απόφοιτοι του 4ου Γυμνασίου, ας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προσελκύσουμε και άλλους συναποφοίτους του Γυμνασίου μας, και να μην αφεθούμε στις αξιέπαινες προσπάθειες του Συλλόγου. Το σίγουρο είναι, πως όσοι έρθουν, δεν θα χάσουν !
  Μην ψάχνετε τον φωτογράφο , ( δηλαδή εμένα ) γιατί συνήθως είναι πίσω από την φωτογραφική μηχανή….
Ανδρέας Μελεζιάδης, απόφοιτος έτους 1967

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου