Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Οι 10 πιο παράξενες ιστορίες γύρω από το πόκερ



Οι 10 πιο παράξενες ιστορίες γύρω από το πόκερ
    Πως συνδέονται οι γάτες, τα αυγά και οι προσευχές με το πόκερ; Δέκα παράξενες ιστορίες γύρω από το πόκερ, που του έδωσαν τη μορφή όπως το γνωρίζουμε σήμερα και καταγράφουν τα όρια των παιχτών του δημοφιλέστερου τυχερού παιχνιδιού.

10. Η γρουσούζα σύζυγος και το διαζύγιο
    Το 1910 μια γυναίκα ζήτησε από τους δικαστές να της βγάλουν διαζύγιο από τον σύζυγό της, που είχε παθιαστεί με το πόκερ. Ο σύζυγος υποστήριζε ότι για όλα τα δεινά ευθυνόταν η γυναίκα του και συγκεκριμένα ότι οι προσευχές της, ήταν αυτές που του έφερναν κακή τύχη, με αποτέλεσμα να απαιτεί να σταματήσει να προσεύχεται, μιας και έχανε κάθε φορά.
    Η κακοτυχία συνεχίστηκε, έως ότου ο σύζυγος είχε χάσει σημαντικά χρηματικά ποσά και είχε γίνει πιο βίαιος απέναντι στη γυναίκα του. Μάλιστα, φρόντισε να διώξει εκείνη και το παιδί τους από το σπίτι, καθώς θεωρούσε ότι του έφερναν γρουσουζιά. Μετά από χρόνια δικαστικής διαμάχης η γυναίκα κατάφερε να πάρει διαζύγιο.

9. Όταν στοιχημάτιζαν αυγά
    Τη δεκαετία 1920' οι άνδρες στην πολιτεία της Μοντάνα, των ΗΠΑ, παρόλο που δεν είχαν χρήματα ή και πολύτιμα αντικείμενα για να στοιχηματίζουν, αποφάσισαν να μην αφήσουν το πάθος τους για το πόκερ να χαθεί. Έτσι, αποφάσισαν να στοιχηματίζουν αυγά, που ήταν μια πολύτιμη πρώτη ύλη τότε.
    Το παιχνίδι συνεχίστηκε και προστέθηκαν και άλλες πρώτες ύλες, όπως αλεύρι, ζάχαρη, με αποτέλεσμα οι παίχτες να μαζεύουν κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτά που θα στοιχημάτιζαν και ο νικητής να επιστρέφει σπίτι του εφοδιασμένος με τα απαραίτητα υλικά για μαγειρική.

8. Οι γυναίκες της Νέας Υόρκης έβαζαν ενέχυρο τα τιμαλφή τους για να πληρώσουν τα χρέη
    Ποιος είπε ότι το πόκερ απευθυνόταν κάποτε μόνο στους άνδρες, αφού από το 1900 ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στα γυναίκεια τραπέζια.
    Ωστόσο, το πόκερ μεταξύ γυναικών ήταν ένα καλοφυλαγμένο μυστικό, καθώς οι κυρίες των ανώτερων τάξεων δεν επέτρεπαν να αποκαλύπτονται τα χρέη τους. Έτσι, να για να αποφύγουν την αποκάλυψη του μυστικού τους έστελναν στα ενεχυροδανειστήριο της περιοχής κάποιον έμπιστο, όπως τον επιστάτη ή την παραδουλεύτρα, για να βάλουν ενέχυρο κάποιο κόσμημα και να εξασφαλίσουν μετρητά για την εξόφληση των χρεών τους.

7. Έφυγε γυμνός από το τραπέζι του πόκερ
    Το 1904 έναν πρωτοετής φοιτητής του Yale, θέλοντας να ενταχθεί σε μια παρέα αποφάσισε να παίξει πόκερ, ωστόσο έχασε όλα τα χρήματα που είχε πάνω του, όπως και τα ρούχα του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία.
    Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι ο ηττημένος ήταν αναγκασμένος να βγάλει τα ρούχα του, και να κάνει ότι του ζητήσουν οι άλλοι παίχτες, προαναγγέλλοντας έτσι την αρχική εκδοχή του στριπ πόκερ. Παρόλο, που έχασε τα πάντα δήλωσε ότι ήταν η καλύτερη παρτίδα πόκερ της ζωής του και το καλύτερο παιχνίδι που είχε συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

6. Η γυναίκα που είναι υπεύθυνη για την απαγόρευση της εισόδου άλλων γυναικών στα παιχνίδια πόκερ
    Το 1906 μια γυναίκα, η  Irene Lockman, κέρδιζε με μεγάλη ευκολία κάθε αντίπαλό της σε έναν τραπέζι πόκερ, με αποτέλεσμα να καταφέρει να συγκεντρώσει 200 δολάρια, με του άλλους παίχτες να αναρωτιούνται πως κατάφερνε να κερδίσει σε κάθε παρτίδα.
    Ωστόσο, πριν το τέλος της βραδιάς είδε την τύχη της να αλλάζει προς το χειρότερο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, έτσι ζήτησε να αποχωρήσει για λίγο από το τραπέζι. Ενώ, όλοι πίστευαν ότι πήγαινε να πάρει το γούρι της η ίδια βγήκε έξω και φώναξε έναν αστυνομικό, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι πάντες, μεταξύ των οποίων και η ίδια.
    Όλοι τους τιμωρήθηκαν με φυλάκιση, ενώ η Lockman εξομολογήθηκε ότι το έκανε επειδή δεν άντεχε την ήττα.

5. Όταν έπαιζαν πόκερ στις αίθουσες των δικαστηρίων
    Το πόκερ, όπως και τα άλλα τυχερά παιχνίδια απαγορεύονταν, ωστόσο το 1920 ορισμένοι άνδρες που είχαν συλληφθεί αποφάσισαν να περάσουν την ώρα τους "δημιουργικά", με αποτέλεσμα να τα "στήσουν" στην αίθουσα του δικαστηρίου.
    Έτσι, γνωρίζοντας ότι απαγορεύονταν δια νόμου η είσοδος των αστυνομικών στην αίθουσα όπου οι ένορκοι αποφάσιζαν για την ποινή ή την αθώωση του κατηγορούμενου, κλείστηκαν εκεί και άρχισαν να παίζουν. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα γνώριζαν τι γινόταν, ωστόσο δεν μπορούσαν να επέμβουν για να τους συλλάβουν. Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι άνδρες βγήκαν από την αίθουσα σαν κύριοι χωρίς να τιμωρηθούν.

4. Ο ανίκητος παίχτης που έχανε μόνο από τη γυναίκα του
    Το 1897 γνωστοποιήθηκε ότι ο ανίκητος κ. Τομ, που αποτελούσε τον τρόμο των άλλων παιχτών πόκερ έχανε μόνο από έναν άνθρωπο, που δεν ήταν άλλος από τη γυναίκα του. Τα παιχνίδια γινόταν εντός του σπιτιού και ο πλούσιος σύζυγος είχε χάσει ένα σημαντικό κομμάτι της περιουσίας του από τη γυναίκα του.
    Όταν σ' ένα παιχνίδι, εκτός σπιτιού, ο άνδρας έχασε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της περιουσίας του από έναν άλλο παίχτη τότε αποφάσισε να αλλάξει θέση με τη γυναίκα του, η οποία όχι μόνο φρόντισε να κερδίσει όσα είχε χάσει, αλλά και να διπλασιάσει τα κέρδη.

3. Όταν πόνταραν μια γυναίκα
    Στην αυτοβιογραφία του, "Ο Νονός του Πόκερ", Doyle Brunson, αποκαλύπτει ότι ήταν αρκετές οι φορές που το τρόπαιο σε ένα παιχνίδι πόκερ δεν ήταν άλλο από γυναίκες. Το 1913 δυο αδέλφια τσακώνονταν για μια γυναίκα, με αποτέλεσμα να δώσει η ίδια τη λύση και να τους ζητήσει να διευθετήσουν τη διαφορά τους μέσα από ένα παιχνίδι πόκερ.
    Έτσι, ο James Belknap που ήταν και ο αρραβωνιαστικός της Jessie Peltier κατάφερε να κερδίσει τον αδελφό του. Όταν όμως γύρισε στο σπίτι ανακάλυψε ότι η αρραβωνιαστικιά του το είχε σκάσει με τον αδελφό του, τον χαμένο.

2. Ο θρυλικός παίχτης του πόκερ όφειλε τις νίκες του στη δυσμορφία των ματιών του
    Ο Pelleas Pillikins ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους παίχτες του πόκερ και ένας από τους πιο επιτυχημένους όλων των εποχών, αυτό χάρη σε μια δυσμορφία των ματιών του που του επέτρεπε να έχει μια περιφερειακή όραση σε όλο το δωμάτιο. Αυτή του η δυσμορφία του επέτρεπε να παρακολουθεί με κάθε λεπτομέρεια τα χαρτιά των συμπαικτών του, αλλά και τις εκφράσεις τους, με αποτέλεσμα να μην έχει χάσει ποτέ ούτε μια παρτίδα.
    Παράλληλα, ο ίδιος ήταν ο ψηλότερος από τους παίχτες που συνήθιζε να μοιράζεται τα τραπέζια του με αποτέλεσμα το έργο του γίνεται ευκολότερο, ενώ όταν τον ρωτούσαν πως τα κατάφερνε, απαντούσε ότι διαισθανόταν τα χαρτιά των αντιπάλων του.

1. Χρησιμοποιούσαν γάτες για γούρι
    Μπορεί οι γάτες να θεωρούνται γρουσούζες από τους περισσοτέρους, ωστόσο ήταν πολλοί εκείνοι που τις χρησιμοποιούσαν για γούρι. Μάλιστα, όποιος είχε την γηραιότερη γάτα είχε και τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει την παρτίδα, ενώ συνήθιζαν να κρατούν τα νεογέννητα της τυχερής γάτας και να τα πουλούν σε άλλους.
    Η πιο παράξενη υπόθεση με παίχτη που εμφανίστηκε με γάτες ως γούρι, ήταν εκείνη ενός άνδρα που εμφανίστηκε στο τραπέζι του πόκερ με τουλάχιστον 20 γάτες και κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει, αλλά να πάρει και τις γάτες των αντιπάλων. Μέχρι το τέλος του τουρνουά ο ίδιος είχε καταφέρει έκτος από το πολυπόθητο έπαθλο να αποκτήσει και 100 γάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου