Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ντοματοπόλεμος στην Ισπανία: Το παραδοσιακό φεστιβάλ που βάφει την πόλη κόκκινη κάθε Αύγουστο



Ντοματοπόλεμος στην Ισπανία: Το παραδοσιακό φεστιβάλ που βάφει την πόλη κόκκινη κάθε Αύγουστο
    Το φεστιβάλ la Tomatina είναι ένας πόλεμος με ντομάτες που διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, στην πόλη της Μπουνόλ κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας.
    Χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις γωνιές του κόσμου καταφτάνουν κάθε χρόνο για να πολεμήσουν στη «μεγαλύτερη μάχη τροφίμων στον κόσμο» όπου περισσότεροι από εκατό τόνους υπερ-ώριμες ντομάτες ρίχνονται στους δρόμους και τους συμμετέχοντες.

    Μέχρι το 2013 η προσέλευση έφτανε τα 40.000 έως 50.000 άτομα, γεμίζοντας υπερβολικά την μόλις 9.000 κατοίκων πόλη της Μπουνόλ. Ωστόσο από το 2013 η συμμετοχή στο φεστιβάλ γίνεται μόνο με επίσημη έκδοση εισιτηρίων για 20.000 τυχερούς.

    Επιπλέον η διαμονή είναι περιορισμένη στη μικρή πόλη κι έτσι πολλοί επιλέγουν να μείνουν στη Βαλένθια, που απέχει 38 χιλιόμετρα από τη Μπουνόλ και καταφτάνουν την ημέρα του φεστιβάλ με   λεωφορείο ή τρένο. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το χάος που θα ακολουθήσει, οι καταστηματάρχες χρησιμοποιούν τεράστια πλαστικά καλύμματα στις βιτρίνες τους, προκειμένου να τις προστατεύσουν από τις ντομάτες.
    Παρoλαυτά, οι επισκέπτες συνεχίζουν απτόητοι κάθε χρόνο να λούζονται κυριολεκτικά με ντομάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου