Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Ζόραν Ζάεφ μετά το (δυσμενές) εκλογικό αποτέλεσμα


Ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Ζόραν Ζάεφ μετά το (δυσμενές)  εκλογικό αποτέλεσμα
    «Επιχείρηση Σκούπα» ετοιμάζει μετά τον Β΄ Γύρο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας την προσεχή Κυριακή ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας  ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.
    «Είμαι ανοιχτός μαζί σας και δεν θέλω αυτό να ερμηνευθεί σαν απειλή. Λάβαμε το μήνυμα από τον πρώτο γύρο. Πολλοί από τους υποστηρικτές μας, που είναι δυσαρεστημένοι με το έργο των κυβερνητικών αξιωματούχων, αποφάσισαν να μείνουν σπίτι και να μην πάνε να ψηφίσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζ. Ζάεφ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση και προαναγγέλλοντας ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.
    Ανασχηματισμός που θα γίνει πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και όπως σημειώνουν πηγές από τα Σκόπια θα περιλαμβάνει και κρατικούς αξιωματούχους, ενώ οι αλλαγές εστιάζονται στα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, κυρίως όμως στο οικονομικό επιτελείο που εκτιμάται ότι δεν έχει φέρει αποτελέσματα πρωτίστως στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
    Είναι χαρακτηριστικό πως το κόμμα Γκρουέφσκι (VMRO-DPMNE) μιλά για εκλογές που έφεραν πολιτικό σεισμό και περνά στην αντεπίθεση, επιδιώκοντας να κάνει σύντομα come back και ζητώντας την παραίτηση Ζάεφ. Η δε υποψήφιά του για το προεδρικό αξίωμα Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάφκοβα δηλώνει πως «ότι δεν συνέβη ποτέ πριν στην ιστορία εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη ένα κόμμα να χάσει πάνω από το 40% των ψήφων που κέρδισε μόλις δύο χρόνια πριν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου