Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΕΞΕΣΤΙ ΤΟ ΖΟΥΡΑΡΙΖΕΙΝ


ΕΞΕΣΤΙ ΤΟ ΖΟΥΡΑΡΙΖΕΙΝ
    Πριν 25 χρόνια, γνώρισα ένα πρόσωπο, που εκ πρώτης όψεως δεν μου ¨γέμισε¨το μάτι, αλλά ούτε και την ψυχή, για την ¨πρωτότυπη¨  ενδυματολογική του εμφάνιση και το όλο ¨στήσιμο του. Καλοκαίρι με μαύρα-κοντομάνικο ζιβάγκο και αμάνικο μπουφάν, παντελόνι γκοφρέ που δεν ¨ανέχεται¨ σιδέρωμα, πλατειά ζώνη και καφέ μονοδάκτυλα σανδάλια, ελαφρό μούσι και σγουρά ατημέλητα μαλλιά, γυαλιά μυωπίας στρογγυλά,... διανοητή. Ύφος μπλαζέ, υπεροπτικό θα έλεγα, με σχετικό στραβισμό, με στύλ αυτό της αυθεντίας και της εκ τούτου συγκατάβασης προς τους ¨κοινούς¨ θνητούς, που συναντούσε στο πέρασμα του.
    Μου τον συνέστησαν ως ο ¨καθηγητής¨ Ζουράρης (η -ις)!!!!. Μου ήταν εντελώς άγνωστος (
και οικτίρα τον εαυτό μου νοερά για την άγνοια μου αυτή!!). Μιλούσε με στόμφο και ανάλογο ύφος. Μου έδωσε από τότε την εντύπωση ότι ήταν ΔΥΣΠΕΜΦΕΛΟΣ ΡΕΘΟΜΑΛΙΔΑΣ και συγχρόνως ΣΑΡΚΑΣΜΠΟΠΙΤΥΟΚΑΜΠΤΗΣ και ΝΗΛΙΠΟΚΑΙΒΛΕΠΕΛΑΙΟΣ (όχι όμως άπλυτος).
    Από τότε ¨παρακολουθούσα¨ τις πολιτικές του ανησυχίες, που καθημερινά εξελισσόταν ως σαλτιμπαγκισμοί στην πολιτική. Σε υπαίθριες ¨παραστάσεις¨ ανέπτυσσε πνευματικές ταχυδακτυλουργίες, που με την εμφάνιση και τα λόγια του διασκέδαζε τον κόσμο, έχοντα ως ιερό καθήκον να ¨διασκεδάζει¨.  Δυστυχώς μετά την βου(ο)λευτοποίηση του αναδείχθηκε και ο ¨γελωτοποιός¨ της εξουσίας. Ακροβατεί πάνω στις λέξεις και στα νοήματα και σχοινοβατεί πάνω στην πολιτική και μετακινείται από σχηματισμό σε σχηματισμό και γελά με την αφέλεια των άλλων και εξ αυτού αισθάνεται ¨βασιλιάς¨ και ¨αυτοκράτορας¨ και.... ας είναι πλέρια δημοκρατικός (
για αριστερός αμφιβάλλω!!).
    Έχοντας έμφυτη την ικανότητα να συλλαμβάνει το
ΠΑΡΑΛΟΓΟ και το ΑΛΟΓΙΣΤΟ, εξελίσσεται στον προφορικό λόγο ως ακαταλαβίστικος και παραδοξολόγος διανοητής Ώς πρόσωπο με προσποιητή ή πραγματική  ¨τρέλλα¨  ή κατ’ άλλους σκόπιμη "ηλιθιότητα¨, αποτελεί πηγή "γέλιου" που του δίνει το δικαίωμα να "χωρατεύει" με τα νοήματα, να κουτσομπολεύει και να μας ειρωνεύεται όλους!
    Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε "κλόουν" της πολιτικής με την χαρακτηριστική εμφάνιση, αλλα θα αδικούσαμε πολλούς άλλους που τα τελευταία χρόνια μας "διασκεδάζουν" και μας εξοργίζουν ενεργά. Άς αναλογισθούμε την προσωπική "πολιτική¨ του παρουσία και συγχρόνως την επιστημονική. Διαθέτει σίγουρα πολλές γνώσεις, που πολλοί αγνοούμε, αλλά χρησιμοποιεί μια επινοημένη παραδοξολογία, που τον καθιέρωσε ως "ογκόλιθο¨ της νεοελληνικής διανόησης ως ένα υποκείμενο ¨αυθεντολογίας¨  και ως ¨καλλιτέχνη¨ της βωμολοχίας. Γι' αυτό συνεχίζει να έχει απόλυτη ΛΑΒΡΕΙΑ και ΚΕΡΤΟΜΕΙ τους πάντες επιστημονικά.
    Είναι αποδεδειγμένο διαχρονικά, όταν η ΟΡΕΣΧΙΑΣ είναι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και οι ΚΩΡΥΚΟΙ είναι ανύπαρκτοι, πολλοί καταντούν ΚΡΟΝΟΔΑΙΜΟΝΕΣ και ΓΛΙΣΧΡΑΝΤΙΛΟΓΕΠΕΠΙΤΡΙΠΤΟΙ. Τότε η συμπεριφορά τους κάνει ενεργούς ΣΑΡΚΑΣΠΟΠΙΤΥΟΚΑΜΠΤΕΣ και ΥΨΙΒΟΟΕΣ που τα ΒΩΜΟΛΟΧΕΥΜΑΤΑ είναι ΣΑΝΝΟΡΑ ΝΗΠΥΤΙΑ που τα ΑΠΟΜΕΟΥΝ ως ΣΚΩΡΑΜΙΔΙΑ ως γνήσιοι ΟΙΖΟΙ, ΟΙΝΑΧΘΕΙΣ και ΖΩΡΟΠΟΤΕΣ και κατ' επάγγελμα ΛΩΒΗΤΗΡΕΣ.
    Τότε ως ΔΕΛΦΟΝΤΕΣ, ΔΥΣΓΕΡΟΙ, ΜΙΑΣΤΩΡΕΣ, ΛΑΛΑΚΕΣ, μετατρέπονται σε ΡΩΠΟΠΕΡΠΕΡΗΘΡΕΣ, ΓΛΙΣΧΡΑΝΤΟΛΟΓΕΠΕΠΙΤΡΕΠΤΟΙ.
    Αυτό είναι το επικίνδυνο, γιατί τότε περιφέρονται στα Μ.Μ.Ε. και ΣΙΛΗΠΟΡΔΕΟΥΝ.
    Η επίδειξη τους αυτη είναι πρόκληση για να έχουν δημοσιότητα. Δεν ξέρω άν όλοι αυτοί είναι υπαρκτές προσωπικότητες, αλλά σίγουρα η παρουσία του Ζουράρη ίσως μας προβληματίσει!!!  Τώρα που δεν τον βλέπουμε στην τηλεόραση πολλοί δεν έχουμε και ενδιαφέρον παρακολούθησης της. Έγραψε στο Βήμα ο Γιάννης Χάρης στις
21-2-2015- ως απολαυστικά ακατάληπτος αγορητής, εισέπραξε χειροκρότημα, αλλά ήταν αποδοκιμασίας η... ελέους...?- Καλό είναι να γελάμε αλλά πολλές θέσεις του ήταν ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΕΣ.
μας λείπεις!!!
~Υ.Γ. μη με παραξηγήσετε για τα γραφόμενα μου ¨διδάχθηκα¨ ενεργά απ' αυτόν...

1 σχόλιο:

  1. Εύγε κύριε Ναζλή για τα γραφόμενά σου, που είναι τύπου Ζουράρη! Προσωπικά, δεν κατάλαβα τίποτα από τις λέξεις που γράφετε. Εκτιμώ πως τον χαρακτηρίζετε με κάποιον τρόπο.Εγώ όμως, ως κοινός θνητός, θα τον χαρακτηρίσω με Δωρικό, λιτό, τρόπο: Σαλιάρη-Μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή