Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Το δάνειο Πολάκη και ο εκλεκτός της κυβέρνησης Π. Ρουμελιώτης πρόεδρος της Τράπεζας γνωστός από το σκάνδαλο Κοσκωτά


Το δάνειο Πολάκη και ο εκλεκτός της κυβέρνησης Π. Ρουμελιώτης πρόεδρος της Τράπεζας γνωστός από το σκάνδαλο Κοσκωτά
του Γιώργου Σούρλα πρ. Υπουργού - Αντιπροέδρου της Βουλή
    Με το δάνειο Πολάκη, αποκαλύφθηκε ότι ο Π. Ρουμελιώτης Πρόεδρος της Τράπεζας που το χορήγησε, γνωστός για το πολιτικό του παρελθόν από το σκάνδαλο Κοσκωτά και τώρα εκλεκτός της κυβέρνησης παρέχει, όπως άλλωστε όφειλε, εξυπηρετήσεις στους ημετέρους.
    Οι αποκαλύψεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν ενδιαφέρονταν για το βεβαρημένο πολιτικό του παρελθόν, αλλά το αξιολογούσαν ως προσόν για την ανάθεση καθηκόντων Προέδρου Πιστωτικού Ιδρύματος.
    Μετά από όλα αυτά εξηγείται εύκολα γιατί δεν έλαβαν καθόλου υπόψη αντιδράσεις, που υπήρχαν για την αξιοποίηση του κ. Π. Ρουμελιώτη, μεταξύ των οποίων και την παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσα στις 6.4.2015:
    «Η επίσκεψη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη στην Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τον Π. Ρουμελιώτη, μας γυρίζει πίσω στην εποχή Κοσκωτά που συντάραξε την πολιτική ζωή της χώρας. Ο Γ. Βαρουφάκης όφειλε να ήταν ενήμερος, όπως και όσοι πρότειναν τον Π. Ρουμελιώτη για Πρωθυπουργό το 2011, ότι δηλαδή: Είναι ο πολιτικός για τον οποίον η Βουλή των Ελλήνων στις 27/9/1989 αποφάσισε την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ήταν όμως ο μόνος που δεν πήγε σε δίκη, γιατί ο τότε Πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου είχε προηγουμένως φροντίσει να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο των ευρωβουλευτών και στη συνέχεια η ευρωβουλή δεν ήρε την ασυλία του.
    Ως υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος των πιστωτικών ιδρυμάτων κάλυψε με πράξεις και παραλείψεις την απάτη του Κοσκωτά, αγνοώντας εντελώς την επιστολή του τότε Διοικητή της ΤτΕ Χαλικιά που του έστειλε στις 21/1/88 για την άρση του απορρήτου προκειμένου να ελεγχθεί ο Κοσκωτάς και η Τράπεζά του.   Αγνόησε πλήρως ότι το 1987 ο Κοσκωτάς είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ για 64 αδικήματα (
πλαστογραφίες, πλαστοπροσωπίες και ψευδείς βεβαιώσεις), και απεφάνθη ότι ο Κοσκωτάς πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για είναι Πρόεδρος Πιστωτικού Ιδρύματος. Το Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού - στον οποίον απέστειλα ήδη σχετική ενημερωτική επιστολή ενόψει της επικείμενης, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τοποθέτησης του Π. Ρουμελιώτη στην θέση Προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ) – όφειλε να είχε ενημερώσει και τον κ. Βαρουφάκη.
    Είναι κρίμα να ξαναγυρίζουμε στην εποχή που υπήρξε η αφετηρία των φαινομένων διαπλοκής που οδήγησαν τη χώρα μας στην εξαθλίωση, με μια Κυβέρνηση που έχει ως «σημαία» της την κάθαρση και την πάταξη της διαφθοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου