Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Οικονομική ενίσχυση βουλευτών.


Οικονομική ενίσχυση βουλευτών.
Ανδρέας Μελεζιάδης
    Η περίπτωση με το καταναλωτικό δάνειο του Πολάκη, ανησύχησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, γιατί διαπιστώνεται πως οι βουλευτές δεν έχουν επάρκεια πόρων για να αντιμετωπίσουν τα έξοδά τους.  Πόσο μάλλον εάν έχουν παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη, ( όπως ο κ. Πολάκης) και ένα δέυτερο που ετοιμάζεται για πανελλήνιες εξετάσεις ( όπως ο κ. Πολάκης). Κατόπιν αυτού, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη των οικονομικών παραγόντων, για εύρεση τρόπου επιλύσεως του προβλήματος.
    Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όλα τα μέτρα που συζητήθηκαν, απορρίφθηκαν, αφού κατά την εκτίμηση του Υπουργού Οικονομικών θα δημιουργούσαν λαϊκή κατακραυγή όπως π.χ. μια αύξηση της αποζημιώσεως των βουλευτών.
    Τελικά, επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία:
         Θα μειωθεί κατά 5 ευρώ καθαρά ημερησίως, ο μισθός όλων των δημοσίων υπαλλήλων και των ειδικών μισθολογίων. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα την μείωση του αφορολογήτου και κατ’ επέκταση την μείωση της φορολογίας. Και επι πλέον, δεν θα επηρεάζει τον προϋπολογισμό.
        Το συγκεντρούμενο ανα ημέρα ποσό, θα δίδεται σε έναν βουλευτή κάθε μέρα, ώστε να καλύπτονται οι δαπάνες του σε ετήσια βάση. Το ποσό αυτό θα έιναι αφορολόγητο, και θα το δικαιούνται όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές, πλήν εκείνων της εγκληματικής οργάνσης «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».
        Οι εν λόγω κρατήσεις, θα περιορίζονται μόνον στις 300 πρώτες ημέρες του έτους, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των βουλευτών.
        Οι ευρωβουλευτές, λόγω των υψηλών απολαβών τους, δεν θα δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα.
    Με αυτό τον τρόπο, και χωρίς να υπάρξει λαϊκή κατακραυγή, το πρόβλημα θα επιλυθεί σε ετήσια βάση, δεδομένου του ότι ο κάθε βουλευτής θα παίρνει καθαρό ποσό περίπου  3.335.000   ευρώ ετησίως, ( 667.000 υπαλληλοι επι 5 ευρώ )
    Η μόνη διαφωνία, ήταν εάν το ποσό θα δίδεται με αλφαβητική σειρά ανεξάρτητα από κόμματα στους βουλευτές, ή θα γίνεται κατά σειρά κομμάτων, ανάλογα με την δύναμη βουλευτών που έχουν.
    Για τα αποτελέσματα της συσκέψεως, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και αναμένεται να κάνει δηλώσεις στη Βουλή. Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, θεωρεί μεν το μέτρο σωστό, αλλά κρίνει τα 5 ευρώ υπερβολικά προσανατολιζόμενος να τα περιορίσει στα 2, οπότε το κατά κεφαλήν επίδομα στους βουλευτές θα είναι μόνον 1.334.000 ευρώ ετησίως.

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή