Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
"Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία"
Στράβων ο Αμασεύς (Έλλην γεωγράφος, φιλόσοφος, ιστορικός, 64 π.Χ. - 24 μ.Χ.).
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ – Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
          Στους σκοπούς του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ περιλαμβάνεται «Η καλλιέργεια του Ιδεώδους του Ολυμπιακού Πνεύματος και των Αξιών της Ελληνοχριστιανικής Παιδείας και Παράδοσης».
          Στο πλαίσιο αυτό ο Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ αφενός εξέδωσε ψήφισμα του Δ.Σ. με το οποίο δηλώνει την αντίθεσή του στην εκχώρηση στο κράτος των Σκοπίων του Ιερού ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που θα έχει ως απόρροια και την παραχώρηση της Ελληνικής μας κληρονομιάς και παράδοσης, αφετέρου, αποφάσισε την τροποποίηση της μορφής και του Λογότυπου εξερχομένων εγγράφων του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ», με την ενσωμάτωση σ’ αυτό γραφικού στο οποίο απεικονίζεται η Ελληνική Μακεδονία με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας και με τη φράση «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΝΩ ΟΥΤΕ ΚΑΤΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΟΥΤΕ ΝΟΤΙΑ ΟΥΤΕ ΒΟΡΕΙΑ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ», ούτως ώστε να απεικονίζεται σε αυτά με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η αντίθεσή μας στην παραποίηση της ιστορίας, ως ελάχιστη ενέργεια αντίδρασής μας.
          Παράλληλα, ο Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ, χαιρετίζει κάθε ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση από όλα τα Αθλητικά και Πολιτιστικά Σωματεία, από κάθε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και από όλες τις συλλογικότητες ή μεμονωμένους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της πατρίδας μας.
            Ο Γενικός Γραμματέας                                                  Ο Πρόεδρος
             Κωνσταντίνος Βάθης                                               Ιωάννης Παναγάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου