Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Μεταμεσονύχτιο το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στη Χαλκιδική


Μεταμεσονύχτιο το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στη Χαλκιδική
    Παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Χαλκιδική ως τη μία μετά τα μεσάνυχτα για το διάστημα από 23 Ιουλίου στην ως τις 30 Οκτωβρίου, μετά από απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου κεντρικής Μακεδονίας.
    Την παράταση του ωραρίου ζήτησε το επιμελητήριο Χαλκιδικής όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Ιωάννης Κουφίδης.
     Ο κ. Κουφίδης έκανε λόγο για ζωτικής σημασίας απόφαση καθώς τα εμπορικά καταστήματα περιμένουν την τουριστική σεζόν για να δουλέψουν. Παραδέχθηκε πάντως ότι η κίνηση φέτος δεν πάνε τόσο καλά όσο αναμενόταν.
     Ο κ. Κουφίδης επισήμανε το μπαράζ φορολογικών ελέγχων που υφίστανται οι έμποροι στην Χαλκιδική την ώρα που οργιάζει το παρεμπόριο. "Ναι στους ελέγχους αλλά για όλους", υπογράμμισε.
     H απόφαση οδηγεί στην εξόντωση εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, κατήγγειλε η Λαική Συσπείρωση.
    Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η διοίκηση της ΠΚΜ, κερδίζει με αυτό τον τρόπο, μια ακόμη αντεργατική αντιλαϊκή πρωτιά υπερφαλαγγίζοντας κατά πολύ κάθε προηγούμενη σχετική απόφαση πανελλαδικά. Στηριγμένη στο αντιλαϊκό αντεργατικό οπλοστάσιο, που επεκτείνει το ωράριο της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές καταργώντας την Κυριακή αργία, που και δίνει τη δυνατότητα παράτασής του τις καθημερινές με απόφαση των περιφερειών. Οπλοστάσιο που διατήρησε και ενίσχυσε η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου