Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Προθεσμία μιας εβδομάδας για συμφωνία δίνουν οι δανειστές



Προθεσμία μιας εβδομάδας για συμφωνία δίνουν οι δανειστές
    Μια εβδομάδα χρόνο για να τα βρουν μεταξύ τους, δίνουν στην κυβέρνηση οι δανειστές που περιμένουν ως το Euroworking Group της 9ης Φεβρουαρίου τις ελληνικές αντιπροτάσεις για τα μέτρα που θα κλείσουν άμεσα την 2η αξιολόγηση. Αν έως τότε δεν έχει διαμορφωθεί συμβιβαστική λύση με ελληνική πρωτοβουλία και τα λιγότερα δυνατά νέα μέτρα, τότε οι δανειστές θα θέσουν τελεσιγραφικά τους όρους που το ΔΝΤ θέτει για να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. 
    Ήδη χθες, σε μία μόνον μέρα, δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έστελναν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι καλείται να λάβει προκαταβολικά τα νέα μέτρα, αλλιώς το ΔΝΤ δεν μπαίνει και οι επικεφαλής της Τρόικα δεν επιστρέφουν στην Αθήνα.
    Για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες –
προς το παρόν τουλάχιστον- οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εμφανίζονται με ενιαία και αδιαίρετη στάση και απαίτηση για την συμμετοχή του ΔΝΤ.
    Οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται και για την συνεδρίαση του ΔΝΤ της
6ης Φεβρουαρίου, όπου η έκθεση για την Ελλάδα αναμένεται να ανάψει νέες «φωτιές» στην κυβέρνηση αφού, όπως όλα δείχνουν, θα «μεταφράσουν» τις απαιτήσεις του Ταμείου για ελάφρυνση χρέους σε …επιπλέον μέτρα λιτότητας από τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου