Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Mέχρι και 14η σύνταξη για όσους πληγούν από τα νέα μέτρα.



Mέχρι και 14η σύνταξη για όσους πληγούν από τα νέα μέτρα.
Πάλι τον Άρη είδε στον ύπνο του…
Τώρα που έδωσαν την…. 13η σύνταξη, θα δώσουν και την 14η!
Όλα πάνε καλά, οπότε μπορούμε να περιμένουμε και την 15η, 16η, 17η και 18η σύνταξη!
Για 19η, φαίνεται κάπως απίθανο…
Το ότι «η χώρα γυρίζει σελίδα» με ανησυχεί, γιατί ήδη βρισκόμαστε στην σελίδα της … βιβλιογραφίας !
    Μέχρι και 14η σύνταξη είναι διατεθειμένη να προσφέρει η κυβέρνηση σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον επιτευχθούν τα απαιτούμενα πλεονάσματα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
     «Όταν έχουμε δέσμευση για τη χώρα από το ’19 να έχουμε 3,5% πλεονάσματα και θέλουν να μας βάλουν πρόσθετα 4,5 δισ. , αυτό από τα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν σήμερα έχει ανατραπεί και για κάθε ευρώ που θα ζητάνε να υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση, θα υπάρχει και ένα ευρώ ελάφρυνση» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης υπογραμμίζοντας πως αυτό θα επιτευχθεί «με τη 13η σύνταξη, με τη 14η σύνταξη με ό,τι χρειάζεται εφόσον έχουμε πλεονάσματα».
    «Η χώρα γυρίζει σελίδα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξειδικεύσουμε τη δίκαιη ανάπτυξη, πρέπει να πάμε σε μια άλλη λογική σε ένα άλλο μοντέλο για τη χώρα. Η δίκαιη ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά που είχε η παραγωγική δομή της χώρας μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε δράσεις κατανάλωσης, αλλά σε δράσεις παραγωγής.
    Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενταχθούν οι δημόσιες υποδομές, τα ιδιωτικά έργα, πως βοηθάμε την παραγωγική διαδικασία, την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση, την ενέργεια, τις μεταφορές….
    Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε μείωση της ανεργίας 4% και ο υπολογισμός και η εισήγηση που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Παπαδημητρίου χτες και το σχέδιο που έχουμε είναι τα επόμενα τρία – τέσσερα χρόνια να έχουμε δραματική μείωση της ανεργίας» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.
    Η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια. «Δραματική μείωση της ανεργίας», σημαίνει απειροελάχιστη μείωση! «Θεαματική» έπρεπε να πεί, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τους…. «άρχοντες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου