Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ένταση στα Ίμια: Πως τα σκηνοθετημένα επεισόδια μπορεί να οδηγήσουν σε ένοπλη σύγκρουση



Ο «ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ»
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ Η «ΠΤΩΣΗ» ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ;
pronews
Efenpress
    Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα συνεχή επεισόδια, όπως τα παρουσιάζουν τουλάχιστον τα τουρκικά ΜΜΕ, στην περιοχή των Ιμίων.
    Τα ερωτήματα αφορούν όχι εάν η Άγκυρα υποδαυλίζει συνεχώς τις καταστάσεις για τη δημιουργία ενός «θερμού επεισοδίου», αυτό έχει γίνει πλέον σαφές, αλλά πρώτον  τι ακριβώς συμβαίνει στην συγκεκριμένη περιοχή και κατά δεύτερον εάν όλα αυτά συνιστούν «ασκήσεις επί χάρτου» για τους Τούρκους, για μια πραγματική κατάσταση.
    Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σε συνεχή ρεπορτάζ τους από τα Ίμια, τα τουρκικά ΜΜΕ, έχοντας «ακροβολιστεί» με κάμερες στην απέναντι τουρκική ακτή, ως να περιμένουν κάτι, μιλούν για «καταδιώξεις» περιπολικών του ΛΣ από πλωτά της τουρκικής Ακτοφυλακής,  για «παραβιάσεις» των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά σκάφη, για επικίνδυνους ελιγμούς με αποκορύφωμα τις σημερινές πληροφορίες για πτώση τουρκικού ελικοπτέρου.
    Τα ρεπορτάζ αυτά συνοδεύονται πάντα από βίντεο και φωτογραφίες (ένιπτε και προϊόν μοντάζ) δείχνοντας πράγματι ελληνικά και τουρκικά σκάφη σε επικινδύνους ελιγμούς, με τους Τούρκους να απευθύνουν προειδοποιήσεις για «άμεση αποχώρηση από του τουρκικά ύδατα».
    Η Ελλάδα τη ίδια στιγμή μέσω του ΓΕΕΘΑ ή του ΛΣ αρνείται ότι συμβαίνει κάτι το περίεργο στην περιοχή των νησίδων, διαψεύδοντας  τους τουρκικούς ισχυρισμούς.
    Αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν βίντεο  τα οποία σαφώς δείχνουν ναυτικές «αψιμαχίες» ελληνικών  και τουρκικών σκαφών.
    Πρόκειται περί σειράς σκηνοθετημένων επεισοδίων ή από ελληνικής πλευράς γίνεται προσπάθεια να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, αποκρύπτοντας ταυτόχρονα όμως τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες.
    Όπου και να βρίσκεται η πραγματικότητα σημασία έχει πως η συνεχιζόμενη τουρκική δραστηριότητα στα Ίμια κινείται βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου. Δεν πρόκειται για «παιχνίδια» των τουρκικών ΜΜΕ και όσοι νομίζουν κάτι τέτοιο κάνουν σοβαρό λάθος.
    Εκτός και εάν τα τουρκικά ΜΜΕ θέλουν να ξεκινήσουν ένα ελληνο-τουρκικό πόλεμο απο μόνα τους, χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας.  Πόσο πιθανό ειναι αυτό;
    Το γεγονός ότι ένα, δύο ή παραπάνω αποδεικνύονται σκηνοθετημένα, ή απλώς δεν έχουν γίνει, όπως διατείνεται το ΛΣ δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Το αντίθετο μάλιστα.
    Το τελευταίο επεισόδιο έχει όλα τα χαρακτηριστικά πρόβας ενός σκηνοθετημένου «θερμού» επεισοδίου στο οποίο η Ελλάδα θα παρασυρθεί χωρίς καν να το καταλάβει.
    Ας μην λησμονούμε ότι στα σχέδια «Βαριοπούλα» και «Σούγκα» η κατάρριψη τουρκικού εναέριου μέσου είναι βασικό μέρος των σχεδίων αυτών.
    Τι θα συμβεί στην περίπτωση που στα τουρκικά σχέδια περιλαμβάνεται η δήθεν κατάρριψη από την Ελλάδα τουρκικού ελικοπτέρου το οποίο πετούσε πάνω από τα Ίμια, όπως έδειχνε το σημερινό βίντεο, αλλά το ΓΕΕΘΑ ουσιαστικά διέψευσε λέγοντας πως δεν υπήρξε τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή.
    Επρόκειτο για μια «είδηση» με στόχο να δοκιμαστεί η ελληνική αντίδραση εν όψει ενός σχεδιαζόμενου πραγματικού γεγονότος;
    Είναι προετοιμασμένη η Ελλάδα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο  ή θα συνεχίσει να «διαψεύδει»;
    Αυτά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Το γεγονός ότι πολλά ελληνικά ΜΜΕ  «ανάπνευσαν με ανακούφιση» στο άκουσμα ότι επρόκειτο περί  κατασκευασμένης είδησης, σχεδόν πανηγυρίζοντας, απλά καταδεικνύουν  το βαθμό αστειότητας που επικρατεί στη χώρα.
    «Α, εντάξει πλάκα έκαναν, δεν συμβαίνει τίποτα ευτυχώς. Πηγαίνετε για ύπνο».
    Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι κατά πολύ διαφορετική όσο και αν ελπίζουμε ότι θα διαψευστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου