Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Κανείς δεν θεωρήθηκε υπεύθυνος για το χαμένο γκρέιντερ του Δήμου Παγγαίου. Που είναι όμως το μηχάνημα οεο;;;



Κανείς δεν θεωρήθηκε υπεύθυνος για το χαμένο γκρέιντερ του Δήμου Παγγαίου. Που είναι όμως το μηχάνημα οεο;;;
Αυτό είναι πταίσμα….
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μηχανήματα Μηχανικού από το Γ΄ΣΣ (3) όπως προωθητές, φορτωτές γαιών κτλ, από απολύτως λειτουργικά, κρίνονται από Στρατιωτική Υπηρεσία ΠΟΕ (Πέραν Οικονομικής Επιβαρύνσεως), δηλαδή άχρηστα ακόμα και για ανταλλακτικά, και μεταφέρονται «πεσκέσι» στην «ιδιαίτερη πατρίδα» του @@@@ σε χωριό του Μεσσολογγίου ( 1994 ).
Ψάξτε για να μάθετε !
    Αυτό που συμβαίνει με την ελληνική δικαιοσύνη ποτέ δεν μπορέσαμε να το καταλάβουμε. Να διαπιστώνεται η παρανομία, αλλά όλοι οι κατηγορούμενοι να αθωώνονται και σε κανέναν να μην καταλογίζεται ευθύνη.
    Δυστυχώς, το έργο αυτό το είδαμε πάρα πολλές φορές και καθόλου δεν μας αρέσει. Αναφερόμαστε, βέβαια, στην υπόθεση του χαμένου Γκρέιντερ στον Δήμο Παγγαίου, το οποίο χάθηκε, λες και επρόκειτο για καρφίτσα, μηχάνημα μήκους 11 μέτρων. Δεν ξέρουμε πως ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα στους Δήμους, αλλά ξέρουμε ότι στον στρατό κάθε αντικείμενο, πόσο μάλλον όχημα ή εργαλείο τέτοιων διαστάσεων, είναι χρεωμένο σε κάποιον, ο οποίος υποχρεούται να το φροντίζει αλλά και να το πληρώσει αν χαθεί…
    Καταλαβαίνουμε, ότι ένα τέτοιο μηχάνημα δεν μπορεί αν είναι χρεωμένο σε κάποιον γραφιά, αλλά πιθανόν στον χειριστή του, ή ελλείψει μόνιμου χειριστή σε κάποιον προϊστάμενο της αρμόδια υπηρεσίας. Από εκεί και πέρα, πρέπει να ζητάει, νομίζουμε, ευθύνες η δικαιοσύνη και από τους αμέσως ανώτερους, οι οποίοι επίσης πρέπει να ζητούν από τους προϊσταμένους, αναφορά για την κατάσταση του υλικού του Δήμου. Και στο δικαστήριο, φανταζόμαστε, αποποιήθηκαν όλοι με τη σειρά τους κάθε ευθύνη, η έδρα τους πίστεψε και τους αθώωσε. Και καλά έκανε, θα πούμε εμείς, εφ’ όσον τους βρήκε αθώους.
    Το θέμα είναι, πως δεν πρέπει να κλείνουν εκεί τα ζητήματα αυτά. Ο Εισαγγελέας, κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να κάνει έφεση στην απόφαση για να βρεθεί ο υπεύθυνος, ή να διατάξει νέα προανάκριση, για να βρεθούν άλλα στοιχεία και πιθανόν άλλοι κατηγορούμενοι. Εδώ λείπει ένα μηχάνημα, πολύ μεγάλης αξίας.   Γίνεται να μην βρεθεί ποιος είχε την ευθύνη του;;; Δικαιούται ο πρώην Δήμαρχος, Βασίλης Ξουλόγης, να πανηγυρίζει, επειδή αθωώθηκε;;; Ο ίδιος δεν νοιώθει υπεύθυνος για την απώλεια αυτή σε βάρος του Δήμου;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου