Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ισχύς του Δελτίου Ταυτότητας και της κάρτας μέλους της Ε.Α.Α.Σ. ως δελτία εισόδου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.



Ισχύς του Δελτίου Ταυτότητας και της κάρτας μέλους της Ε.Α.Α.Σ. ως δελτία εισόδου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

   Ως γνωστόν, με διαταγή του ΓΕΕΘΑ, επιτρέπεται η είσοδος σε όλες τις Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις που προβλέπεται η χρήση τους από εε, εα και μέλη των οικογενειών τους, με επίδειξη του Δελτίου Ταυτότητος ή του εκδιδόμενου από ΓΕΣ ( για τους εε ) και από ΕΑΑΣ ( για τους ΕΑ ) Δελτίου Εισόδου, χρώματος κίτρινου.
    Ο ΠΣΑΕΜΘ με επιστολή του, ζήτησε κάποιες διευκρινίσεις από την ΕΑΑΣ, η οποία δια του προέδρου της απήντησε.
    Στο τέλος, θα δείτε και την Διαταγή του ΓΕΕΘΑ επι του θέματος.
psaemth.blogspot.com/
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
Α.ρ Αποφασης Ειρηνοδικειου Ορεστιάδος
13/2013 (6-12-2013)
E-mail: psaemth.gr@gmail.com  και  Site: www.emth.gr  
Αναγεννήσεως 184,Ορεστιάδα,ΤΚ 68200
     Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΕΑΑΣ
    θα θέλαμε να μας διευκρινησετε επισήμως , έπειτα από την ανάρτηση σας την 29/7/2016 στην ιστοσελίδα σας με τιτλο "Ισχύς του Δελτίου Ταυτότητας και της κάρτας μέλους της Ε.Α.Α.Σ. ως δελτία εισόδου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις" τα παρακάτω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:
        α) Παύει η υποχρέωση των δικαιουμένων εξυπηρέτησης στις ΛΑΦ, να καθίστανται μέλη αυτών, καταβάλλοντας το προβλεπόμενο ετήσιο ποσό (βάσει αποστρατευτικού βαθμού) υπέρ ΛΑΦ, όπως αυτό καταβάλλεται από τους ε.ε. συναδέλφους;Και αν ναι παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τη σχετική διαταγή.
        β) Η ανακοίνωση αναφέρει για Στρατιωτικές Εκμεταλλεύσεις- Εγκαταστάσεις του ΣΞ που λειτουργούν αυτόνομα και εκτός στρατοπέδων οπότε οι ε.α. συνάδελφοι και δικαιούμενα μέλη οικογενειών τους, που διαμένουν πχ στην Αλεξ/πολη, να μπορούν να εξυπητερούνται στη ΛΑΦ και στο ΣΠ Αλεξ/πολεως, που λειτουργούν εκτός στρατοπέδων. Οι ε.α. συνάδελφοι και δικαιούμενα μέλη οικογενειών τους, που διαμένουν μόνιμα πχ στον Ν. Πιερίας μπορούν εξυπηρετούνται π.χ στη ΛΑΦΛΙ και στο ΣΠΛΙ διότι αυτά λειτουργούν εντός του στρατοπέδου;
    Αναμένουμε ενημέρωση σας 
    29 Iουλ.2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΑΑΣ
    Κ.Πρόεδρε καλημέρα,
    το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ,που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ είναι συγκεκριμμένο ως προς το πεδίο εφαρμογής της Ταυτότητος της ΕΑΑΣ και της κάρτας μέλους.
    Μία προσεκτική μελέτη του εγγράφου θα σας επέλυε τις απορίες σας.
    Υπτγος ε.α Ε.Ν.Δανιάς.
    Πρόεδρος ΕΑΑΣ
ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΕΕΘΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Β ΚΛΑΔΟΣ/ΔΝΣΗ Β1
Τμήμα Ισότητας & Μέριμνας
Σ. 3872
Αθήνα 19 Ιουλίου 2016
    1.Σε απάντηση (β) σχετικού, που αφορά σε αίτημα των ε.α. στελεχών-μελών της Ε.Α.Α.Σ. να εισέρχονται ελεύθερα, τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη των οικογενειών τους, στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις -εκμεταλλεύσεις των Ε.Δ. (ΕΚΕΜΣ-ΠΟΝ-ΣΕΠΑ-Λέσχες-Πρατήρια-Μουσεία-ΛΑΕΔ) με την επίδειξη Δελτίου Ταυτότητας, ως Δελτίου Εισόδου για τις ανωτέρω εγκαταστάσεις, αναφέρονται τα ακόλουθα:
          α. Τα ε.α. μέλη της Ε.Α.Α.Σ. και οι οικογένειές τους, δύναται να εισέρχονται μόνο στις Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις-Εκμεταλλεύσεις των τριών κλάδων των Ε.Δ. που λειτουργούν αυτόνομα και εκτός στρατοπέδων.
          β. Η διαδικασία και το δικαίωμα εισόδου των ε.α. μελών της Ε.Α.Α.Σ. είναι όμοια με των ε.ε. στελεχών, ήτοι με την επίδειξη Δελτίου Ταυτότητας (στρατιωτικής για τους ε.ε., ταυτότητα αποστράτων για τους ε.α.) και Ατομικής Κάρτας Εισόδου για τα μέλη των οικογενειών τους.
    2. Για τα δε Παραθεριστικά Κέντρα, σύμφωνα με το (η) σχετικό, έχει επιτραπεί η δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεων (όχι παραθερισμού) και ελεύθερης εισόδου των ε.α. στελεχών, που έχουν το σχετικό δικαίωμα, σε όλα τα Κέντρα Παραθερισμού των ΕΔ (πλην Νομού Αττικής) και εφόσον στην συγκεκριμένη περιφέρεια δεν υφίσταται Παραθεριστικό Κέντρο του Κλάδου τους. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες ή τους περιορισμούς χρήσης των θερέτρων, κατά τις περιόδους αιχμής, ρυθμίζονται, όποτε απαιτηθεί με διαταγές των οικείων Κλάδων. Η διαδικασία εισόδου είναι ανάλογη με αυτή όπως ισχύει στις λοιπές Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις-Εκμεταλλεύσεις.
    3. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.
    4. Χειριστής θέματος: Αλχιας (ΠΒ) Σταύρου Βαρβάρα, Επιτελής Β1/Τμήμα Ισότ. & Μέριμνας, τηλ. 210-6575020.
Αρχιπλοίαρχος Γ. Πελεκανάκης ΠΝ
Διυθυντής Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου