Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ανεπαρκή τα αποτελέσματα της «επιδρομής» κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.



Ανεπαρκή τα αποτελέσματα της «επιδρομής» κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Μωρε, ετούτοι είναι πιο χαζοί και από τα βλήτα!
Περίμεναν να έχουν αφήσει χρήματα στους λογαριασμούς, για να τα κατασχέσουν?
Όταν ο Θεός έβρεχε μυαλό, άλλοι βάσταγαν ομπρέλα και άλλοι χωνί !
iefimerida.gr
    Ανεπαρκή είναι τα αποτελέσματα της «επιδρομής» στους τραπεζικούς λογαριασμούς για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, που έχουν εξαπολύσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς στα ταμεία της εφορίας έχουν εισρεύσει μόλις 80 εκατ. ευρώ από τα 92 δισ. ευρώ.
    Κάθε μήνα λαμβάνουν χώρα χιλιάδες κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ.
    Οι κατασχέσεις μπορεί να αυξήθηκαν κατά περίπου 30% σε σχέση με πέρυσι, αλλά το μέσο εισπραχθέν ποσό που καρπώνεται το Δημόσιο από τις κατασχέσεις λογαριασμών στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 ανέρχεται στα 530 ευρώ ανά λογαριασμό.
    Αναλυτικότερα, από τις περίπου 151.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το ποσό που εισέρευσε στα ταμεία της Εφορίας, προσεγγίζει μετά βίας τα 80 εκ. ευρώ, από τα συνολικά 92 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ το 97% των κατασχέσεων αφορά ποσά κάτω των 3.000 ευρώ.
    Σημειώνεται ότι οι κατασχέσεις θα ενταθούν στο τελευταίο τετράμηνο του 2016 προκειμένου να εισπραχθούν οφειλές ύψους 5 δισ. ευρώ - συμπεριλαμβανομένων και των εσόδων από τους πλειστηριασμούς ακίνητων και από την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών- έως το τέλος του έτους, κάτι που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.
    Εξάλλου στο τεχνικό κείμενο προβλέπεται η είσπραξη 1,73 δις ευρώ έως τον Σεπτέμβριο και άλλων 2,05 δις ευρώ έως το Δεκέμβριο, ενώ από τις νέες οφειλές είναι δεσμευτική υποχρέωση η είσπραξη του 21% έως τον Σεπτέμβριο και του 23% έως τον Δεκέμβριο του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου