Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ



ΣΥΝΤΑΓΜΑ,  ΘΡΗΣΚΕΙΑ  ΚΑΙ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Νικόλαος   Ζαρκάδας Υποστράτηγος   ε.α.
    Τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας, στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, διάφορα κείμενα μεμονωμένων ή ομάδων επιστημόνων που αναφέρονται στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Μεταξύ των κειμένων αυτών ξεχωριστή και ιδιαίτερη θέση κατέχει εάν πλήρες και ολοκληρωμένο προσχέδιο με τον τίτλο “Ένα Καινοτόμο Σύνταγμα για την Ελλάδα”, το οποίο δημοσίευσε σε αυτοτελές ένθετο και διέθεσε στους αναγνώστες της η εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016. Το κείμενο συντάχθηκε από ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων, η οποία συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Στέφανου Μάνου.
    Μελετώντας το προσχέδιο αυτό διαφαίνεται η προσπάθεια της ομάδας εργασίας να καταργηθούν όλες οι παραδοσιακές διατάξεις, που αφορούν στην θρησκεία, στην οικογένεια και στο κοινωνικό αγαθόν της υγείας.
    Συγκεκριμένα δεν γίνεται επίκληση “στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”, δεν περιλαμβάνεται το άρθρο 4Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας” σε καμμία διάταξή του δεν μνημονεύεται “η επικρατούσα θρησκεία” στην Ελλάδα, ενώ προτείνεται η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου.    
    Καταδεικνύεται ότι η όλη προσπάθεια και πρόταση συνίσταται στον αποχριστιανισμό της Πατρίδας μας.   Παράλληλα, μελετώντας την ιστορία του Συντάγματος μέσα από επιστημονικά και αξιόλογα κείμενα, διαπιστώνεται η τήρηση της παράδοσης και η μόνιμη πρόταξη των άρθρωνπερί θρησκείας” όχι μόνον στα συντάγματα της επαναστατικής περιόδου, αλλά και σε όλα τα μετέπειτα από το έτος 1844 μέχρι σήμερα.    Αποφεύγεται η μνημόνευση “της επικρατούσας και επισήμου θρησκείας” με συνέπεια να μη παρέχεται από το Κράτος ιδιαίτερη προστασίας. Ομοίως δεν περιλαμβάνεται η “απαγόρευση του προσηλυτισμού” και σε καμμία διάταξη του προσχέδιου δεν μνημονεύεταιη ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης”.
    Τελικά, αποκαλείται το προσχέδιο “Ένα Καινοτόμο Σύνταγμα” γιατί προτείνει την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και όλων των διατάξεων, που αναφέρονται στην θρησκεία, την εκκλησία, την οικογένεια και στην μέριμνα του Κράτους για την υγεία των πολιτών {άρθρα 3 και 21}.
    Συμπερασματικά, καταδεικνύεται η καταβολή μιας ανεξήγητης προσπάθειας να καταλυθούν οι σταθερές της κοινωνικής συνοχής, ήτοι με την υποβάθμιση της χριστιανικής πίστης των ελλήνων, την προκλητική απαξίωση της θρησκείας, τη μεθοδική καταστροφή της παιδείας και την αποφυγή ανάληψης από το Κράτος της οποιασδήποτε προστασίας της οικογένειας, του γάμου, της μητρότητας κα της παιδικής ηλικίας ή της μέριμνας για την υγεία των πολιτών και την προστασίας της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων. Με το “Καινοτόμο Σύνταγμα” η οικογένεια δέχεται νομοθετικά κτυπήματα και η υγεία περιθωριοποιείται. Συνειδητά δεν θεωρεί την οικογένεια ότι αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο και το αμετακίνητο θεμέλιο της δημοκρατίας, ούτε τον σταθερό παράγοντα συνδιαμόρφωσης μιας εύρωστης και δημιουργικής κοινωνίας για ανάπτυξη και ελπιδοφόρο μέλλον.
    Θέλουμε Σύνταγμα, που να σέβεται την ιστορία μας, τις παραδόσεις, την πίστη, την εκκλησία και την οικογένεια.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου