Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Δεν βάζει τέλος για τα σχολεία το Ωραιόκαστρο- «Όχι» από την αποκεντρωμένη διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης



Δεν βάζει τέλος για τα σχολεία το Ωραιόκαστρο- «Όχι» από την αποκεντρωμένη διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης
Ας αφήσουν τις ‘’εξυπνάδες’’ οι … τοπικοί ‘’άρχοντες’’.
Εκμεταλλευόμενοι το ευαίσθητο θέμα για όλους ‘’ΠΑΙΔΙΑ’’, χαρατσώνουν τους δημότες για σχολική στέγη.
Είναι εύκολο να λές στους άλλους ( που δεν έχουν πλέον ) ‘’Βάλτε από ΤΟΣΑ για να κάνω ΑΥΤΟ’’.
Με ξένα κόλυβα μνημόσυνο ?
Και γιατί μόνο στη ‘’ΓΑΛΗΝΗ’’ ? Μήπως εχει συμφέροντα ?
Εάν ο δήμαρχος είναι ‘’μάγκας’’, να βρεί χρήματα με άλλο τρόπο και όχι με ‘’χαράτσωμα’’ των δημοτών.
    Μπλόκο στην απόφαση της διοίκησης του Αστέριου Γαβότση να επιβάλει στους πολίτες, πέραν των δημοτικών τελών, κι ένα ειδικό τέλος ύψους 0,30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, το οποίο προοριζόταν αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης, θέτει η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης.
    Ειδικότερα, ο Νικήτας Φραγκισκάκης, ο οποίος ασκεί καθήκοντα γενικού γραμματέα στην αποκεντρωμένη διοίκηση, έκανε δεκτές προσφυγές που είχαν ασκηθεί από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης κατά της απόφασης για την επιβολή αυτού του ειδικού τέλους, την οποία είχε λάβει η πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Το θέμα της επιβολής ειδικού τέλους για τα σχολεία στο Ωραιόκαστρο είχε αναδείξει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα “Μακεδονία”.
Ασαφής απόφαση
    Η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου είναι “αόριστη, ασαφής και ανεπαρκώς αιτιολογημένη”.
    Σε καμία περίπτωση δεν αιτιολογούνται στην προσβαλλόμενη απόφαση οι σχολικές ανάγκες σε ποσά του δήμου. Δεν υπάρχει τεκμηριωμένη ποσοτική αποτίμηση ή προϋπολογισμός, προκειμένου να αιτιολογηθεί και το ύψος του εν λόγω τέλους”, επισημαίνεται στη σχετική απόφαση του ασκούντος χρέη γενικού γραμματέα στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης.
    Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ειδικότερα: “Όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της από 16.11.2015 συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τη λήψη της προσβαλλόμενης απόφασης, γίνεται λόγος για ποσά μόνο σε δύο περιπτώσεις -αυτές των σχολικών μονάδων λύκειο Γαλήνης 4.200.000 ευρώ και δημοτικό σχολείο Γαλήνης 4.200.000 ευρώ- χωρίς ρητή και σαφή αναφορά σε ποσά για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες και το προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής αυτών”.
Στην αντεπίθεση ο Γαβότσης
    Η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης προκάλεσε την έντονη δυσφορία του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση.
    Τώρα επιχαίρουν αυτοί που ουσιαστικά δεν θέλουν να κατασκευαστούν νέα σχολεία στο δήμο Ωραιοκάστρου στο όνομα της μικροπολιτικής αντιπολίτευσης εναντίον μου. Ευελπιστούμε ότι δεν θα είναι από τους πρωτεργάτες των διαμαρτυριών κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όταν και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα έλλειψης σχολικής στέγης”, σημείωσε με νόημα ο κ. Γαβότσης.
    Σε γραπτή ανακοίνωσή του για το θέμα πρόσθεσε: “Οι ίδιοι θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, καθώς τη στιγμή που σήμερα πανηγυρίζουν, δεν έχουν προτείνει λύσεις παρά τις περί τούτου επικλήσεις από πλευράς μου”.
    Ο κ. Γαβότσης, εξάλλου, έδωσε τη δική του ερμηνεία για την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης.  Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή επιβεβαιώνεται η ορθότητα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Η αποδοχή των προσφυγών έγινε για τυπικούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της σχολικής στέγης”, τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου