Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ



ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ
Νικόλαος Ι. Μέρτζος
    Ο επί δέκα έτη Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» μεταξύ άλλων: «Η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” δεν τρέφει καμιά αξίωση έναντι των γειτόνων της. Υπογράφω αυτή τη δήλωση με τα δυο μου χέρια. Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε στην Ελλάδα φοβάται σοβαρά αλυτρωτισμό από τη “Μακεδονία”. Το μέλλον βρίσκεται στη συνεργασία».
    Την τελευταία φράση του επικροτεί η γεωπολιτική. Τις προηγούμενες, δυστυχώς, διαψεύδουν δεκάδες αδιάσειστα γεγονότα και τεκμήρια του Κράτους του.
    Ο Νίκολα Γκρούεφσκι είναι Αρχηγός του ΒMΡO-DPMΝE. Είναι τα σλαβικά αρχικά. Η πλήρης ονομασία του  ΒMΡO-DPMΝE είναι «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση. Δημοκρατικό Κόμμα για την Εθνική Ένωση της Μακεδονίας». Τα λέει όλα. Σε προεκλογική αφίσα του αυτό το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι περιέλαβε όλη την Ελληνική Μακεδονία. Το ΒMΡO ίδρυσαν οι Βούλγαροι στη Θεσσαλονίκη το 1896 και με αυτό πολέμησαν τους Έλληνες στον Μακεδονικό Αγώνα. Ο Λιούπτσο Γκεορκίεφσκι, υπήρξε Αρχηγός και Πρωθυπουργός του
ΒMΡO-DPMΝE. Μετά, όμως, δήλωσε ήδη Βούλγαρος Μακεδόνας και έλαβε διαβατήριο Βουλγαρίας. Σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας διεκήρυξε πως το Κράτος των Σκοπίων και το «μακεδονικό» έθνος «είναι τεχνητό δημιούργημα της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας».
    Ο πληθυσμός του Κράτους είναι πολυεθνικός και πολυθρησκευτικός. Σύμφωνα με την τελευταία γενική απογραφή του 2002, ο συνολικοί κάτοικοι είναι 2.087.000: «Μακεδόνες» 64,2%, Αλβανοί 25,2%, Τούρκοι 3,9%, Ρομά 2,7%, Σέρβοι 1,8%, Άλλοι 2,2%. Μουσουλμάνοι 33,3%, Ορθόδοξοι 64,7%, Άλλοι Χριστιανοί 0, 37%, Απροσδιόριστοι 1,63%. Προφανώς οι Σλαβομακεδόνες είναι ολιγότεροι και γι’ αυτό αναβάλλουν συνεχώς από το 2010 την πρώτη ανόθευτη γενική απογραφή υπό την εγγύηση της Ε.Ε. Πάντως περισσότεροι από 100.000 «Μακεδόνες» έχουν δηλώσει ήδη Βούλγαροι Μακεδόνες και έλαβαν βουλγαρικά διαβατήρια.  Συνεπώς, δεν νοείται ενιαία εθνική ταυτότητα όλων αυτών των διαφορετικών πολιτών.

    Η Βουλγαρία αναγνώρισε αμέσως τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αλλά δεν αναγνωρίζει «μακεδονικό έθνος» ούτε «μακεδονική γλώσσα» διότι προφανώς θεωρεί ότι αποτελούν στοιχεία του βουλγαρικού έθνους.  Κατηγορεί τα Σκόπια ότι έχουν πλαστογραφήσει την Ιστορία. Σημειωτέον ότι Βούλγαροι Μακεδόνες, γεννημένοι στο Πιρίν, είναι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβλιένεφ, ο σημερινός Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και ο προκάτοχός του Σεργκέι Στανίσεφ. Η Σόφια επιδιώκει να καταστήσει αδελφό το γειτονικό Κράτος με αδελφό σλαβικό Λαό, κοινή Ιστορία, κοινούς ήρωες και κοινούς εορτασμούς κοινών επετείων. Αυτό προτείνει να περιληφθεί στο μεταξύ τους Σύμφωνο Συνεργασίας και Καλής Γειτονίας το οποίο εκκρεμεί επί χρόνια. Η Σόφια, όμως, απειλεί με οργή ότι θα προβάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. εφόσον δεν υπογραφεί το Σύμφωνο. Η καλή γειτονία αποτελεί όρο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Στις 6.9.2012 ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσε στη Σόφια: «Αυτό που βλέπουμε στη Μακεδονία είναι μια ιδεολογική ερμηνεία της Ιστορίας και μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια ταυτότητα εις βάρος της Βουλγαρίας. Αυτό δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε θετική κατάληξη μια χώρα που θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε.». Αντίθετα στα Σκόπια η εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια» έγραψε στις 20.12.2012: «Μια σύνοψη του περιεχομένου των βουλγαρικών σχολικών εγχειριδίων αποκαλύπτει αμέσως τις θέσεις που με επιμονή υποστηρίζουν ότι η Μακεδονία είναι ένα τεχνητό δημιούργημα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι στην περιοχή της ζούσαν Βούλγαροι, οι οποίοι αφομοιώθηκαν». Στις 29.3.2013 ο νέος Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ δήλωσε: «Οι Βούλγαροι και οι Μακεδόνες είναι αδέλφια και πως αυτό είναι γνωστό σε όλους. Υπάρχουν κοινές παραδόσεις, γλώσσα και Ιστορία. Απόδειξη είναι τα βουλγαρικά μνημεία που έχουν χτιστεί στο κέντρο των Σκοπίων».

    Οι Αλβανοί, μετά από ένοπλη ανταρσία τους και τις συντριπτικές νίκες του UCK το 2000, επέβαλαν στους Σλάβους την Συμφωνία της Αχρίδας. Βάσει αυτής οι αποτελούν τη δεύτερη εθνική συνιστώσα του Κράτους, και συγκυβερνούν υποχρεωτικά με το BMPO-DMNE. Στις εκλογές του Ιουνίου 2011 το ΒΜΡO-DPMΝE του Νίκολα Γκρούεφσκι πήρε 56 έδρες στη Βουλή και τα τρία κόμματα των Αλβανών 25: DUI 15, DPA 8 και RDK 2. Κυριαρχούν συμπαγείς σε όλο το δυτικό τμήμα αυτού του Κράτους που συνορεύει άμεσα με την Αλβανία και το Κόσοβο. Η πόλη με τον μεγαλύτερο αλβανικό πληθυσμό σε όλον τον Κόσμο είναι η πρωτεύουσα Σκόπια. Ελέγχουν πλήρως τον κεντρικό Δήμο Τσαΐρ και άλλους 14 Δήμους όπου υψώνουν την αλβανική σημαία.  Έχουν δείκτη γεννήσεων 3,5 έναντι 1 των Σλάβων. Το 70% των συνολικών νεογνών κάθε χρόνο γεννούν Αλβανίδες. Σε διάγγελμά του στις 23 Οκτωβρίου 2012 ο Νικ. Γκρούεφσκι ομολόγησε: «Η δημογραφική ύφεση οδηγεί στην εξαφάνισή μας. Ακούγεται τρομακτικό αλλά, δυστυχώς, είναι αλήθεια».

    Στην πρωτεύουσα Σκόπια έχουν επιβάλει τον ανδριάντα του Σκεντέρμπεη δίπλα στον Μέγα Αλέξανδρο και μόνιμη έκθεση της Αλβανικής Ιστορίας μέσα στο Μουσείο του ΒΜΡO. Η ελαχίστη επιδίωξη των Αλβανών είναι να ιδρύσουν την Ιλλυρίδα σε χαλαρή Συνομοσπονδία με τη Σλαβομακεδονία. Τους γοητεύει το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας και χλευάζουν δημόσια το όνομα «Μακεδόνες» και «Μακεδονία». Στο στάδιο του Τετόβου παραμένουν γιγαντιαία πανό με τις επιγραφές «Μη με ονομάζεις FYROM, λέγε με Ιλλυρίδα», «Ηνωμένες Πολιτείες της Αλβανίας». Στην πρωτεύουσα του Κοσόβου Πρίστινα υψώνουν την επιγραφή «Από τον Θεό Βούλγαροι, από τον Τίτο Μακεδόνες». Από τον Ιανουάριο 2011 επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο αιματηρές συγκρούσεις Αλβανών –Σλάβων.
    Ο Τίτο ίδρυσε την ομόσπονδη «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» και χρησιμοποίησε τον Εμφύλιο των Ελλήνων για να ενσωματώσει την Ελληνική Μακεδονία. Τον Απρίλιο του 1946: ο Πρόεδρος της ομόσπονδης «Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» Ντημήταρ Βλαχώφ δηλώνει: «Οι Έλληνες δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα στη Μακεδονία του Αιγαίου!», δηλαδή στην Ελλάδα. Την δήλωσή του δημοσίευσε  η μοναδική κρατική εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου