Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Προθεσμία μέχρι την Τρίτη δίνει η κυβέρνηση στους δανειστές για να καταθέσουν νέα βελτιωμένη πρότασηΠροθεσμία μέχρι την Τρίτη δίνει η κυβέρνηση στους δανειστές για να καταθέσουν νέα βελτιωμένη πρόταση
Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, ούτε να αποφασίσετε ή προπαγανδίσετε υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ.
Η κατάσταση ‘’βρωμάει’’ πολύ, και όλοι ( μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί, κυβέρνηση, ‘’θεσμοί’’ ΤΡΟΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ ) λένε μια αλήθεια και δυό ψέματα. Ίσως και χίλια.
Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, όλα έχουν ‘’παγίδες’’.
Ακόμα και εάν αποφασίσουμε ‘’σωστά’’, μαζί με  την ‘’καλή πατάτα’’ θα μας φορτώσουν και πολλή σαβούρα.
Άσε που υπάρχει και πιθανότητα να μην γίνει και δημοψήφισμα ( άλλο σενάριο)
Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: "ΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"
    Εχουν χρόνο μέχρι την Τρίτη οι δανειστές να καταθέσουν νέα βελτιωμένη και βιώσιμη πρόταση  προς την Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, η κυβέρνηση θα αλλάξει το περιεχόμενο  του ερωτήματος και θα προτείνει την υπερψήφιση της πρότασης!
    Με αυτή την πρόταση, διά του υπουργού ΟΙκονομικών Γ.Βαρουφάκη, η Ελλάδα άφησε ένα "παράθυρο" ευκαιρίας στους δανειστές.
    Και συνέχισε λέγοντας ότι "Δημοψήφισμα θα γίνει έτσι ή αλλιώς. Αν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Τρίτη, την ύστατη στιγμή, θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό να την υπερψηφίσει".
    Οσο για το αν θα πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι "Εμείς δεν δίνουμε λεφτά. Μας χρωστά από το πρόγραμμα των ομολόγων η ΕΚΤ 1,9 δισ. ευρώ. Ας δώσει αυτά τα λεφτά στο ΔΝΤ για να μην έχει πρόβλημα το Ταμείο".
    Σε ότι αφορά την απόρριψη της παράταση της δανειακής σύμβασης, ο Γ,Βαρουφάκης τόνισε ότι "Αυτό πλήττει την αξιοπιστία του Eurogroup. Κάνει μόνιμο κακό, μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του".
    Oι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε μετά το Eurogroup o υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας.
    Γενικά ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε πολύ σίγουρος στα λόγια του και στις κινήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου