Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (16/9/24)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Καλυπτομένη περίοδος: (8/9 έως 15/9 )

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Εισέχουσα του Κούρσκ

Ρωσικά Άρματα Μάχης διέσπασαν την ουκρανική Γραμμή Άμυνας στον οικισμό Τσερκάσκογιε Πορέτσνογιε (12 χλμ. ΒΑ της Σούντζα )

https://www.defencenet.gr/amyna/enoples-sygkroyseis/tserkaskoe-poresnoe-rosika-armata-maxis-diaspoun-tin-oukraniki-grammi-amynas-vinteo/

-----------------------------------------------------

Ξεκίνησε η ρωσική Αντεπίθεση στο Κούρσκ - Καταλήφθηκε το χωριό Σεπτούκοβκα (12 χλμ. ΒΑ του Κορένεβο και 25 χλμ. ΒΔ της Σούτζα )

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ksekinise-i-rosiki-antepithesi-sto-koursk-katalifthike-idi-i-setpoukovka/

-----------------------------------------------------

Ισχυρή Αντεπίθεση των Ρώσων στο Κούρσκ – Ανεκατέλαβαν αρκετούς οικισμούς

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/757777/oi-rosoi-stin-antepithesi-sto-kursk-apeleftherosan-arketoys-oikismoys

            Οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει Μονάδες του 137 Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών (Ελίτ ρωσική Μονάδα VDV της 106 Μεραρχίας Αλεξιπτωτιστών), να επιτίθενται ΒΔ του Σναγκόστ (13 χλμ. ΒΔ της Σούτζα), το οποίο, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, κατελήφθη την ίδια ημέρα.

         Άλλες ρωσικές Δυνάμεις προωθούνται στις περιοχές Βισνέβκα (16 χλμ. ΒΔ της Σούτζα) και Κρασνοοκτιάμπρσκογιε (13 χλμ. ΒΔ της Σούτζα), τμήμα του οποίου ελέγχεται από τους Ρώσους, από τις 12 Σεπτεμβρίου.

            Οι ουκρανικές Δυνάμεις προσπάθησαν να επεκτείνουν την επιχειρησιακή δραστηριότητά τους και στην περιοχή του Γκλούσκοβο (40 χλμ. ΒΔ της Σούτζα).

            Οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνει την κατάληψη του Σναγκόστ από τις ρωσικές Δυνάμεις. Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν το Ποκρόβσκυ (14 χλμ. ΝΑ του Κορένεβο και 40 χλμ. 20 χλμ. ΒΔ της Σούντζα) και την Ομπούκοβκα        ( 22 χλμ. ΒΔ της Σούντζα).

            Συνεχίσθηκαν οι μάχες στην περιοχή Νοτίως και Νοτιοανατολικά του Κορένεβο (37 χλμ. ΒΔ της Σούντζα). Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους, οι Ρωσικές Δυνάμεις εκκαθάρισαν το Κρασνοοκτιάμπρσκογιε (13 χλμ. ΒΔ της Σούτζα).

            Το CNN ανέφερε στις 14 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις που ενεργούν  στην περιφέρεια του Κούρσκ ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις ανέπτυξαν στην περιοχή τις Ενισχύσεις των Μισθοφόρων της "Ομάδος Wagner" που ήρθαν, πιθανόν, από την Δυτική Αφρική. Αυτές οι Δυνάμεις είναι καλύτερα εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες από τις Μονάδες του κανονικού ρωσικού Στρατού στην ίδια περιοχή. Οι Ουκρανοί Στρατιώτες μάλλον αναφέρονται στο προσωπικό του Αφρικανικού Σώματος ή στην ρωσική ιδιωτική Στρατιωτική Εταιρεία "Bear (Medvedi) Brigade" που φέρεται ότι επέστρεψε από τη Δυτική Αφρική για να αντιμετωπίσει την εισβολή στην Περιφέρεια του Κουρσκ.

ΣΧΟΛΙΟ: Όπως είναι γνωστό, πριν την εισβολή των Ουκρανών στην περιφέρεια του Κούρσκ, οι ρωσικές Αρχές είχαν βασίσει την υπεράσπιση των συνόρων σε μικρό αριθμό ανεπαρκώς εκπαιδευμένων και εξοπλισμένων στρατευσίμων, καθώς επίσης και σε Υπομονάδες Τακτικού Στρατού και Ανορθοδόξου Πολέμου. Μετά την αναχαίτηση των ουκρανικής επιθέσεως από τις εμπειροπόλεμες Μονάδες της «Αχμάτ» των Τσετσένων και των Μισθοφόρων της Wagner, εμπλέκουν στις Επιχειρήσεις, μόνον εμπειροπόλεμες και αξιόμαχες ρωσικές Μονάδες, προκειμένου να απωθήσουν πλήρως τις ουκρανικές Δυνάμεις από την περιφέρεια του Κούρσκ.

-----------------------------------------------------

Πεζικό και Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιτέθηκαν και σε άλλο τμήμα των ρωσικών συνόρων στην περιφέρεια του Κούρσκ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758282/peziko-kai-tethorakismena-oximata-ton-oukranikon-enoplon-dynameon-epitethikan-se-allo-tmima-ton-rosikon-synoron

ΣΧΟΛΙΟ: Πρόκειται για τρία χωριά που ανήκουν στην περιοχή του Γκλούσκοβο ( 40 χλμ. ΒΔ της Σούντζα) τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα ρωσοουκρανικά σύνορα. Συγκεκριμένα το Νόβυ Πουτ απέχει 750 μέτρα, το Μεντβέζιε 1,5 χιλιόμετρα και το Βεσέλογιε 4 χιλιόμετρα. Τα προαναφερθέντα χωριά απέχουν 50 περίπου χιλιόμετρα ΒΔ της Σούτζα.

            Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους, στις 14 Σεπτεμβρίου οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν προς την Λιουμπίμοβκα  (20 χλμ. ΒΔ της Σούντζα), την Ομπούκοβκα ( 22 χλμ. ΒΔ της Σούντζα), την Απανάσοβκα (25 χλμ. ΒΔ της Σούντζα), την Μαρίεβκα (27 χλμ. ΒΔ της Σούντζα) και την Ρούσκαγια Κονοπέλκα (9 χλμ. Ανατολικά της Σούντζα)

            Οι Ρώσοι έχουν ανακαταλάβει ορισμένες από τις απωλεσθείσες θέσεις τους στην περιφέρεια του Κούρσκ. Οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει την επίθεση ρωσικού Μηχανοκινήτου Λόχου Πεζικού και την είσοδό του  στο Δυτικό τμήμα της  Λιουμπίμοβκα  (20 χλμ. ΒΔ της Σούντζα). Ένας ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος, ισχυρίσθηκε ότι ο Λόχος κατέλαβε το χωριό. Στην συνέχεια, οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν  στα Νοτιοδυτικά περίχωρα του χωριού και κινήθηκαν στα χωράφια που βρίσκονται Βορειοδυτικά του Νταρίνο (15 χλμ. ΒΔ της Σούντζα).

            Οπτικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει Μονάδα της ρωσικής 810 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (Στόλος Μαύρης Θάλασσας) να ενεργεί στο κέντρο του Μπόρκι (13 χλμ. ΝΑ της Σούντζα), γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως κατάληψη του οικισμού. Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος αναφέρει ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν το Μπόρκι, ενώ ένας άλλος ισχυρίσθηκε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις παραμένουν στο Δυτικό τμήμα του οικισμού.

-----------------------------------------------------

Αποκάλυψη «Guardian»: Ούτε οι Ουκρανοί Στρατιώτες στο Κούρσκ δεν γνωρίζουν το «αμυντικό σχέδιο» του Ζελένσκυ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758358/adianoiti-apokalypsi-guardian-oyte-oi-oukranoi-stratiotes-sto-kursk-den-gnorizoun-to-amyntiko-sxedio-tou-zelensky

-----------------------------------------------------

Περιοχή του Χαρκόβου (100 χλμ. ΒΔ, Κουπιάνσκ

            Στις 12 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Χλούμποκυ (40 χλμ. ΒΑ του Χαρκόβου) και το Λίπτσυ (8 χλμ. Νοτίως του Χλούμποκυ). Επίσης, συνέχισαν τις Επιχειρήσεις τους στο Βοβτσάνσκ (60 χλμ. ΒΑ του Χαρκόβου και 32 χλμ. ΒΑ του Χλούμποκυ), το Τίκυ (5 χλμ. ΒΑ του Βοβτσάνσκ), όπου έχουν υποστεί απώλειες και το Χατιάστσυ (5 χλμ. ΒΔ του Βοβτσάνσκ).

            Σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής Ομάδος Δυνάμεων του Χαρκόβου, οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν αναπλήρωση απωλειών στο 11 Σύνταγμα Αρμάτων (18 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού) στην περιοχή του Χλούμποκυ και το 82 Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Πεζικού, στην περιοχή του Βοβτσάνσκ.

            Οι μάχες συνεχίσθηκαν, με μικρή ένταση και κατά την διάρκεια των 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Η ουκρανική Ομάδα Δυνάμεων του  Χαρκόβου, ανακοίνωσε ότι το 79 Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Πεζικού  (18 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού) που ενεργεί στην περιοχή του Χλούμποκυ, έχει υποστεί σημαντικές απώλειες.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν πλήρως την ενεργειακή υποδομή του Χαρκόβου – Στο απόλυτο σκοτάδι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/757907/oi-rosoi-katestrepsan-pliros-to-energeiako-systima-tou-kharkiv-sto-apolyto-skotadi-i-deyteri-megalyteri-poli-tis-oukranias

-----------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ. Βως  Μπάκχμουτ)

            Σύμφωνα με δημοσιευμένο οπτικό υλικό, στις 6 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν την  Σινκίβκα  (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ). Στην συνέχεια προωθήθηκαν Νοτιοδυτικά του Πίστσανυ (20 χλμ. Νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ).

    Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, στις 12 Σεπτεμβρίου οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν σε χωράφια Δυτικά και Νότια του Πίστσανυ. Επιτίθενται επίσης Νοτιοδυτικά της Σινκίβκα, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ένα Χώρο Εξορμήσεως τρία χιλιόμετρα Βορείως του Κουπιάνσκ προκειμένου να επιτεθούν εναντίον της Πετροπαβλίβκα (7 χλμ. Ακώς του Κουπιάνσκ).

    Ο ιστότοπος αναφέρει επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν 15 προσβολές με βόμβες ολισθήσεως εναντίον ουκρανικών θέσεων στην Κολισνικίβκα (17 χλμ. Νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ).

            Κατά την διάρκεια της 13 Σεπτεμβρίου, οι μάχες συνεχίσθηκαν Βορείως της  Πετροπαβλίβκα (7 χλμ. Ακώς του Κουπιάνσκ), και του Πίστσανυ (20 χλμ. Νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ), κοντά στην Σινκίβκα  (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ) και στις περιοχές Βορειοανατολικά, Δυτικά Νοτιοδυτικά του Σβάτοβο (45 χλμ. ΝΑ του  Κουπιάνσκ).

Αντρέϊ Μαρότσκο (Ρώσος Αναλυτής): Οι Ουκρανοί στέλνουν την Ταξιαρχία Azov στο μέτωπο του Κουπιάνσκ - Κρεμίνα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/757790/marochko-rosos-analytis-oi-oukranoi-stelnoun-tous-azov-se-kupyansk-kai-kremennaya

-----------------------------------------------------

Αποχωρούν από το Κουπιάνσκ οι Ουκρανοί για να ενισχύσουν το Ποκρόβσκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/rosiki-epithesi-kai-sto-koupiansk-i-mosxa-thelei-na-petyxei-olous-tous-stoxous-tis-prin-tis-amerikanikes-ekloges/

-----------------------------------------------------

Ρωσική επίθεση και στο Κουπιάνσκ – Η Μόσχα θέλει να πετύχει όλους τους στόχους της πριν τις αμερικανικές εκλογές

https://www.defencenet.gr/amyna/enoples-sygkroyseis/rosiki-epithesi-kai-sto-koupiansk-i-mosxa-thelei-na-petyxei-olous-tous-stoxous-tis-prin-tis-amerikanikes-ekloges/

-----------------------------------------------------

Ρωσική Κατευθυνομένη Βόμβα FAB 1500 έπληξε το Κέντρο Διοικήσεως των ουκρανικών Δυνάμεων στο Κουπιάνσκ

https://www.defencenet.gr/amyna/enoples-sygkroyseis/vinteo-rosiki-fab-1500-eplikse-to-kentro-dioikisis-ton-oukranikon-dynameon-sto-koupiansk/

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα (65 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ)

             Στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν προς την Μακίϊβκα (24 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Κρεμίνα) και στην περιοχή Νοτιοανατολικά της Μακίϊβκα (24 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Κρεμίνα).

            Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο Υποδιοικητής μίας ουκρανικής Ταξιαρχίας που ενεργεί κοντά στην Κρεμίνα ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επικεντρώνουν τις επιθετικές τους ενέργειες κοντά στην  Μακίϊβκα. Επίσης ότι αντικατέστησαν ένα Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Πεζικού που ενεργούσε στην περιοχή. 

            Στις 12 Σεπτεμβρίου, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις τους κοντά στις Μακίϊβκα, Χρεκίβκα (22 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), Νέβσκυ (20 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα), Τέρνυ (17 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα) και Ντίμπροβα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα).

            Στις 13 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές τους Ενέργειες στις περιοχές των Χρεκίβκα (22 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), Μακίϊβκα (24 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), Νέβσκυ (20 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), Γιαμπoλίβκα (15 χλμ. ΒΔ της Κρεμίνα), Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα) και την δασική περιοχή της Σερεμπριάνκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

            Σε όλες τις παραπάνω περιοχές οι ρωσικές Δυνάμεις προσέβαλαν στόχους με έντονα πυρά  Θερμοβαρικού Πυροβολικού TOS-1A.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

Τομέας Σίβερσκ (30 χλμ. ΒΑ. Μπάκχμουτ)

            Στις 10 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν Νοτιοδυτικά της Μπιλοχόριβκα (14 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σίβερσκ ). Επίσης, συνέχισαν τις Επιθετικές Ενέργειές τους στις περιοχές, Ανατολικά, Νοτίως και Νοτιοανατολικά του  Σίβερσκ ( 30 χλμ. ΒΑ του Μπάκχμουτ).

            Κατά τις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις Ανατολικά του Σίβερσκ κοντά στο Βερκνοκαμιάνσκυ (5 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σίβερσκ) και την Βίϊμκα (12 χλμ. Νοτίως του Σίβερσκ).

            Στις 13 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην Μπιλοχορίβκα (14 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σίβερσκ ), το Σπίρνυ (10 χλμ. Νοτίως του Σίβερσκ), το Βερκνοκαμιάνσκυ (5 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σίβερσκ) και την Βίϊμκα (12 χλμ. Νοτίως του Σίβερσκ).

            Στις 14 Σεπτεμβρίου ορισμένοι ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν προωθηθεί σε μια δασική περιοχή Βορειοδυτικά της Μπιλοχορίβκα (14 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σίβερσκ) και έχουν απωθήσει τις ουκρανικές Δυνάμεις πέρα ​​από τον ποταμό Σιβέρσκυϊ Ντόνετς όπου εκτείνεται Βορείως της Μπιλοχορίβκα. Εκτιμάται ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέχουν θέσεις και στις δύο πλευρές του ποταμού, σε ορισμένες δασικές περιοχές Βορείως και Βορειοδυτικά της Μπιλοχορίβκα.

Τομέας Τσάσιβ Γιάρ (13 χλμ. Δυτικά Μπάκχμουτ)

            Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας (MoD) ανακοίνωσε ότι στις 10 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν την Χριχορίβκα (6 χλμ. Βορειοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ) και το μεγαλύτερο τμήμα της Καλινίβκα (4 χλμ. Βορειοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ).

            Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν πως μετά αυτές τις επιτυχίες οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν προς το Ζαλίζνιασκυ (12 χλμ. ΒΑ      του Τσάσιβ Γιάρ) και Δυτικά της Κλιστσίϊβκα (10 χλμ. Νοτιοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ).

            Σύμφωνα με δημοσιευμένο οπτικό υλικό, στις 12 Σεπτεμβρίου οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν Βορείως του Τσάσιβ Γιάρ, στην Δυτική (δεξιά) όχθη του Καναλιού του ποταμού Σιβέρσκυϊ Ντόνετς Ντονμπάς, καθώς επίσης και Βορείως της Καλινίβκα (4 χλμ. Βορειοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ) στην Δυτική όχθη του Καναλιού.

     Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις Βορειοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ κοντά στο  Ζαλίζνιασκυ (12 χλμ. ΒΑ του Τσάσιβ Γιάρ) και το Στούποτσκυ (4 χιλιόμετρα Νοτίως του Τσάσιβ Γιάρ) .

            Οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει τις ρωσικές Δυνάμεις να προωθούνται Δυτικά της Κλιστσίϊβκα (10 χλμ. Νοτιοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ). Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν και στο Ιβανίβσκυ (5 χλμ. Ανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ)

ΣΧΟΛΙΟ: Οι προωθήσεις των ρωσικών Δυνάμεων Δυτικά της Κλιστσίϊβκα, αποδεικνύει πως ελέγχουν τον οικισμό και χρησιμοποιούν τόσον αυτόν όσο και τα περίχωρά του, ως Χώρο Εξορμήσεως για να καταλάβουν το Τσάσιβ Γιάρ, δεδομένου ότι ελέγχουν και μπορούν να διασχίσουν το τμήμα του Καναλιού του ποταμού Σιβέρσκυϊ Ντονιέτσκ – Ντονμπάς που βρίσκεται Δυτικά της Κλιστσίϊβκα.

Επίσης, από την περιοχή αυτή, όταν καταλάβουν το Τσάσιβ Γιάρ, θα έχουν την δυνατότητα να προελάσουν γρήγορα προς τις περιοχές του Τόρετσκ και του Ποκρόβσκ.

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)

Τομέας Τόρετσκ (Βόρειος Τομέας)

            Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν την περαιτέρω προώθησή τους Ανατολικά του Τόρετσκ.

            Στις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών στρατιωτικών ιστοτόπων, οι ρωσικές Δυνάμεις, οι οποίες έχουν ήδη εισέλθει στην πόλη του Τόρετσκ και απέχουν 700 μέτρα περίπου, από το κέντρο της, προωθήθηκαν περαιτέρω κατά μήκος της οδού Τσεντράλνα και κατέλαβαν την περιοχή Μικροραγιόν Νο. 1, στην ΝΑ πλευρά της πόλεως.

    Συνέχισαν επίσης τις Επιθετικές Επιχειρήσεις Βορειοανατολικά του Τόρετσκ, κοντά στο Ντάτσνυ (3 χλμ. ΒΑ του Τόρετσκ) και Νοτιώτερα, κοντά στην Νελιπίβκα (6 χλμ. ΝΔ του Τόρετσκ) και την Νιού Γιόρκ (9 χλμ. Νοτίως του Τόρετσκ).

            Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν Ανατολικά του Τόρετσκ.

Τομέας Ποκρόβσκ (Νότιος Τομέας)

Αρχηγός ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων: «Οχυρωνόμαστε στην πόλη του Ποκρόβσκ προκειμένου να αναχαιτίσουμε τους Ρώσους»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/arxigos-oukranikon-enoplon-dynameon-ypoxoroume-sto-pokrovsk-stin-prospatheia-na-sygkratisoume-tous-rosous/

-----------------------------------------------------

Οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν το Καλίνοβο (19 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ)

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/757189/astamatitoi-oi-rosoi-sto-donetsk-katelavan-kai-to-kalinovo

-----------------------------------------------------

Οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν και την Νοβοχροντίφκα  (14 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ)

https://newsique.gr/eftasan-sti-novochrontifka-oi-rosikes-dynameis/

    Η ρωσική προέλαση προς το Ποκρόβσκ, βρίσκεται σε εξέλιξη

            Οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου αποδεικνύει ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Μιχαίλιβκα (14 χλμ. ΝA του Ποκρόβσκ )

            Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας (MoD) ανακοίνωσε ότι στις 10 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν την Χαλιτσινίβκα (26 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ). Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν έως και 1,5 χιλιόμετρο Δυτικά της Νοβοχροντίβκα  (14 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ) και Βορειοανατολικά του Σελίντοβο (15 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ). 

            Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν έως και 1,5 χιλιόμετρο Δυτικά της Νοβοχροντίβκα  (14 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ).

    Ο Ουκρανός Στρατιωτικός Παρατηρητής Κοστιαντίν Μάσχοβετς επεσήμανε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι έχουν συγκεντρώσει στην περιοχή Δυνάμεις επιπέδου ενός Σώματος Στρατού, αγωνίζονται να προωθηθούν ταυτόχρονα προς το Ποκρόβσκ και από Νότο και από Νοτιοανατολικά κατά μήκος της γραμμής Σελίντοβο (15 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ) - Ουκραίνσκ (24 χλμ. ΝΑ  του Πογκρόσκ) - Χίρνικ ή Γκόρνιακ (29 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ)

    Ο Μάσχοβετς, δήλωσε επίσης ότι, οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποιούν 16 έως 25 επιθέσεις την ημέρα σε ορισμένες περιοχές του και επιτίθενται όλο και περισσότερο με Δυνάμεις Κλιμακίου Ομάδος και Διμοιρίας.

ΣΧΟΛΙΟ: Εκτιμάται ότι κατά την παρούσα φάση των Επιχειρήσεων οι ρωσικές Δυνάμεις εμπλέκουν Μονάδες Μικρών Κλιμακίων απλώς για να διατηρούν την φυσιογνωμία της μάχης (δηλαδή να δίνουν στον αντίπαλο την εντύπωση ότι οι Επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό).

Προφανώς περιμένουν την κατάληψη των Τσάσιβ Γιάρ και Τόρετσκ, οι οποίες επίκεινται, ώστε να εκδηλώσουν την τελική, μεγάλη και συντονισμένη επίθεση εναντίον του Ποκρόβσκ, επί δύο Αξόνων, κατά μέτωπο και από το Ανατολικό πλευρό.

-----------------------------------------------------

            Οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου από Ρώσους Στρατιώτες που δρουν ελεύθερα στο Νότιο Ουκραίνσκ (24 χλμ. ΝΑ  του Πογκρόσκ) και συνομιλούν με εθελοντές Ουκρανούς πολίτες, αποδεικνύει  ότι οι ρωσικές Δυνάμεις ελέγχουν, τουλάχιστον, το Νότιο τμήμα της πόλεως.

    Πρόσθετες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου αποδεικνύουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, Βορειοανατολικά της Νοβοχροντίβκα  (14 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ).

    Πληροφορίες προερχόμενες από ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους, αναφέρουν ότι, οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Λισίβκα (9 χλμ. ΝΑ  του Πογκρόσκ) και προωθούνται Βορείως και Νοτιοανατολικά του Ουκραίνσκ, προκειμένου να περικυκλώσουν τις ουκρανικές Δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη.

    Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις Ανατολικά και Νοτιοανατολικά, του Ποκρόβσκ.

     Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος, ανέφερε ότι, η έντονη δραστηριότητα των ουκρανικών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών με προβολή πρώτου προσώπου (FPV) στην περιοχή του Ποκρόβσκ, δημιουργεί προβλήματα στις ρωσικές χερσαίες επιθέσεις, παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία των ήδη εκτεταμένων δρομολογίων του Ρεύματος Διοικητικής Μέριμνας  των ρωσικών Δυνάμεων και αυξάνει τις απώλειες,

            Στις 13 Σεπτεμβρίου οι ρωσικές Δυνάμεις επανέλαβαν την Επιθετική δραστηριότητα στην περιοχή του Ποκρόβσκ, χωρίς αξιοσημείωτη μεταβολή στην διάταξη της Γραμμής Επαφής.

ΣΧΟΛΙΟ: Τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές Δυνάμεις συνεχίζουν να εφαρμόζουν την τακτική της καταστροφής γεφυρών Τακτικής σημασίας, τόσο στο ίδιο το Ποκρόβσκ, όσο και σε γειτονικούς οικισμούς, προκειμένου να μην επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία του Ρεύματος Διοικητικής Μέριμνας των Ουκρανών, αλλά και για να προετοιμάσουν την τελική επίθεσή τους.

-----------------------------------------------------

            Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι δημοσιεύουν οπτικό υλικό που παρουσιάζει τις προσβολές αυτών των γεφυρών.

            Στις 7 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις έπληξαν μια γέφυρα στα Ανατολικά προάστια του Σελίντοβο (15 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ). Στις 12 Σεπτεμβρίου παρουσίασαν προσβολές και καταστροφές μίας γέφυρας κατά μήκος του Αυτοκινητοδρόμου T-0504 Μπάκχμουτ – Ποκρόβσκ στο τμήμα μεταξύ Μίρνοχραντ (6 χλμ. ΒA του Ποκρόβσκ) και Ποκρόβσκ. Αργότερα δημοσίευσαν βίντεο με την προσβολή άλλης μίας γέφυρας κοντά στο Σελίντοβο, από Πύραυλο Αέρος- Εδάφους Kh-38.

            Οπτικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει ρωσικές Δυνάμεις να επιτίθενται και να καταλαμβάνουν οχυρές θέσεις των Ουκρανών Βορειοδυτικά του Ουκραίνσκ (24 χλμ. ΝΑ  του Πογκρόσκ) και την συνέχεια να προωθούνται στο Βόρειο και στο Δυτικό πλευρό των αμυνομένων. Οι ρωσικές Δυνάμεις προσπαθούν να πιέσουν τις ουκρανικές Δυνάμεις και από το Νότιο πλευρό, ώστε να τις υποχρεώσουν να εγκαταλείψουν τον οικισμό υπό την απειλή της περικυκλώσεώς τους.  Ενδέχεται, οι ρωσικές Δυνάμεις να έχουν καταλάβει ολόκληρο το Ουκραίνσκ. Δεν υπάρχει όμως οπτική επιβεβαίωση αυτής της καταλήψεως.

    Στις 14 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας (MoD)  ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν το Ζέλανυ Πέρσυ (24 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ). Ρωσικές πηγές συνέχισαν να αναφέρουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προσβάλλουν γέφυρες εντός και κοντά στο Ποκρόβσκ.

     Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ανέφερε ρωσικές χερσαίες επιθέσεις σε περιοχές Ανατολικά και νοτιοανατολικά του Ποκρόβσκ.

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Μαρίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα)         

Ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε την Κρασνοχορίβκα ((7 χλμ. Βορείως της Μαρίνκα και 35 χλμ. ΝΑ του Ποκρόβσκ) – «Σφίγγει» ο κλοιός γύρω από το Ποκρόβσκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ntonmpas-o-rosikos-stratos-katelave-tin-krasnoxorivka-sfiggei-o-kloios-gyro-apo-to-pokrovsk/     

            Οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει ουκρανικές Δυνάμεις να προσβάλουν  μερικά ρωσικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Βορειοδυτικά της Πομπιέντα (12 χλμ. ΒΑ του Ουγκλεντάρ), πράγμα που σημαίνει ότι οι ρωσικές Δυνάμεις, έχουν προωθηθεί στην περιοχή.

Πρόσθετες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου αποδεικνύουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Βόντιανυ (7 χλμ. Βορειοανατολικά του Ουγκλεντάρ).

            Ο εκπρόσωπος τύπου μίας ουκρανικής Ταξιαρχίας που ενεργεί στην περιοχή, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους κατά μήκος του Αυτοκινητόδρομου T0524 Βορειοανατολικά του Ουγκλεντάρ που συνδέει την  Παρασκοβίϊβκα (17 χλμ. ΒΑ του Ουγκλεντάρ) με την Κοστιαντινίβκα (14 χλμ. ΒΑ του Ουγκλεντάρ) και επιτίθενται καθημερινά στην περιοχή.

Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν  Δυτικά του Βόντιανυ και προσεγγίζουν το Ουγκλεντάρ.

            Οπτικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν προωθηθεί στα χωράφια αμέσως Βορειοανατολικά και Νοτιοανατολικά του οικισμού Χόστρυ (8 χλμ. ΒΔ της Μαρίνκα και 32 χλμ. ΝΑ του Πογκρόσκ).

    Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι αναφέρουν ότι ρωσικές Μηχανοκίνητες Μονάδες εισέβαλαν στο Χόστρυ και, παρά τις σημαντικές απώλειες που είχαν κατέλαβαν τμήματα του οικισμού. Με την προέλαση στο Χόστρυ, φαίνεται ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν κλείσει τον θύλακα στην ευρύτερη περιοχή, αμέσως Νοτιοδυτικά του οικισμού.

            Οι ιστότοποι, ανέφεραν επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις κοντά στην Χεορχίϊβκα (4 χλμ. Βορειοδυτικά της Μαρίνκα). Επί πλέον, επιτέθηκαν στο Ουγκλεντάρ (20 χλμ. ΝΔ της Μαρίνκα), την Κοστιαντινίβκα (14 χλμ. ΒΑ του Ουγκλεντάρ) και την Κατερινίβκα (13 χλμ. ΒΑ του Ουγκλεντάρ) και την περιοχή του Βόντιανυ (7 χλμ. Βορειοανατολικά του Ουγκλεντάρ).

            Στις 13 Σεπτεμβρίου, ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Βόντιανυ (7 χλμ. Βορειοανατολικά του Ουγκλεντάρ), καθώς επίσης σε μία περιοχή πλάτους  4,5 χιλιομέτρων και βάθους 2,7 χιλιομέτρων Δυτικά της Πρετσουστίβκα (12 χλμ. Δυτικά του Ουγκλεντάρ). Δεν υπάρχει όμως οπτική επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.

             Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν, στις 14 Σεπτεμβρίου, ότι οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποιούν Προπαρασκευή Πυροβολικού, που περιλαμβάνει και Θερμοβαρικά Συστήματα Πυροβολικού TOS-1A, σε περιοχές Δυτικά της Κρασνοχορίβκα (35 χιλιόμετρα ΝΑ του Ποκρόβσκ), προκειμένου να επιτεθούν εκ νέου εναντίον των Χεορχίϊβκα (33 χλμ. NA του Πογκρόσκ), Ολεξαντροπίλ (36 χιλιόμετρα Ανατολικά του Ποκρόβσκ) και Μαξιμιλιανίβκα (30 χιλιόμετρα ΝΑ του Ποκρόβσκ). Άλλη ένδειξη επικειμένης επιθέσεως είναι η δράση ρωσικών Ομάδων Δολιοφθοράς και Αναγνωρίσεως στις περιοχές Δυτικά της Κρασνοχορίβκα.

            Οπτικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει την επίθεση  ρωσικής ενισχυμένης Μηχανοκίνητης Διμοιρίας Πεζικού, στο ανθρακωρυχείο Πιβντεννοντονμπάνσκα No.3 (Surhai) (ακριβώς Βορειοανατολικά του Ουγκλεντάρ).

    Ένας ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στα ανθρακωρυχεία σε δύο κύματα με Δύναμη Κλιμακίου Διμοιρίας και σημείωσαν επιτυχία. Όμως, οι ουκρανικές Δυνάμεις εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή και οι ρωσικές Δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει ακόμη ολόκληρο το συγκρότημα των ανθρακωρυχείων. Ανέφερε επίσης ότι οι μάχες συνεχίζονται επίσης κοντά και στο ανθρακωρυχείο Πιβντεννοντονμπάνσκα No.1 (2 χλμ. ΒΑ του Ουγκλεντάρ) και Νοτίως του ορυχείου Νο. 3).

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

    Εισέχουσα της Βρεμίβκα -Τομέας Πριγιούτνυ Σταρομαγιόρσκυ (Ανήκει στην Δυτική πλευρά της Περιφέρειας του  Ντονιέτσκ)

    Στις 10 και 12 Σεπτεμβρίου οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις κοντά στην  Ζόλοτα Νίβα (11 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της Βελίκα Νοβοσίλκα και 12 χιλιόμετρα ΒΑ του Σταρομαγιόρσκυ), αλλά δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες μεταβολές στην διάταξη της Γραμμής Επαφής.

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότινυ [(Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της Περιφέρειας της  Ζαπορίζια)]

    Στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου συνεχίσθηκαν οι μάχες Βορειοδυτικά του Ρομπότινυ κοντά στο Μάλι Στσερμπάνκυ (20 χλμ. ΒΔ του Ρομπότινυ) και κοντά στην Μάλα Τοκμάτσκα (12 χλμ. ΒΑ του Ρομπότινυ)

    Ο εκπρόσωπος τύπου της Ουκρανικής Ομάδος Δυνάμεων «Tavriisk», Λοχαγός Ντμίτρο Λουκόβιϊ, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν εντείνει σημαντικά τις Αεροπορικές προσβολές, εναντίον στόχων στις περιοχές της  Γραμμής Επαφής, περιλαμβανομένων και προσβολών από Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη του Τάγματος της Βόρειας Οσετίας «Alania» (Σώμα Ρώσων Εθελοντών).

     Στις 12 Σεπτεμβρίου συνεχίσθηκαν οι μάχες κοντά στην Μάλα Τοκμάτσκα (12 χλμ. ΒΑ του Ρομπότινυ). Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν μια ουκρανική θέση Δυτικά της Νοβοπροκόβκα (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Ρομπότινυ), καθώς επίσης και μια γειτονική δασική περιοχή.

    Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομάδος Δυνάμεων της Ουκρανίας «Tavriisk», Λοχαγός Ντμίτρο Λουκόβιϊ δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν έντονα τις ουκρανικές θέσεις μάχης. Αυτό υποχρεώνει τις ουκρανικές Δυνάμεις πρέπει να εγκαταστήσουν νέες θέσεις ειδικά στην περιοχή του Ρομπότινυ.

    Ένας ρωσικός μιλμπλόγκερ δημοσίευσε οπτικό υλικό που παρουσιάζει χειριστές Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών να προσβάλουν μια ουκρανική θέση μάχης κοντά στο Καμιάνσκυ 37 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Ρομπότινυ).

ΣΧΟΛΙΟ: Υπενθυμίζεται πως «Ταυρίς» είναι το αρχαίο ελληνικό όνομα της Κριμαίας, η οποία, κατά την αρχαιότητα, προμήθευε με σιτάρι την Αθήνα

-----------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

            Από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στην Ανατολική (αριστερά) Περιφέρεια της Χερσώνας.

    Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προώθησαν τις θέσεις τους στην περιοχή του Δέλτα του Δνειπέρου ποταμού,  Βορείως του Κοζατσί Λαχερί (23 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας) και πλησιάζουν στην Δυτική (δεξιά) όχθη του Δνειπέρου ποταμού. Δεν υπάρχει οπτική επιβεβαίωση αυτής της αναφοράς.

    Ο Λοχαγός Λουκόβιϊ δήλωσε ότι, από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν 40 επιθέσεις Βορείως του Κρίνκυ (30 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας και 2 χλμ. από τον Δνείπερο ποταμό) και στο Δέλτα του ποταμού Δνειπέρου επικεντρώνοντας τις επιθέσεις τους προς την κατεύθυνση του Μπιλοχρούντοβο (10 χλμ. ΝΔ της πόλεως της Χερσώνας) και εντός του Δέλτα του Δνειπέρου.

            Περιορισμένης κλίμακος μάχες συνεχίσθηκαν και στις 13 Σεπτεμβρίου, χωρίς να υπάρξει αξιοσημείωτη εξέλιξη.

-----------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Βύθιση ουκρανικού περιπολικού ανοικτά της Οδησσού

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/vythisi-oukranikou-peripolikou-anoikta-tis-odissou/

            Ο Ουκρανός Στρατιωτικός Αναλυτής Πέτρο Τσέρνικ δήλωσε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν αναπτύξει αδιευκρίνιστο αριθμό Συστημάτων Αεράμυνας S-500 στην Κριμαία. Ο ρωσικός στρατός διαθέτει επί του παρόντος μόνο 16 Συστήματα S-500. Ο Τσέρνικ δήλωσε επίσης ότι η  Αντιαεροπορική προστασία της Κριμαίας είναι περισσότερο πυκνή και από εκείνη της Μόσχας, πιθανότατα επειδή ο ρωσικός Στρατός δίνει προτεραιότητα στην Αντιαεροπορική προστασία της γέφυρας του Κερτς.

            Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ουκρανικού Ναυτικού Πλοίαρχος Ντμίτρο Πλέντετσουκ δήλωσε ότι η ρωσική Διοικητική Μέριμνα της Νότιας Ουκρανίας βασίζεται εξ ολοκλήρου στην γέφυρα του Στενού του Κέρτς.

    Το Κέντρο Δημοσιογραφικών Ερευνών της Ουκρανίας ανέφερε ότι, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2024, οι ρωσικές Δυνάμεις εγκατέστησαν επτά προβλήτες και αρκετούς φράκτες κατά μήκος της γέφυρας του Στενού του Κερτς για να προστατεύσουν τα τσιμεντένια στηρίγματα της γέφυρας από ναυτικές και εναέριες επιθέσεις με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη.

     Οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν τοποθετήσει επίσης Αντιαεροπορικά Συστήματα Pantsir-S1 κάτω από τη γέφυρα στην βόρεια και νότια πλευρά του νησιού Τούζλα.  Έχουν αναπτύξει επίσης, Παρατηρητήρια, φωλιές πολυβόλων, θέσεις Αντιαεροπορικών Όπλων και Συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) σε ολόκληρη την γέφυρα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Φορτίο 200 Βαλλιστικών Πυραύλων «Fateh-360» παρέδωσε το Ιράν στην Ρωσία – Το Κίεβο φοβάται νέο κύμα επιθέσεων

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/fortio-200-vallistikon-pyraylon-fateh-360-paredose-to-iran-stin-rosia-to-kievo-fovatai-neo-kyma-epitheseon/

-----------------------------------------------------

 «Αγρίεψε» ο Ζελένσκι - Απείλησε το Ιράν με «καταστροφικές συνέπειες» εάν δώσει Πυραύλους στην Ρωσία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/agriepse-o-zelenski-apeilise-to-iran-me-katastrofikes-synepeies-ean-dosei-pyraylous-stin-rosia/

-----------------------------------------------------

Γιατί η πανίσχυρη, σε Πυραύλους, Ρωσία θέλει να αποκτήσει τους Fath-360, Fateh-110 του Ιράν;

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758304/giati-i-panisxyri-rosia-se-pyraylous-thelei-na-apoktisei-tous-fath-360-fateh-110-tou-iran-se-ysteria-to-nato

-----------------------------------------------------

CNN: Η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει τους περισσοτέρους από τους Πυραύλους ATACMS που της έχουν διατεθεί

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/757844/cnn-i-oukrania-exei-idi-xrisimopoiisei-tous-perissoterous-pyraylous-atacms

-----------------------------------------------------

Πεσκόφ (Εκπρόσωπος Κρεμλίνου): Το μήνυμα του Πούτιν έφτασε στην Δύση – Είναι σαφές και ξεκάθαρο

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758287/rosia-to-minyma-putin-eftase-sti-dysi-einai-safes-kai-ksekatharo

-----------------------------------------------------

ΗΠΑ: Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τα λόγια του Πούτιν – Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας για τα κτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758410/ipa-lamvanoume-sovara-ypopsi-ta-logia-tou-putin-den-exei-allaksei-i-politiki-mas-gia-ta-xtypimata-vathia-sto-rosiko-edafos

-----------------------------------------------------

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τριντό, στηρίζει πλήρως την Ουκρανία για χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/kanadas-o-t-trinto-stirizei-pliros-tin-oukrania-gia-xrisi-oplon-megalou-velinekous-kata-tis-rosias/

-----------------------------------------------------

Το παραδέχεται και το BBC: Οι επιθέσεις των Ουκρανών στην Ρωσία με Πυραύλους Storm Shadow δεν θα φέρουν την νίκη στο Κίεβο

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758301/to-paradexetai-kai-to-bbc-oi-epitheseis-ton-oukranon-me-storm-shadow-sti-rosia-den-tha-ferei-ti-niki-sto-kievo

-----------------------------------------------------

Εφημερίδα «Telegraph»: Και να πάρει η Ουκρανία το πράσινο φως από τις ΗΠΑ για κτυπήματα βαθιά στη Ρωσία δεν θα μπορέσει να αντέξει τα καταστρεπτικά αντίποινα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758386/telegraph-kai-na-parei-i-oukrania-to-prasino-fos-apo-ipa-gia-xtypimata-vathia-sti-rosia-den-tha-boresei-anteksei-ta-katastrofika-antipoina

-----------------------------------------------------

Μπάιντεν και Στάρμερ λένε όχι για Πυραύλους Μεγάλου Βεληνεκούς – Ο Ζελένσκυ τους κατηγορεί ότι αποθρασύνουν τον Πούτιν

https://www.iapopsi.gr/mpainten-kai-starmer-lene-ochi-gia-pyrayloys-megaloy-velinekoys-o-zelenski-toys-katigorei/

-----------------------------------------------------

O Ζελένσκυ ζήτησε και πάλι άδεια από το ΝΑΤΟ για κτυπήματα βαθιά στην Ρωσία – Μεγάλος κίνδυνος η Αεροπορία της Ρωσίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758644/o-zelensky-zitise-kai-pali-adeia-apo-nato-gia-xtypimata-vathia-sti-rosia-tromos-i-aeroporia-tous

-----------------------------------------------------

Ρώσος Πτέραρχος Σεργκέι Λιποβόι: «Είμαστε έτοιμοι να πλήξουμε αρχικά Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία – Μετά ΗΠΑ και Γερμανία»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/rosos-stratigos-an-xtypisoun-tin-rosia-tha-xtypisoume-vaseis-tou-nato-se-roumania-polonia-akoma-kai-germania/

-----------------------------------------------------

Όλεγκ Σόσκιν (Ουκρανός πολιτικός): Κακό σημάδι ότι ο Αλεξάντερ Σίρσκυϊ έχει εξαφανισθεί

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758246/oleg-soskin-oukranos-politikos-kako-simadi-oti-o-alexander-syrsky-exei-eksafanistei

-----------------------------------------------------

Δεν αποκλείει η Ρωσία την πλήρη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Βρετανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758435/den-apokleiei-i-rosia-tin-pliri-diakopi-ton-diplomatikon-sxeseon-me-ti-vretania-kakoitheia-sto-londino

-----------------------------------------------------

Η Ρωσία προχώρησε στην απέλαση 6 Βρετανών Διπλωματών με την κατηγορία της κατασκοπείας

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/rosia-proxora-stin-apelasi-6-vretanon-diplomaton-me-tin-katigoria-tis-kataskopeias/

-----------------------------------------------------

Αποχωρούν οι οικογένειες των Ρώσων Διπλωματών από τις ΗΠΑ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/apoxoroun-oi-oikogeneies-ton-roson-diplomaton-apo-tis-ipa/

-----------------------------------------------------

Πότε πρέπει να ανησυχήσει ο κόσμος ότι κάτι τρομερό θα συμβεί; - Όταν η Ρωσία αποσύρει τους πρεσβευτές από τις χώρες των Αγγλοσαξόνων

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758475/pote-prepei-na-anisyxisei-o-kosmos-oti-kati-tromero-tha-symvei-otan-i-rosia-aposyrei-tous-presveftes-apo-tous-agglosaksones

-----------------------------------------------------

Η Εκπαίδευση των Ουκρανών από τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις εμποδίζει την Εκπαίδευση των Βρετανών Στρατιωτών

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758436/sokaristiki-ekthesi-i-ekpaidefsi-ton-oukranon-apo-tis-vretanikes-enoples-dynameis-einai-enantia-sta-stratigika-symferonta-tou-inomenou-vasileiou

-----------------------------------------------------

Ρωσικό Άρμα Τ-90 σε ρόλο Αυτοκινουμένου Πυροβόλου - Πλήττει στόχους σε απόσταση 10 χλμ. χάρη στην συνεργασία του με ένα Drone

https://www.defencenet.gr/amyna/enoples-sygkroyseis/rosiko-arma-t-90-se-rolo-aytokinoumenou-pyrovolou-plittei-stoxous-se-apostasi-10-xlm-xari-se-synergasia-me-ena-drone/

-----------------------------------------------------

Εθνικό «πένθος» στην Ουκρανία – Σε μία ημέρα (15 Σεπτεμβρίου) σκοτώθηκαν 2.200 Στρατιώτες, καταρρίφθηκαν 3 μαχητικά και καταστράφηκε τρένο που μετέφερε δυτικά όπλα

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7264382_ethniko-penthos-stin-oykrania-skotothikan-2200-stratiotes

-----------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί δημιούργησαν στο Κούρσκ Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως για πολίτες

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758132/anatrixiastiki-apokalypsi-apo-rosia-oi-oukranoi-dimioyrgisan-stratopeda-sygkentrosis-gia-polites-sto-kursk

-----------------------------------------------------

Ντμίτρο Κουλέμπα  (πρώην Υπουργός Εξωτερικών) για την ουκρανική Κυβέρνηση: «Εκεί είναι όλοι εθισμένοι στα ναρκωτικά»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ntmitro-koulempa-gia-tin-oukraniki-kyvernisi-ekei-einai-oloi-ethismenoi-sta-narkotika/

-----------------------------------------------------

Μαρία Ζαχάροβα: «Το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία αλλά για την ήττα της Ρωσίας»

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/maria-zaxarova-to-nato-den-noiazetai-gia-tin-oukrania-alla-gia-tin-itta-tis-rosias/

-----------------------------------------------------

Δύσκολος χειμώνας για την Ουκρανία: Η Ρωσία έχει καταστρέψει κάθε προσωρινό «πλεονέκτημα» που είχε το Κίεβο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/dyskolos-xeimonas-gia-tin-oukrania-i-rosia-exei-dialysei-kathe-prosorino-pleonektima-pou-eixe-to-kievo/

-----------------------------------------------------

Φραστικό λάθος από τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου των: Στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της «Ρωσίας» - Εννοούσε της Ουκρανίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/758369/epiki-gafa-apo-to-pentagono-ton-ipa-stirizoume-tin-edafiki-akeraiotita-tis-rosias-vid

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου