Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Προφήτης Ηλίας ο μέγιστος των προφητών.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ



 

1 σχόλιο:

  1. Μια μοναδική κακουργηματική προσωπικότητα, παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε φυσιολογικό άνθρωπο!
    Ο αρθρογράφος περιγράφει τα πολλά «κατορθώματα» από τη βιωτή του Δίκαιου, όπως τη μέριμνα της διατροφής από τον Εβραίο Θεό δια μέσου κοράκων, ή την επί τριάμισι χρόνια ανομβρία που προκάλεσε στο δύστυχο έθνος του, πάλι δια του Γιαχβέ (μη και του χαλάσει το χατήρι!), και πολλές άλλες λεπτομέρειες, μέμφεται επίσης τον ''κακό'' και ''ειδωλολάτρη'' βασιλιά.
    Το ζήτημα εδώ είναι πως ξέχασε να ενημερώσει το ευσεβές ποίμνιό, πάντα στα πλαίσια της επί 1.700χρονης προπαγάνδας, πλύσης εγκεφάλου και αποβλάκωσης, πως ο παλαιοδιαθηκικός αυτός αγριοτζιχαντιστής έσφαξε ο ίδιος προσωπικά 450 ειρηνικούς ιερείς του Βάαλ της Τύρου (Μελ-κάρτ) και 400 ακόμη ιερείς των αλσών, μόνο και μόνο επειδή είχαν διαφορετική άποψη από αυτόν περί της πίστεως (Γ' Βασιλειών ΙΗ'. 39-40).
    Ξέρεις πόσο κουραστικό είναι να φέρνουν εμπρός σου 850 ανθρώπους (έναν - έναν) και να τους σφάζεις σαν τα αρνιά?
    Ο άνθρωπος κολυμπούσε στο αίμα,, αλλά ξέρουν να κατηγορούν τη βασίλισσα Ιεζάβελ που τον καταδίωξε!
    Εκτός αν ορθά έπραξε (ο δίκαιος), οπότε οφείλουν να το πουν. Και αν ορθά έπραξε, οι άλλοι 102 στρατιωτικοί που τους έκαψε ζωντανούς τι του έφταιγαν; (Δ' Βασιλειών Α'. 9-12).
    Μετά από αυτά συνεχίστε κάποιοι να σέρνεστε στα πατώματα προσκυνώντας και εκλιπαρώντας για τις μεσιτείες του άγριου αυτού που για χάρη του έχουν καταπατηθεί όλες οι Ελληνικές κορφούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή