Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Λαγκάρντ: Σε δέκα χρόνια το ΔΝΤ μπορεί να έχει έδρα στο ΠεκίνοΛαγκάρντ: Σε δέκα χρόνια το ΔΝΤ μπορεί να έχει έδρα στο Πεκίνο
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
Protothema
    Αν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Κίνας και των άλλων αναδυόμενων οικονομιών συνεχιστούν το ΔΝΤ θα μπορούσε να έχει έδρα ακόμα και στο Πεκίνο, δήλωσε τη Δευτέρα η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ.
    Μιλώντας από την Ουάσινγκτον, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα γιατί το Ταμείο πρέπει να αυξήσει την εκπροσώπηση των αναδυόμενων αγορών καθώς οι οικονομίες τους επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο την παγκόσμια οικονομία.
    «Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί σε δέκα χρόνια από τώρα να μην είμαστε στην Ουάσινγκτον αλλά στο Πεκίνο» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι οι κανονισμοί του Ταμείου αναφέρουν ρητώς πως τα κεντρικά του οργανισμού θα πρέπει να βρίσκονται στην μεγαλύτερη οικονομία.
    Από την ίδρυσή του το 1945 έως και σήμερα το Ταμείο πάντοτε στεγαζόταν στις ΗΠΑ όμως πλέον οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα, με μέσο όρο ανάπτυξης 6% ετησίως, πρόκειται να ξεπεράσει την αμερικανική οικονομία τα επόμενα δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου