Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Τουρκική γεώτρηση στο «Αφροδίτη» τώρα, διδάξτε στους Ε/Κ το μάθημα!Τουρκική γεώτρηση στο «Αφροδίτη» τώρα, διδάξτε στους Ε/Κ το μάθημα!
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Εξοργιστικός είναι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Χουριέτ» ο συνταξιούχος Τούρκος διπλωμάτης Μιτχάτ Ρεντέ, καθώς προτείνει η Τουρκία να αγοράσει άμεσα πλωτό γεωτρύπανο και να ξεκινήσει γεωτρήσεις στο «οικόπεδο 10» και το κοίτασμα «Αφροδίτη» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ακριβώς επειδή οι Κύπριοι βρήκαν εκεί αέριο, διδάσκοντάς τους ένα μάθημα!
    Το σκεπτικό του είναι εξόχως ψυχοπαθητικό και αποκαλυπτικό των διαθέσεων πολλών Τούρκων, για να μην πει κανείς και της «αρπακτικής» ψυχοσύνθεσης αυτών των ανθρώπων, που δε διστάζουν να κάνουν οτιδήποτε και να επικαλεστούν τα πιο φαιδρά επιχειρήματα, αρκεί μια υπόθεση που τους ενδιαφέρει να καταλήξει στο πεδίο που τους εξυπηρετεί: Αυτό του νόμου της ζούγκλας, όπου απλώς ο ισχυρότερος αρπάζει αυτό που επιθυμεί… εξάλλου, όταν μιλάει για την Κύπρο, όλως τυχαίως λέει… ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!!!
    Ο απίθανος αυτός τύπος με το «βαρύ» πάντως βιογραφικό, ζητά οι γεωτρήσεις να γίνουν σε ένα σημείο για το οποίο λέει ότι «συμπίπτει» με οικόπεδο των Τουρκοκυπρίων, το οποίο λέει χάραξαν οι Τουρκοκύπριοι και εκχώρησαν στην τουρκική κρατική εταιρία TPAO (Turkish Petroleum Company), παρότι αυτό βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κύπρου! Την ίδια στιγμή ζητά να κλιμακωθούν οι προσπάθειες αναγνώρισης των κατεχομένων από φιλικές στην Τουρκία χώρες!
    Ιδού το ψυχοπαθητικό! Εάν η Τουρκία επιμένει ότι τα κατεχόμενα είναι χώρα, θα πρέπει να αποδέχεται τα σύνορα που η ίδια δημιούργησε με την εισβολή και κατοχή του 1974, οπότε, πώς ακριβώς δικαιούται εκεί «οικόπεδο», πώς ακριβώς αποκτά εκεί θαλάσσιες ζώνες το ψευδοκράτος;
    Προφανώς, ο απίθανος αυτός τύπος συντάσσεται με τις τουρκικές βολικές «εφευρέσεις», σύμφωνα με τις οποίες τα νησιά δεν δικαιούνται… περίπου τίποτα, ώστε να αρπάζει η Τουρκία ό,τι θέλει στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, όλως τυχαίως όλα απέναντι στον Ελληνισμό, ενώ στη Μαύρη Θάλασσα, δεν είχε πρόβλημα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και να πάρει όσα δικαιούται, αφού τη βόλευε…
    Εξίσου φαιδρό είναι και το σκεπτικό του, καθώς υποστηρίζει ότι είναι ανάγκη να κάνει γεωτρήσεις η Τουρκία, καθώς οι Κύπριοι δεν καταλαβαίνουν τίποτε άλλο πέραν της γλώσσας της ισχύος… και έτσι θα τους οδηγήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! Πραγματικό παραλήρημα!
    Κατά τα άλλα και αυτόν τον έπιασε τώρα «ο πόνος» για την επανένωση της Κύπρου, αλλά διαπιστώνει ότι δεν έχει εταίρο για την ειρήνη που τόσο επιθυμεί, εκτιμώντας ότι οι Ελληνοκύπριοι θα διαπραγματεύονται… για να διαπραγματεύονται και δεν έχουν καμία πρόθεση να συμφωνήσουν σε κάποια λύση!
    Άλλος ένας φιλεύσπλαχνος Τούρκος -πρώην- αξιωματούχος που κόπτεται για την ειρήνη, όμως μοναδική του στενοχώρια δεν είναι καν οι Τουρκοκύπριοι, αλλά απλά και μόνο ο πλούτος της νήσου τον οποίο θέλει να αρπάξει – κυριολεκτικά – η Τουρκία!
    Και λέει όσα λέει, παριστάνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι σε περίπτωση ακύρωσης των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής τα οποία σε τελική ανάλυση η διεθνής κοινότητα δεν αποδέχθηκε ποτέ επίσημα, προφανέστατα οι Τουρκοκύπριοι θα έπαιρναν αναλογικά αυτό που τους αναλογεί.
    Κι εδώ όμως οι Τούρκοι τα θέλουν όλα 50-50, δηλαδή η μειοψηφία της νήσου (ακόμα κι αν βάλει κανείς τους εποίκους και τα εγκληματικά στοιχεία που εστάλησαν από την Ανατολία) να πάρει τα ίδια με την πλειοψηφία. Κλασική δημοκρατία αλά Τούρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου