Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ισραηλινά F-15 και F-16 πάνω από την ΚύπροΙσραηλινά F-15 και F-16 πάνω από την Κύπρο
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Το σενάριο της  άσκησης, σύμφωνα με πληροφορίες, προέβλεπε την αναχαίτιση εχθρικών αεροσκαφών που είχαν παραβιάσει το FIR Λευκωσίας .
    Όπως γράφει το ΚΥΠΕ, η τριήμερη στρατιωτική άσκηση Κύπρου –Ισραήλ διεξάγεται εντός του FIR της Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.
    Πολεμικά αεροσκάφη μαζί με υποστηρικτικά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης συμμετέχουν στην προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «Ονήσιλος -Γεδεών» που διεξάγεται από χθες από τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.
    Η άσκηση χερσαίων και εναέριων δυνάμεων, «Ονήσιλος-Γεδεών», εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, στην άσκηση συμμετέχουν προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς καθώς και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων. Σημειώνεται πως τα μαχητικά ισραηλινά αεροσκάφη διαφόρων τύπων πραγματοποιούν το τριήμερο διελεύσεις και ασκήσεις πάνω από διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου