Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

4.Απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε εσωτερικούς χώρους ζητεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
4.Απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε εσωτερικούς χώρους ζητεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Φυσικά. Το επόμενο βήμα θα είναι η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
    Aυστηρές απαγορεύσεις στη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε κλειστούς χώρους, στη διαφήμισή τους, καθώς και στην πώλησή τους σε ανηλίκους ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε έκθεση που εξέδωσε την Τρίτη.
    Στην έκθεσή του, ο ΠΟΥ καλεί να υπάρξει ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
    Συγκεκριμένα, καλεί να εξεταστεί ένα φάσμα «ρυθμιστικών επιλογών», όπως για παράδειγμα να απαγορευθεί στους κατασκευαστές ηλεκτρονικών τσιγάρων να υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα για την υγεία -να λένε ότι βοηθούν τους χρήστες τους να κόψουν το κάπνισμα- έως ότου υπάρξουν «πειστικά επιστημονικά δεδομένα τα οποία να υποστηρίζουν» αυτόν τον ισχυρισμό και έως ότου τα ηλεκτρονικά τσιγάρα «λάβουν έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές».
    Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα οφείλουν να ρυθμιστούν από τις υγειονομικές αρχές, ώστε να «ελαχιστοποιηθούν» οι τοξικές ουσίες που περιέχουν «αλλά και η εκπομπή τοξικών ουσιών», ανέφερε ο ΠΟΥ.
    Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις φρούτων, γλυκισμάτων ή αλκοολούχων ποτών πρέπει να απαγορευτούν, πρόσθεσε και τόνισε πως οι αυτόματες συσκευές πώλησης πρέπει να καταργηθούν από σχεδόν όλες τις τοποθεσίες.
    Ο ΠΟΥ είχε κηρύξει τον πόλεμο στη βιομηχανία του καπνού πριν από μια δεκαετία, και είχε καταρτίσει τη Σύμβαση Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνού (ΣΠΕΚ), την πρώτη διεθνή συνθήκη για τη δημόσια υγεία, η οποία έχει υπογραφεί από 179 κράτη-μέλη του και έχει τεθεί σε ισχύ από το 2005.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου