Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

1.Αλβανία: Προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
1.Αλβανία: Προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ
Είπα να το βάλω στα ‘’ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ’’, αλλά δε βαρυέσαι, ό τι μπορούν κάνουν και αυτοί…Ό τι έχουν, δίνουν…
http://www.real.gr/
    Η Αλβανία θα προσφέρει στην ιρακινή κυβέρνηση 22 εκατομμύρια φυσίγγια για Καλάσνικοφ, 15 χιλιάδες χειροβομβίδες, 20 χιλιάδες πυρομαχικά για αντιαρματικά και 32 χιλιάδες διαφορετικά είδη ρουκετοβόλων και όλμων.
    Σε ανακοίνωσή της η αλβανική κυβέρνηση αναφέρει ότι θα είναι μέρος της συμμαχίας για να στηρίξει την κυβέρνηση του Ιράκ με όπλα και πυρομαχικά στον αγώνα κατά των τρομοκρατών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL).
    «Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Αλβανία έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή τη στήριξή της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και έχει αποτελέσει και θα αποτελέσει μέρος του διεθνούς συνασπισμού στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και αλλού, μαζί με άλλες χώρες σύμμαχους και εταίρους» αναφέρει η ανακοίνωση.
    Την απόφαση της Αλβανίας να στηρίξει την κυβέρνηση του Ιράκ με ελαφρύ οπλισμό και πυρομαχικά, χαιρέτισαν σήμερα οι ΗΠΑ και η Ιταλία.
    Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι ευχαρίστησε την Αλβανία που έγινε μέλος του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
    «Η Αλβανία έχει συμφωνήσει να βοηθήσει τις κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ», ανέφερε.
    Η απόφαση χαιρετίστηκε και από την Ιταλία η οποία θα βοηθήσει στη μεταφορά των όπλων και πυρομαχικών.
   «Στο πλαίσιο της κοινής δέσμευσης για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και σε συνεργασία με τα κράτη που συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση, οι ιταλικές αρχές εγγυώνται και παρέχουν την υλικοτεχνική υποστήριξη που χρειάζεται για τη μεταφορά των όπλων και πυρομαχικών» αναφέρει ανακοινωθέν που διένειμε η ιταλική πρεσβεία στα Τίρανα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου