Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Βέτο έξι ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ιταλία: Δεν θέλουν να ξαναπαίξουν


Βέτο έξι ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ιταλία: Δεν θέλουν να ξαναπαίξουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Η Ιταλία φαίνεται ότι προσανατολίζεται σε άμεση διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με αρκετές ομάδες να μην θέλουν να αγωνιστούν ξανά ελέω των χιλιάδων θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού.
    Τη ώρα που έχει ξεσπάσει ανοικτή διαμάχη της UEFA με τη βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τη βελγική Λίγκα για την απόφασή τους να βάλουν οριστικό «λουκέτο» στην αγωνιστική δράση της εφετινής σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και να μην εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια που έδωσε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία στις 55 ομοσπονδίες μέλη της, στην Ιταλία ετοιμάζεται αντίστοιχη «επανάσταση» για να μπει... τελεία στην εφετινή σεζόν.
    Όπως καταγράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ, έξι ομάδες της Serie A, οι Μπρέσια, Ουντινέζε, ΣΠΑΛ, Τορίνο, Σαμπντόρια και Τζένοα δεν επιθυμούν να επανεκκινήσει η εφετινή σεζόν (2019/20), ενώ την ίδια στιγμή και οι Μίλαν, Φιορεντίνα, Κάλιαρι δείχνουν αλληλέγγυοι στα επιχειρήματά τους.
    Οι έξι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας της Ιταλίας, τονίζουν πως για λόγους προφύλαξης από την πανδημία, πρέπει να ολοκληρωθεί εδώ η σεζόν στο πρωτάθλημα, καθώς τελευταίες έρευνες έδειξαν πως ο κορονοϊός δεν πρόκειται να υποχωρήσει άμεσα στη γειτονική χώρα. Τα επιχειρήματά τους ωστόσο, αντικρούονται από τις Γιουβέντους, Λάτσιο, Πάρμα, Ρόμα και Νάπολι, που θέλουν να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση (που σταμάτησε από την 9η Μαρτίου) και να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν μέσα στους θερινούς μήνες.
    Από τις άλλες ομάδες, η Ίντερ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη θέση της, ενώ η Αταλάντα έχει τεράστια προβλήματα καθότι το Μπέργκαμο βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας και είναι η πόλη που έχει «χτυπηθεί» περισσότερο από κάθε άλλη στον ιταλικό Βορρά. Κι ως εκ τούτου, θα είναι... αδύνατο να δώσει παιχνίδια στην φυσική της έδρα.
    Τα πάντα ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν από τις... βουλές της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία θέλει να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα, για να δοθεί ένα μικρό μήνυμα «ελπίδας» από τη χώρα που (μαζί με την Ισπανία) «πληγώθηκε» περισσότερο από κάθε άλλη εντός της ευρωπαϊκής ζώνης. Θα περιμένει, εντούτοις, τις υγειονομικές αρχές για να αποφανθούν το πότε θα είναι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου