Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι


Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι
    Μια από τις πιο ευχάριστες «αποδράσεις» των καλοκαιρινών μηνών, είναι οι θερινοί κινηματογράφοι το άνοιγμα των οποίων οι απανταχού σινεφίλ περιμένουν με ανυπομονησία καθώς η χειμερινή σεζόν ουσιαστικά χάθηκε.
    Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, οι κινηματογράφοι θα είναι από τις τελευταίες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό.
    Οι θερινοί κινηματογράφοι (όπως και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας) βρίσκονται στο πέμπτο από τα επτά στάδια τους σχεδίου της κυβέρνησης και αναμένεται να επαναλειτουργήσουν εντός Ιουνίου.
    Φυσικά, θα υπάρχει απόσταση μεταξύ των σειρών των καθισμάτων και θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Όπως ανακοινώθηκε θα πρέπει να υπάρχει 1,5 μέτρο απόσταση καθίσματος από το μπροστινό και μέγιστη πληρότητα ως 60%.
    Στο 6ο στάδιο, στα μέσα Ιουνίου, θα ανοίξουν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι εξωτερικοί παιδότοποι. Στο έβδομο στάδιο και τελευταίο στάδιο, (από τα μέσα Ιουνίου και μετά, δηλαδή) θα ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες και σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις (θα έχει προηγηθεί το άνοιγμα για μεμονωμένες προπονήσεις).
    Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως όπως ανακοίνωσε τόσο ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης όσο και οι αρμόδιοι υφυπουργοί που παρουσίασαν το «σχέδιο Γέφυρα» όλα αυτά βρίσκονται υπό την αίρεση πως τα επιδημιολογικά στοιχεία θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Οποιαδήποτε αύξηση θα σημαίνει αυτόματα και πισωγύρισμα στα περιοριστικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου