Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Το Ιράν υποστηρίζει ότι μπορεί να ανιχνεύει τον κορωναϊό χωρίς εξετάσεις


Το Ιράν υποστηρίζει ότι μπορεί να ανιχνεύει τον κορωναϊό χωρίς εξετάσεις
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
emea.gr
          Το Σώμα της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν (IRGC) παρουσίασε μια νέα οικιακή συσκευή ικανή να εντοπίζει άτομα που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωναϊό από απόσταση και χωρίς αιματολογικές εξετάσεις, ανέφερε το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Tasnim.
          Η συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει μολυσμένα άτομα καθώς και μολυσμένες περιοχές σε απόσταση 100 μέτρων, δήλωσε ο επικεφαλής του IRGC Hossein Salami.
          «Η συσκευή είναι σε θέση να εντοπίσει κάθε περίπτωση λοίμωξης από κορωναϊό σε ακτίνα 100 μέτρων δημιουργώντας ένα μαγνητικό πεδίο και χρησιμοποιώντας ένα “διπολικό ιό” μέσα στη συσκευή», δήλωσε ο Salami.
          «Όταν η κεραία της συσκευής στρέφεται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, θα εντοπίσει το μολυσμένο σημείο εντός πέντε δευτερολέπτων», πρόσθεσε και συνέχισε «Αυτή η συσκευή έχει δοκιμαστεί σε διάφορα νοσοκομεία και έχει επίπεδο ακρίβειας 80%”.
          Η συσκευή αναπτύχθηκε από μέλη του Basij, του παραστρατιωτικού βραχίονα του IRGC, ενώ όπως διευκρίνισε ο Salami, «Αυτή η συσκευή μπορεί να είναι μια καλή βάση για την ανίχνευση όχι μόνο του κορωνοϊού, αλλά και ενός οποιουδήποτε άλλου ιού». 
          Μέχρι τώρα και σε παγκόσμιο επίπεδο, η αποδεκτή μέθοδος εξέτασης γίνεται συνήθως με ένα ρινικό “στυλεό” που συλλέγει κύτταρα από τη μύτη του ασθενούς. Το δείγμα στη συνέχεια εξετάζεται σε εργαστήριο όπου προσδιορίζεται εάν ένας ασθενής έχει ή όχι κορωναϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου