Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

LNA: "Είμαστε σε ολοκληρωτικό πόλεμο με τον τουρκικό στρατό"


LNA: "Είμαστε σε ολοκληρωτικό πόλεμο με τον τουρκικό στρατό"
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
          - Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Ahmed Al-Mismari δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε τη φτώχεια μερικών Συρίων νέων και τους στρατολόγησε με κεφάλαια για να τους μεταφέρει στη Λιβύη, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης πολεμούν εναντίον του τουρκικού Στρατού με όλη τη γη, τη θάλασσα, τον αέρα και το ηλεκτρονικό πεδίο.
          «Οι Σύριοι μισθοφόροι στη Λιβύη υφίστανται μεγάλες απώλειες και οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι έτοιμες να δημοσιεύσουν οποιαδήποτε ψεύτικα νέα με σκοπό να τους αποσπάσει από τις βαριές απώλειές τους», συνέχισε.
            Ο Al-Mismari αποκάλυψε ότι αυτές οι πολιτοφυλακές, συμπεριλαμβανομένων μελών που ανήκουν στις οργανώσεις Αλ Κάιντα, ISIS και Ansar al-Sharia, πραγματοποίησαν την επίθεση στη Sabratha, όπου απήγαγαν ολόκληρες οικογένειες και τις πήγαν στην πόλη της Zawiya με τα όπλα.
           Ο Al-Mismari τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι ο στρατός του λαού της Λιβύης» και ότι «η μάχη μας δε θα τελειώσει έως ότου εξαλείψουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις του ISIS και της Αλ Κάιντα».
           Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται ότι πιθανότατα αρχίζουν να λαμβάνουν μάλλον μια αρνητική τροπή η οποία αν δεν ανατραπεί άμεσα, μάλλον περιπλέκει τα πράγματα αφού οι δυνάμεις της Τρίπολης δείχνουν να κερδίζουν κάποιο έδαφος. Αυτό είναι ανησυχητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου