Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (3/4/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (3/4/2020)
      Πολλές φορές, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος. Αναφέρομαι στα συμπληρωματικά μέτρα του Υπουργείου Συγκοινωνιών, στα οποία αναφέρεται ότι: για όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος. Προφανώς, «θέσεις» εννοεί τα καθίσματα, αλλά έπρεπε να το διευκρινίσει, αφού υπάρχει πινακίδα που λέει π.χ «Καθήμενοι 40, όρθιοι 100» Φανταστείτε κάποιος να θεωρήσει πως μπορούν να επιβιβαστούν 40 + 100 / 2 = 70!! Μην το γελάτε, υπάρχουν και αυτοί. Εδώ υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν πως το θέμα του κορνοϊού είναι.. διεθνής συνωμοσία!!!
------------------------------------------
    Το Πάσχα πλησιάζει…Και άρχισαν οι ατέρμονες συζητήσεις, για το πώς πρέπει να γίνει. Στην εκκλησία ή στο σπίτι; Υπάρχουν αρκετοί, με πολύ έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, που διατείνονται πως το Πάσχα γίνεται μόνο στην Εκκλησία! Γνώμη τους! Πρέπει όμως, να αναφέρουμε το γνωστό θρησκευτικό! «ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΠΟΡΟΙ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΟΥΚ ΕΧΩΣΙΝ»…. Και εμείς, όλοι μας, είμαστε σε αυτή τη κατηγορία. Η γνώμη μου; Το Πάσχα, γιορτάζεται στην εκκλησία, αλλά πρώτα από όλα, ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ! Όλη η πόλη ( οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδος) το Σάββατο βράδυ του Πάσχα, θα αντηχεί Πασχαλινές ψαλμωδίες από τους Ιερούς Ναούς της περιοχής, που έχουν ήδη περασμένα μεγάφωνα στο εξωτερικό τους. Ακόμα, υπάρχει και το ραδιόφωνο ή και η τηλεόραση. Εφόσον το Πάσχα είναι στην καρδιά μας, όλα αυτά είναι υπεραρκετά για να το γιορτάσουμε ακόμα και στα μπαλκόνια μας. Το «ΑΝΑΓΚΑΙ ΚΑΙ ΘΕΟΙ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ» μπορέι να είναι αρχαιοελληνικό και όχι θρησκευτικό, όμως ανταποκρίνεται πλήρως στην περίπτωση. Καινα έχουμε στο μυαλό μας, πως μεγάλη σημασία, έχει ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ, και μάλιστα με όλο το χριστιανικό τελετουργικό.
------------------------------------------
    Τι έγινε; Κρούσματα κορονοϊού και στις «δομές» ( τι σημαίνει άραγε η λέξη «δομή») των λαθρομεταναστών; Έ, τώρα δυστυχώς θα γίνει «το σώσε». Και πολύ άργησαν…. Και φυσικά, η εξάπλωση ( ελπίζω μόνο μεταξύ τους) θα είναι ανεξέλεγκτη! Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Εκεί, η «καραντίνα» πρέπει να είαι ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ. Παρά τις όποιες «κραυγές απελπισίας» των ημετέρων ψυχοπονιάρηδων, αυτών που διατείνονται πως η όλη υπόθεση του κορνοϊού είναι… παγκόσμια συνωμοσία!!!!
------------------------------------------
     «Κυκλοφορεί» μία καμπάνια εκ μέρους του Γ.Γ. του ΟΗΕ, για παγκόσμια εκκεχειρία λόγω κορονοϊού. Πολύ σοβαρή πρωτοβουλία…. Εάν ο ΟΗΕ ήθελε την εκκεχειρία αλλά και το σταμάτημα των πολεμικών συγκρούσεων, με την δύναμη που υποτίθεται ότι έχει, ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ! Κατά τα άλλα, «Άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε»….
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου