Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Αναπάντεχη και σημαντική εξέλιξη στη Συρία: Αεριωθούμενα του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού έπληξαν θέση του στρατού


Αναπάντεχη και σημαντική εξέλιξη στη Συρία: Αεριωθούμενα του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού έπληξαν θέση του στρατού
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στρατιωτική πηγή, μετέδωσαν πως αεριωθούμενα του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού επιτέθηκαν αργά το Σάββατο βράδυ σε θέση του συριακού στρατού κοντά στη γραμμή του μετώπου με τον τελευταίο θύλακα του Ισλαμικού Κράτους ανατολικά του Ευφράτη, προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς.
    «Αεροσκάφος του αμερικανικού συνασπισμού εξαπέλυσε το βράδυ επίθεση εναντίον ενός από τους σχηματισμούς του Συριακού Αραβικού στρατού που επιχειρούν στην περιοχή Αλμπουκαμάλ στη νοτιοανατολική περιοχή Ντέιρ αλ-Ζορ», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο σημερινή δήλωση της πηγής.
    Από την επίθεση τραυματίσθηκαν δύο στρατιώτες και καταστράφηκε ένα πυροβόλο, πρόσθεσε η πηγή.
Δεν υπήρξε σχόλιο από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο συνασπισμός είχε προηγουμένως αρνηθεί ότι πλήττει συριακούς στρατιωτικούς στόχους σ' αυτή την περιοχή.
    Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει τώρα μόνο ένα-δυο χωριά στη Συρία, καθώς έχασε σχεδόν όλα τα εδάφη του το 2017, σε δύο αντεπιθέσεις, μία από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό με ντόπιους μαχητές και μία από τον συριακό στρατό και συμμαχικές πολιτοφυλακές με την υποστήριξη της Ρωσίας.
    Η τζιχαντιστική οργάνωση διατηρεί επίσης έναν θύλακα στην έρημο στο κέντρο της χώρας που είναι περικυκλωμένος από τον συριακό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου