Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Στη δικαιοσύνη το Παρίσι κατά της Airbnb, ζητά αποζημίωση-μαμούθ


Στη δικαιοσύνη το Παρίσι κατά της Airbnb, ζητά αποζημίωση-μαμούθ
    Μήνυση κατά της Airbnb για 1.000 παράνομες αγγελίες ενοικίασης ακινήτων καταθέτει το Παρίσι, κάτι που μπορεί να κοστίσει στην εταιρεία πάνω από 12,5 εκατομμύρια ευρώ- ή 14 εκατομμύρια δολάρια- όπως δήλωσε η δήμαρχος της πόλης.
    Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Γαλλίας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Παρίσι μπορούν να νοικιάζουν τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης για έως 120 ημέρες τον χρόνο. Οι διαφημίσεις θα πρέπει να έχουν έναν αριθμό εγγραφής για να διασφαλίζουν πως τα ακίνητα δεν διατίθενται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο.
    Η Γαλλία, όπως εξηγεί το Reuters, ψήφισε το
2018 νόμο που προβλέπει πρόστιμα έως 12.500 ευρώ ανά παράνομη αγγελία σε εταιρείες όπως η Airbnb, κι αυτός ο νόμος θα αποτελέσει το «όπλο» της γαλλικής πρωτεύουσας κατά της Airbnb στο δικαστήριο, όπως εξήγησε η Αν Ινταλγκό στη συνέντευξή της στη Journal du Dimanche.
    «
Στόχος είναι να κάνουμε ένα βήμα για να τελειώνουμε με τις παράνομες ενοικιάσεις που χαλούν κάποιες από τις συνοικίες του Παρισιού» πρόσθεσε.
    Πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει ανησυχίες πως πλατφόρμες όπως η
Airbnb μπορεί να αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό για τα ξενοδοχεία και μπορούν να μετατρέψουν γειτονιές σε στείρες ζώνες αποκλειστικά για τουρίστες.
    Εκπρόσωπος της
Airbnb είπε στο Reuters πως η εταιρεία εφάρμοσε μέτρα για να βοηθήσει τους χρήστες της στο Παρίσι να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, πρόσθεσε όμως πως οι κανονισμοί στο Παρίσι ήταν «ανεπαρκείς, δυσανάλογοι και σε σύγκρουση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».
    Η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την
Airbnb μετά τις ΗΠΑ. Το Παρίσι, μία από τις πόλεις με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, διαθέτει προς ενοικίαση 65.000 σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου