Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Απογοητευση απο την θεση καταξιωμενου πολιτικου για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας


Απογοητευση απο την θεση καταξιωμενου πολιτικου για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.
            - Διάβασα στα Μ.Μ.Ε., για την θέση που πήρε σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, ένας καταξιωμένος πολιτικός και ειλικρινά απογοητεύτηκα. Δεν θα μ’ ενδιέφερε ούτε θα το σχολίαζα, αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος, τον Πολιτικό αυτόν προσωπική μου άποψη, τον θεωρώ έναν καταξιωμένο επιστήμονα και πολιτικό. Ο λόγος για τον κ. Αθαν. Παπαχρηστόπουλο. Οι θέσεις του στα διάφορα εθνικά, κοινωνικά και ιδίως διαφθοράς της εξουσίας και όχι μόνον μ’ έβρισκε πάντα σύμφωνο και θεωρούσα ότι αυτός, δεν έχει καμία σχέση, με την πλειάδα των Πολιτικών, προοδευτικών και όχι μόνο, που έφεραν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση, που κινδυνεύει ακόμη και η εθνική μας κυριαρχία.
            - Αυτός είναι ο βασικός λόγος που απογοητεύτηκα, λυπήθηκα και πικράθηκα, για την θέση του ότι · η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική για την Ελλάδα και ιδίως για τους Ελλήνων της Μακεδονίας.
            - Προσπάθησα να ερμηνεύσω την θέση αυτή του εν λόγω πολιτικού, δεν μπόρεσα βέβαια, διαφωνώ ριζικά για τα διάφορα πικρόχολα σχόλια για το πολιτικό του ήθος, αλλά η απορία μου και τα ερωτηματικά παραμένουν.
            ΠΡΩΤΟΝ: Ο αγαπητός κατά τ’ άλλα Πολιτικός, για την θέση του αυτή λέει: «… αυτό είναι θέμα που πρέπει να λυθεί και αυτό είναι καλό για την χώρα…». Συμφωνώ ότι το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί για το καλό όλων. Διαφωνώ όμως ριζικά, με το περιεχόμενο της Συμφωνίας, ότι ήταν για το καλό της χώρας μας και παραθέτω τους λόγους γιατί. Ο κ. Νίμιτς μία 20-ετία περίπου προσπαθεί να υφαρπάξει μια υπογραφή από Έλληνα πρωθυπουργό, για το αίτημα των Παραχαρακτών της Ιστορίας και την πήρε από τον σημερινό Πρωθυπουργό της χώρας μας. Και! τούτο διότι το συνονθύλευμα των Σκοπίων λέει στους Αμερικανούς, για να μπω στο ΝΑΤΟ και να το σώσω, πρέπει να με αναγνωρίσει η Ελλάδα ως Μακεδονία. Οι Σκοπιανοί ξέρουν πολύ καλά ότι, όλα τα Κράτη του κόσμου να τους αναγνωρίσουν ως Μακεδόνες, ουδέποτε θα γίνουν Μακεδόνες, εκτός εάν τους αναγνωρίσει η Ελλάς, διότι κτήτωρ της Μακεδονίας από τους μυθικούς ακόμη χρόνους είναι η Ελλάς. Αυτό λοιπόν επέτυχαν οι Σκοπιανοί.         
            Τώρα δεν έχει καμία σημασία πλέον εάν οι πολιτικοί μας συμφωνούν ή διαφωνούν ή στη Βουλή δεν ψηφισθεί ή ακόμη και με δημοψήφισμα δεν έχει εγκριθεί, εδώ στις Πρέσπες το πρόβλημα έχει τελειώσει και η αποστολή του κ. Νίμιτς επετεύχθη με επιτυχία. Έμεινε όμως το μέλλον της Ελληνικής Μακεδονίας αβέβαιο και καθιερωμένο πλέον στις ορέξεις των Σκοπιανών  και στα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. Αγαπητέ κ. Παπαχριστόπουλε, με αυτή την Συμφωνία, συμφωνείτε;
            ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Σ’ ένα άλλο σημείο της δήλωσής του ο Αξιότιμος κ. Παπαχριστόπουλος λέει: «… Όσοι διαβάσουν με προσοχή την συμφωνία μπορεί να αλλάξουν γνώμη, ίσως όχι όλοι…». Όταν λέμε ο Ελληνικός λαός διαβάσει το κείμενο, πολλοί θ’ αλλάξουν γνώμη, πού θα βρει το κείμενο και πώς να το διαβάσει, εάν αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν ενημερώνουν σχετικά τον Ελληνικό λαό; Ακόμη ούτε καν συζήτηση έγινε για το άκρως σοβαρό αυτό εθνικό θέμα στη Βουλή των Ελλήνων για να ενημερωθεί κάπως ο Ελληνικός λαός. Αλλά! καταπατώντας την επιθυμία χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, η Κυβέρνηση ετσιθελικά, υπό ισχυρή αστυνομική κάλυψη, ενισχυθείσα και από το εξωτερικό, έναντι του Ελληνικού λαού (φασίστες, αναρχικοί, ακροδεξιά στοιχεία κλπ., έλεος), υπέγραψε την καταδίκη της Μακεδονίας.
            - Την Συμφωνία αυτή ο επιφανής Έλλην Πατριώτης, Μίκης Θεοδωράκης, την χαρακτηρίζει ως Εθνική Μειοδοσία και ως αξεπέραστη πολιτική ήττα της Ελληνικής Πολιτικής. Δεν πιστεύω και αυτός να είναι φασίστας. Όσο και αν είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο, που με καμία λογική δεν στέκεται, με την Συμφωνία αυτή, η Ελληνική Κυβέρνηση αναγνώρισε το έδαφος των Σκοπίων (Μεσσία, Παιονία, Δαρδανία, Βαρτάσκα), ως Μακεδονία του Φιλίππου Β΄, την παρεφθαρμένη Σλαβική Βουλγαρική γλώσσα που ομιλούν οι Σκοπιανοί ως αρχαία γλώσσα των Μακεδόνων (αιολική) και ότι οι Σκοπιανοί ανήκουν στο ανύπαρκτο Μακεδονικό Έθνος. Τα σχόλια περιττεύουν. Αγαπητέ μου κ. Παπαχριστόπουλε με αυτή την Συμφωνία των Πρεσπών συμφωνείτε;
            - Επίσης θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, παρ’ όλο από την συμφωνία πήρε με το έτσι θέλω, ό,τι ήθελε, έφερε το θέμα στην Βουλή των Σκοπίων, αποφάσισε και Δημοψήφισμα. Εμείς λοιπόν οι Έλληνες, που μεταλαμπαδεύσαμε στην Ανθρωπότητα την Δημοκρατία, δεχόμεθα από το συνονθύλευμα αυτό των Σκοπίων, μαθήματα Δημοκρατίας. Δυστυχώς! το καράβι της Δημοκρατίας μας μπάζει νερό από παντού. Ίσως! είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι Έλληνες πολίτες προσπαθούν να σώσουν την πατρίδων των, από την ίδια την Κυβέρνησή των.
            Λέει ο Περικλής στον Επιτάφιο του: «Το πολίτευμα λέγεται Δημοκρατία, επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι πολίτες, αλλά ο Λαός» (όνομα μεν δια το μη ες ολίγους αλλ’ ες πλείονες οικείν δημοκρατία κέκληται, Θουκ. Β! 37) και σε άλλο μέρος λέει: «… Έπαινος ταιριάζει στους προγόνους μας, αλλά ακόμη περισσότερο στους πατέρες μας. Επειδή μόχθησαν για να προσθέσουν σ’ εκείνα που κληρονόμησαν, την όση εξουσία και δύναμη μας άφησαν».

2 σχόλια: