Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς


Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς
    Σε πλήρη αποσύνθεση και 2 βήματα πριν από τη διάλυση φαίνεται να βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων, όπου από αλλού το περίμεναν (σ.σ. Γιάννη Σαρίδη) από αλλού τους ήρθε, καθώς μόλις πριν από λίγο ο βουλευτής του κόμματος Αριστείδης Φωκάς, ανακοίνωσε δια της τηλεοράσεως την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιεί.
    Μιλώντας στο Βεργίνα tv, φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων λόγω ασυνεννοησίας με την ηγεσία του κόμματός, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος αισθάνεται ανεξάρτητος και προαναγγέλλοντας την οριστικοποίηση του «διαζυγίου» με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής αύριο.
    Νωρίτερα, ο κ. Φωκάς είχε προκαλέσει εντύπωση όταν αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος φανερά ενοχλημένος με το εκρηκτικό κλίμα που επικρατούσε από τις διαμάχες ανάμεσα στους βουλευτές Γιάννη Σαρίδη και Δημήτρη Καβαδέλλα και ανάμεσα στον κ. Σαρίδη και τον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη, λέγοντας «
βρείτε τα, αποφασίστε κι ενημερώστε με».
    Αίσθηση προκαλεί πάντως η πλήρης άγνοια την οποία δηλώνουν από την Ένωση Κεντρώων, όπου όπως ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Αριστείδη Φωκά από ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης κι ενώ στο γραφείο δεν έχει σταλεί καμία επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ούτε κι ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή με κανέναν.
    Ο ίδιος, δε, ο κ. Φωκάς από τη στιγμή της συνέντευξης και μετά είναι άφαντος και κανείς δεν μπορεί να τον εντοπίσει στο τηλέφωνο.
    Εάν πάντως προχωρήσει τελικώς σε ανεξαρτητοποίηση, η Ένωση Κεντρώων θα βρεθεί με τον οριακό αριθμό των 5 βουλευτών, υπό τον κίνδυνο διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην περίπτωση αποχώρησης και του Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος είναι ήδη με το ένα πόδι έξω.
    Αξίζει, να σημειωθεί πως διάλυση κοινοβουλευτικής ομάδας εν μέσω κοινοβουλευτικής περιόδου λόγω αλλεπάλληλων αποχωρήσεων βουλευτών της δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου