Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ευρωπαϊκά κάστρα που μπορείς να διανυκτερεύσεις!


Ευρωπαϊκά κάστρα που μπορείς να διανυκτερεύσεις!
    Τα κάστρα τα έχουμε συνδέσει με παραμύθια και ιστορίες που έχουν να κάνουν με ιππότες. Η ατμόσφαιρα που αποπνέουν είναι επιβλητική και πολλοί θα δίναμε τα πάντα για να βρεθούμε λίγες ώρες σε κάποιο κάστρο που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από παραμύθι.
    Για όσους έχουν αυτή την επιθυμία τα νέα είναι ευχάριστα μιας και ορισμένα ιστορικά και εντυπωσιακά κάστρα στην Ευρώπη έχουν ανοίξει τις πύλες τους στο κοινό προσφέροντάς τους μερικές αξέχαστες διανυκτερεύσεις.
Γνωρίστε εντυπωσιακά κάστρα στα οποία μπορείτε να διανυκτερεύσετε…
    Στο Μπορντό της Γαλλίας ένα μεσαιωνικό φρούριο του 11ου αιώνα έχει ανοίξει τις πύλες του και προσφέρει 22 δωμάτια στο κοινό με τοίχους που είναι επενδεδυμένοι από μετάξι, με βαριές κουρτίνες και λευκά μαρμάρινα λουτρά.
    Το κάστρο Glenapp στη Σκωτία συγκαταλέγεται στα μνημεία της Ουνέσκο και δεν υστερεί σε τίποτα από πολυτελή ξενοδοχεία. Εάν κάντε κράτηση για το ανανεωμένο ρετιρέ του κάστρου, που διαθέτει τρία υπνοδωμάτια θα μπορέσετε ανενόχλητοι να απολαύσετε τη σάουνα, τις σπεσιαλιτέ ενός ιδιωτικού σεφ, τις 24ωρες υπηρεσίες ενός μπάτλερ και τη θέα στον ωκεανό που προσφέρει ο ιδιωτικός πύργος του κάστρου.
    Χτισμένο το 1557, το κάστρο Roschaherberg στην Ελβετία διαθέτει 25 δωμάτια, η διακόσμηση των οποίων βασίζεται σε σπαθιά. Το παραμυθένιο τοπίο του κάστρου συμπληρώνεται από τον κήπο που βρίσκεται τριγύρω και ο οποίος παρέχει πρόσβαση στη διπλανή λίμνη.
    Το κάστρο Cascais βρίσκεται στην Πορτογαλία και είναι το δυτικότερο ξενοδοχείο στην ηπειρωτική Ευρώπη. Το κάστρο φημίζεται για τις ξύλινες οροφές του, τα κεντημένα μαξιλάρια και την ασύγκριτη θέα που προσφέρει στον ωκεανό. Διαθέτει επίσης και ένα εξαιρετικό εστιατόριο το οποίο έχει βραβευτεί με αστέρι Μισελίν.
    H τοξωτή πέτρινη είσοδος, το δωμάτιο κρασιού και τα μπουντρούμια προσδίδουν στο κάστρο Czocha της νότιας Πολωνίας έναν δραματικό χαρακτήρα. Τα δωμάτια και οι χώροι του κάστρου είναι ανοιχτοί προς εξερεύνηση για όσους επιζητούν την περιπέτεια στη διαμονή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου