Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΘΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΘΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
    Στην ομιλία του στο Βελλίδειο, αλλά και στην συνέντευξη τύπου που έδωσε την επομένη, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αντεθνική θέση του κόμματός του στο σκοπιανό. Δεν ανέφερε αν δέχεται σύνθετη ονομασία για τους σλαβοαλβανούς των Σκοπίων. Δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά αν υπερψηφιστεί από την βουλή δεν δεσμεύτηκε να την ακυρώσει. Ισχυρίστηκε ότι εξήγησε στους ξένους, ότι δεν αποδέχεται την «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για το γειτονικό κρατίδιο. Όμως πρέπει να του υπενθυμίσουμε μόνον μερικές από τις δηλώσεις των βασικών στελεχών του κόμματός του:
    Μπακογιάννη: Όλος ο κόσμος τους λέει μακεδόνες, εμείς πως να τους λέμε; φούφουτους;
    Στον ΑΝΤΕΝΝΑ  ο Δένδιας δέχθηκε την "βορειομακεδονική εθνότητα και γλώσσα"
    Στο "ΕΨΙΛΟΝ" ο Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Κουμουτσάκος (ΝΔ) συμφώνησαν στο "Βόρεια Μακεδονία". Επίσης ο Κουμουτσάκος δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε βελτιώσεις στην συμφωνία των Πρεσπών".
    Η υποκρισία και η διγλωσσία  περισσεύουν.
    Η θέση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο σκοπιανό είναι σταθερή: «Η δυνατότητα από πλευράς του κρατιδίου τη FYROM χρήσης του ονόματος Μακεδονία είναι παράνομη και καταχρηστική. Οποιαδήποτε ονομασία του κρατιδίου αυτού δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο αυτού, διότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων οφείλει να είναι διαχρονικά σθεναρή και αδιαπραγμάτευτη ανεξάρτητα με την θέση τρίτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου