Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Βούλγαροι και ΜΑΤ


Βούλγαροι και ΜΑΤ
Το έστειλε ο Βασίλης Ναζλής.
Σωτήρης Δημηρόπουλος.
    Εμείς όλοι οι Ανατολικομακεδονοθρακίτες, οι ανατολικά του Στρυμόνα ευρισκόμενοι, όταν ακούμε να μας αποκαλούν Βουλγαρους, ένα μας μένει.. Δυστυχώς ένα, πια..
    Οι Βούλγαροι στα
1913, κατέσφαζαν όποιον μιλούσε Ελληνικά, όποιον πήγαινε σε Ελληνονορθόδοξη εκκλησία
    Και στα
1941, ακολουθούντες τις ορδές των Ναζί, κατέλαβαν στα χαρτια και όχι με πόλεμο δικό τους, όλη την περιοχή μας, μέχρι τον Εβρο, από τον Στρυμόνα.
    Ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες, για 3,5 χρόνια, στερήθηκαν ακόμη και μια βουκιά ψωμί.   Απαγορευτηκαν τα σχολεία τα Ελληνικά, οι Ελληνικές εκκλησίες, όποιος δεχοταν να γραφτεί σαν Βουλγαρος, ζούσε, είχε επιδόματα, είχε ελευθερία να διαθέτει την παραγωγή του κατα βουληση..
    Κι όμως... Βουλγαρογράφτηκαν μόνο 200-250 , από ένα εκατομμύριο έλληνες. Οι παππουδες μας, τράβηξαν τα πάντα. Γυναίκες βιαζονταν δημόσια, με προσχημα μια άκαιρη και βλακωδη εξέγερση -
του ΚΚΕ- τον Σεπτεμβριο του 1941, σφαγιαστηκαν χιλιάδες Δραμινοί.
    Σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός, από την θηριωδία των Βουλγάρων. Ξαναχτύπησαν στο Δοξατο της Δράμας, σφαγιάζοντας, ότι είχε απομείνει από τις θηριωδίες του 1913.
    Εξόρισαν στην Γερμανοκρατούμενη Ελλάδα, χιλιάδες διανοουμενους , προσπαθώντας να αλλάξουν το φρόνημα των παππουδων και των πατεράδων μας..
    Προσέξτε...... Εξόρισαν γιατρούς, δασκάλους, παπάδες, σχεδόν κάθε πολίτη που ήξερε πεντε γράμματα..... Εξορία στην Γερμανοκρατούμενη Ελλάδα...
    Οι παππουδες μας, αγράμματοι, φτωχοί, είχαν να θρέψουν 4-5 παιδιά, δεν ειχα πια παραγωγή γεωργική, 'εβγαζαν10 και τους επαιρνε τα 8 ο Βουλγαρικος στρατος κατοχής..
    Κι όμως, συνεχισαν να δηλώνουν Έλληνες---χωρίς καν οι δικοι μου μάλιστα να το λένε στα Ελληνικά... Η μητρικη τους γλώσσα για αιώνες ήταν πια τα ...Τουρκικά...
    Πείνασαν, δίψασαν, έκλαψαν αδελφους σφαγιασμένους, χάθηκαν πολλοι στα ταγματα καταναγκαστικής εργασίας των Βουλγάρων..... Κι όμως... Φωναζαν ... Φωναζαν... Γιασασιν Μιλιέτ... Ζήτω το έθνος.. Το έθνος των Ελλήνων.. Στα Τούρκικα...  Ζήτω το έθνος, το Έθνος των Ελλήνων...
    Αυτοί οι παππουδες μας μεγάλωσαν.. Γεννηθηκα στα
1956 κι ο παππους μου πεθανε στα 1982...-Γιάβρουμ, έλεγε... Ένα πράγμα να ξερεις ότι αξίζει, απ όλα που έχουμε... Ε'ιμαστε Έλληνες, αυτό στο αφηνω κληρονομια, αυτο θα αφήσεις στα παιδια και στα εγγονια σου.... Ειμαστε Έλληνες..
    Τα χωράφια του παππου ρημαξαν, έγιναν δάση, εκεί πάνω στα βουνά. Το τελευταίο σχολείο έκλεισε την δεκαετια του
1970.Έχει ένα λεωφορείο την βδομαδα, κάθε Πέμπτη... Αυτή είναι η επαφή μας με την Ελλάδα. Τηλεόραση σπανια πιάνει, απο τα 10 ραδιοφωνα που ακουγονται, τα 8 είναι Βουλγαρικά , τα δύο είναι Ελληνικά, το ένα βαζει συνεχεια σκυλάδικα τραγούδια και το ΄άλλο μας ξέσχισε στην μακακία του, η ΕΡΤ , η μονοκόματη ΕΡΤ... Το ίντερνετ είναι άγνωστο.
    Και έρχεται τώρα ο Ματατζής ,και με λέει Βούλγαρο..
    Εκείνη την στιγμή, ένα με μένει να κάνω, να τον σκοτώσω και να καταστρέψω μια ζωή που εφτιαξα , με τόσο κόπο. Αυτό μου μένει, πια.
    Δεν θα το κάνω φυσικά, όχι γιατι φοβάμαι, αλλά γιατί πρέπει να ζήσω να μεγαλώσω τα εγγόνια μου, όπως με μεγάλωσε ο παππους μου. Βλάκες , αγράμματοι, οσφυοκάμπτες, μικρόψυχοι, τσογλάνια.... Και αυτά τα εγγόνια, θα τα βρείτε μπροστά σας. Και τωρα που τα σκατώσατε στα οικονομικά, ακόμη και τώρα, η Ελλάδα αξίζει όσο όλη η γης, ηλίθιοι.
    Ηλίθιοι...
    Χρωστάμε πολλά στον τόπο, ηλίθιοι, στον τόπο που μας έμαθε να είμαστε ελεύθεροι και υψαύχενες..
    Ναι Υψαύχενες, αγράμματοι, ηλίθιοι, τσογλάνια
    Αυτά τα λίγα, γιατί ευτυχώς, υπάρχει ακόμη Ελλάδα, υπαρχει ακόμη το κοινό περι δικαίου αίσθημα των Ελλήνων. Κάντε κάτι, βρεστε τους και τιμωρείστε τους παραδειγματικά, αυτη είναι η εσχατη προδοσία, έτσι την εκλαμβανουμε εκατονταδες χιλιαδες Έλληνες της Μακεδονίας, μας, σας...
Σωτηρης Δημηρόπουλος, περήφανα, ηλίθιοι
ΥΓ...Φωτό 1. Παιδάκια σπρωχνονται για ένα κομματι ψωμί, στην Βουλγαροκρατούμενη Ανατολικη Μακεδονία..Πολλά απο αυτά, δεν έβγαλαν τον επόμενο χειμώνα
    Ξεκουμπιστειτε ανικανοι...Οσο πιο γρηγορα...
    Και οι επομενοι, οποιοι και να είστε...Βαλτε την συγχρονη ιστορια στα σχολεια μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου