Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ! [ 3-9 Νοεμβρίου 2018 ]


ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ!  [ 3-9 Νοεμβρίου 2018 ]
ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ! ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ [3-9 ΝΟΕ] ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ!
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΠΕ
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:   
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/11/18:
Συγκέντρωση στον προκαθορισμένο χώρο της Καλαμαριάς στις 22:00΄, επιβίβαση στο λεωφορείο του  γραφείου, αναχώρηση.
Σάββατο 3/11/18:  
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΝΑΖΑΡΕΤ : 
    Διασχίζοντας την Εθνική Θεσσαλονίκης-Λάρισας- Αθηνών, φθάνουμε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Υποδοχή από το Μυστακίδης Τουρς. Έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση με την Alitalia(ΑΖ823)  για Τελ Αβίβ στις 06:20΄, άφιξη΄08:15΄.
    Επιβίβαση στο λεωφορείο, αναχώρηση. Ταξίδι προς τη Γαλιλαία. Άφιξη στην   Τιβεριάδα, επίσκεψη στο   μοναστήρι των Αποστόλων, Ταξιδεύοντας περιμετρικά της   Θάλασσας του Χριστού, θα δούμε τα Μάγδαλα την πατρίδα της Μαρίας Μαγδαληνής, το Όρος των Μακαρισμών και το Επτάπηγο. Και να  σε λίγο ξεπροβάλλει η Καπερναούμ με το διάσημο μοναστήρι των Αποστόλων. Στάση για φαγητό(προαιρετικό) και καφέ. Διασχίζοντας την Γαλιλαία  φθάνουμε στη    Ναζαρέτ. 
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.
1η διανυκτέρευση στη Ναζαρέτ.
Κυριακή 4/11/18:
ΝΑΖΑΡΕΤ- ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΛΕΕΜ:  
    Θεία Λειτουργία στο   Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού   στη  Ναζαρέτ,  επίσκεψη στον Μητροπολίτη κ. Κυριακό. Αναχώρηση για την  Κανά (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Ανάβαση στο Όρος της μεταμορφώσεως του Χριστού, το Θαβώρ. Διασχίζοντας τη Γαλιλαία μπαίνουμε στη  Σαμάρεια. Προσκύνημα στον  Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ. Είσοδος στην Ιουδαία στην περιοχή της   Ιεριχώ. Προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος, και το μοναστήρι του Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομουριά του Ζακχαίου. Ανηφορίζοντας από Ιεριχώ φθάνουμε στην   Ιερουσαλήμ  και στο Όρος των Ελαιών για να επισκεφθούμε το μοναστήρι της Ανάληψης του Κυρίου. Άφιξη στη Βηθλεέμ, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Manger htl, δείπνο,                                        2η διανυκτέρευση στη Βηθλεέμ.
Δευτέρα 5/11/18:
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ:
    Πρωινό, αναχώρηση.  Είσοδος στην Ιερουσαλήμ, ξενάγηση στη    Σιών όπου θα επισκεφθούμε το Υπερώο που έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Βασιληά Δαβίδ και το σπίτι του Ιωάννη του
Θεολόγου όπου Κοιμήθηκε η Παναγιά μας. Μέσω της Πύλης της Σιών μπαίνουμε στην εντός των τειχών παλιά Ιερουσαλήμ. Άφιξη στην Πύλη του Δαβίδ, ξενάγηση στην περιοχή. Προσκύνημα στο μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς. Είσοδος στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.   Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, το Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και όλα τα υπόλοιπα πανάγια Προσκυνήματα του συγκροτήματος. Εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ευλογία Πατριάρχη κ. Θεοφίλου του Γ΄.
Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το σπίτι των Θεοπατόρων όπου γεννήθηκε η Παναγία. Εξερχόμενου της παλιάς πόλης από την Πύλη των Λεόντων [και εάν ο χρόνος μας το επιτρέπει] θα επισκεφθούμε τη Γεθσημανή όπου βρίσκονται
ο τάφος της Παναγίας με την Εικόνα Της την Ιεροσολυμίτισσα, ο Κήπος της Προδοσίας, ο βράχος της Αγωνίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.                                                              
3η διανυκτέρευση στη Βηθλεέμ.
ΤΡΙΤΗ 6/11/18:  
ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΙΧΩ:
    Πρωινό, αναχώρηση. Προσκύνημα στο μοναστήρι Μάρθας και Μαρίας, στη Βηθανία Άφιξη  στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου.  Προσκύνημα στον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη και   στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό.  Επιστρέφοντας στην περιοχή της Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στα μοναστήρια Αγίου Σάββα{προαιρετική επίσκεψη με μικρολεωφορεία}, Αγίου Θεοδοσίου, στο χωριό των Ποιμένων.   Δείπνο.                                                                         
4η διανυκτέρευση στη Βηθλεέμ.
Τετάρτη 7/11/18:
ΒΗΘΛΕΕΜ-ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ:
    Θεία Λειτουργία στο Σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού, εμπειρία πρωτόγνωρη. Επιστροφή στο   ξενοδοχείο, Πρωινό. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του   Προδρόμου) και  το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Άφιξη στην Ιερουσαλήμ.Επίσκεψη στον Πατριαρχικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσκύνημα στο μοναστήρι Παναγιάς Σαντανάγιας. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθούμε και πάλι τον Πανάγιο Τάφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.                                                                            
5η διανυκτέρευση στη Βηθλεέμ.
Πέμπτη 8/11/18:
ΒΗΘΛΕΕΜ- ΛΥΔΔΑ-ΜΠΕΝ ΓΚΟΥΡΙΟΝ-ΑΘΗΝΑ
    Πρωινό, φόρτωση αποσκευών, αναχώρηση στις 08:00΄. Άφιξη στη Λύδδα, προσκύνημα στον Τάφο του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου. Ξενάγηση στο Τελ Αβίβ και στην αρχαία Ιόππη προσκύνημα στο μοναστήρι των Αρχαγγέλων. Επίσκεψη[ εάν ο χρόνος το επιτρέψει] στο Ρωσικό μοναστήρι του Αποστόλου Πέτρου όπου και ο Τάφος της Αγίας Ταβιθάς. Άφιξη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση   για Αθήνα με την Αlitalia(AZ822) στις 19:55΄. Άφιξη 21:35΄. Επιβίβαση στο λεωφορείο του γραφείου Μυστακίδης.
Παρασκευή 9/11/18
    Αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη περί την 06:30΄. 
               
Τιμή συμμετοχής:     700 ΕΥΡΩ.
Περιλαμβάνει:
Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα –Τελ Αβίβ – Αθήνα).
Διαμονή στη Ναζαρέτ {μία διανυκτέρευση} και 4 διανυκτερεύσεις  στο   ξενοδοχείο   Manger htl στη Βηθλεέμ. Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως(μπουφέ).
Μεταφορές Θεσσαλονίκη-Αθήνα στις 2/11 και Αθήνα-Θεσσαλονίκη στις 9/11    και από/προς   ξενοδοχείο.
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
Φόρους αεροδρομίων.
Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Ταξιδιωτική τσάντα.
Συνοδός- ξεναγός.
Πλήρης ενημερωτικός οδηγός και χάρτες Ισραήλ.
Δεν περιλαμβάνει:
Διαφορά μονόκλινου.
Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Ανάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος.
Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
     @ Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητο να κατέχουμε διαβατήριο που να ισχύει τουλάχιστον μέχρι 9 Μαϊου 2019. Τα δικαιολογητικά για έκδοση διαβατηρίου από το Γραφείο Υποδοχής Αιτημάτων του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής είναι: Αίτηση στο τμήμα μαζί με μια(1) έγχρωμη φωτογραφία 4Χ6 εκατοστών, παράβολο Δημοσίου 84,40 Ευρώ, φωτοαντίγραφο δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας από τις 2 πλευρές.
    @ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στο Γιώργο Καππέ κινητό 6945802689 και στο πρακτορείο Μυστακίδης Τουρς.
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 250 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ 25 ΣΕΠ. ΕΞΟΦΛΗΣΗ  ΜΕΧΡΙ 20  ΟΚΤ. 18
ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αγίου  Κωνσταντίνου 6, Ομόνοια,   
ΤΗΛΕΦΩΝΑ  210-5221860, 5234396, FAX:  210-5234397
 ΑΞΙΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΑΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου