Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (19/9/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (19/9/2018)
Ανδρέας
    Μια από τις σπάνιες φορές που συμφωνώ με τον Μπουτάρη. Κάποτε, τα εγκαίνια της ΔΕΘ ήταν σημαντικό γεγονός, πανηγυρικού χαρακτήρα. Με τα χρόνια, τόσο οι «άοκνες» προσπάθειες του κράτους, όσο και οι «παράλληλες εκδηλώσεις» ( διαδηλώσεις κτλ ) ευτέλισαν σε απερίγραπτο βαθμό τον θεσμό. Κάποτε, στη Θεσσαλονίκη περιμέναμε με λαχτάρα τη ΔΕΘ, και όχι μόνο για το λουκάνικο, την μαύρη μπύρα και το λουνα – πάρκ. Τώρα, φτάσαμε στο σημείο να σκεφτόμαστε με απέχθεια την ημέρα των εγκαινίων της. Μην ρωτάρε τι φταίει, το ξέρετε όλοι. Δεν χρειάζεται πλέον η παρουσία πολιτικών αρχηγών στα εγκαίνια. Εάν θέλουν να κάνουν τις… «ετήσιες» δηλώσεις και υποσχέσεις τους, ας πάνε κάπου αλλού. Σε «φόρουμ»; Γιατί όχι. Όμως, ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ, και ακόμα καλύτερα, ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Δεν τους θέλουμε! Και δεν φταίμε σε τίποτα για να τους ανεχόμαστε περισσότερο. Χώρια που «ο κάθε πικραμένος», για λόγους που εκείνος ξέρει, διοργανώνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για διάφορους λόγους, που το μόνο που κάνουν, είναι να κάνουν «μπάχαλο» την πόλη μας.
--------------------------------------------
    Αυτό με τα «κουρέματα» των δανείων από τις τράπεζες, είναι το νέο ανέκδοτο; Την στιγμή που έχουν πουλήσει τα περισσότερα σε found του εξωτερικού, τι τους έμεινε να κουρέψουν; Του κασίδη τα μαλλιά; Ποιος δουλεύει ποιόν;;;;
--------------------------------------------
    Έχουμε γεμίσει με «αρθρογράφους» που παίρνουν το πληκτρολόγιο ( πλέον…) και με τα όσα ελληνικά ξέρουν ή νομίζουν τως ξέρουν, αρχίζουν τις άναρθρες κραυγές εναντίον όλων, για θέματα επικαιρότητας ( σκοπιανό, συνταξιοδοτικό, μεταναστευτικό, δόξα τω Θεώ έχουμε πολλά….) Τι νομίζουν πως κάνουν; Απλώς, ΤΙΠΟΤΑ! Εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, πολλές φορές με άκομψο τρόπο, χωρίς πολλή σκέψη. Μπορεί στην ουσία να έχουν δίκιο. Τις περισσότερες φορές, πράγματι έχουν. Όμως, από την καρέκλα τους, το μόνο που δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα, είναι να καλέσουν τον λαό στα όπλα! Σίγουρα θα το έκαναν, εάν δεν φοβόταν καμία εισαγγελική παρέμβαση για «πρόκληση σε στάση». Φαντάζομαι, πως όσα γράφουν είναι για προσωπική εκτόνωση. Δυστυχώς, είμαι αναγκασμένος να παραδεχτώ ότι και εγώ κάποιες φορές παρασύρθηκα και… «ξέφυγα» λιγάκι. Σημασία έχει πως, ο τι και να κάνεις, πρέπει να το κάνεις ΣΩΣΤΑ!
--------------------------------------------
    Άντε, περιμένουμε τα αναδρομικά! ( Για την ακρίβεια, την επιστροφή αυτών που μας έκλεψαν! )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου